Soldaat Infanterie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Soldaat Infanterie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Soldaat Infanterie werkt onder uiteenlopende omdstandigheden (qua werktijd, gebied, dreiging) binnen een peloton van zo'n 40 personen. De Soldaat volgt bevelen op van de onderofficieren die op groepsniveau en de officieren vanaf pelotonsniveau leiding geven.

Om op de plaats van actie te komen maakt de pantserinfanterie gebruik van gepantserde YPR-voertuigen met een boordkanon. De Luchtmobiele Brigade daarentegen gebruikt helikopters om bij het conflictgebied te komen. Beide soorten Infanterie werken met een scala van wapens, waaronder mortieren, boordwapens, antitankwapens en handwapens. Tevens gebruiken de Infanteristen geavanceerde soorten communicatie-, laser- en nachtzichtapparatuur. De Luchtmobiele Brigade kan binnen twintig dagen overal ter wereld wereld  uitgezonden worden voor gevechtsmissies tot het bieden van humanitaire hulp. De Pantserinfanterie neemt vooral deel aan aanvallende, verdedigende en vertragende opdracht of beveiligings- en bewakingopdrachten.

Het beroep van Soldaat Infanterie brengt soms zware fysieke en mentale inspanning met zich mee. Om zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen opereren in 'real life' wordt er vaak getraind op allerlei mogelijke scenario's op pelotons-, compagnies-, bataljons- of zelfs brigadeniveau met Nederlandse én internationale militairen. De fysieke inspanning zorgt er niet alleen voor dat het werk kwalitatief beter uitgevoerd wordt, maar draagt ook bij aan de groepsvorming binnen het team en het peloton.

Net zoals voor alle militairen geldt ook voor de Soldaat Infanterie dat hij zich voorbeeldig moet gedragen, zowel tijdens werktijd als daarbuiten.

Wil je werken als Soldaat Infanterie Landmacht?

Werk je al als Soldaat Infanterie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Soldaat Infanterie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Soldaat Infanterie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Soldaat Infanterie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende Militairen
  • Collega Militairen
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €885 tot €1978

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Soldaat Infanterie Landmacht

Wat verdient een Soldaat Infanterie Landmacht?

 De Soldaat Infanterie gaat direct verdienen wanneer hij begint aan de opleiding. Bij het begin van de opleiding heeft de gegadigde nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert of is afgerond, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon, dat tussen de €885 en €1978 ligt, kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

 Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Soldaat Infanterie een opleiding/studie te volgen naar keuze onder bepaalde voorwaarden. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Soldaat Infanterie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Soldaat Infanterie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Soldaat Infanterie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Soldaat Infanterie Landmacht? 

Binnen de krijsmacht is er de mogelijkheid om bij te tekenen voor dezelfde functie na afloop van de dienstperiode. Tevens kan er doorgestroomd worden naar de hogere (onder) officiersfuncties. Daarnaast wordt er door middel van opleidingen en studie gewerkt aan de ontplooing van de Soldaat.

Buiten de krijgsmacht is er veel vraag naar oudgedienden. Zo zijn Soldaten vaak gewild in de private sector of bij overheidsbanen om hun discipline, inzet en ervaring.

De bezuinigingen waarmee Defensie getroffen gaat worden, zal gen gevolgen hebben voor de 'kwaliteit' van de krijgsmacht. Waarschijnlijk wordt er gesneden in de bureaucratische kant van Defensie.

Baankans Soldaat Infanterie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Soldaat Infanterie Landmacht worden: Opleidingen tot Soldaat Infanterie Landmacht

Hoe word je een Soldaat Infanterie Landmacht? 

De toelatingseisen tot de opleiding voor Soldaat Infanterie zijn minimaal VmBO werk- en denkniveau of een BBL diploma.

Daarnaast zijn er enkele specifieke fysieke toelatingseisen. De Soldaat Infanterie moet minimaal 1.55 meter lang zijn. De Soldaat Infanterie Luchtmobiel moet daarnaast ook kunnen zwemmen.

Tevens dient de toekomstige Soldaat minimaal een dienstperiode van twee jaar voor zijn 35e uit te kunnen dienen.

De opleiding zelf bestaat voor de Soldaat Panterinfanterie uit een vier maanden durende Algemene Militaire Opleiding in Assen of Oirschot, gevolgd door vakopleiding 'Manoeuvre' van zo'n half jaar in Amersfoort.

Voor de Soldaat Luchtmobiele Brigade bestaat de opleiding uit een Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel in Schaarsbergen en daarna ook een vakopleiding 'Manoeuvre' in Amersfoort.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Soldaat Infanterie Landmacht

Meer opleidingen Soldaat Infanterie Landmacht

Weet je nog niet of je Soldaat Infanterie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Soldaat Infanterie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Soldaat Infanterie Landmacht

Met wie werkt een Soldaat Infanterie Landmacht samen? 

IBinnen het team werk je samen met ranggenoten onder leiding van onderofficieren en officieren. Als Infanterie werk je veel samen met de Cavalerie en als Luchtmobiele Infanterie werk je veel samen met helikopters van de Luchtmacht. Daarnaast kan er onder NAVO- of VN- mandaat deelgenomen worden aan oefeningen en uitzendingen.

Tijdens de oefeningen en uitzendingen zijn er contacten met (fictieve) burgers en vijanden, waarmee de Soldaat onder uiteenlopende omstandigheden mee in contact kan komen.


  • Leidinggevende Militairen
  • Collega Militairen
  • Burger
Soldaat Infanterie Landmacht


Organisaties waar een Soldaat Infanterie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Soldaat Infanterie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Soldaat wordt de gegadigde geplaatst bij de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen (voor de Luchtmobiele infanteristen) of bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot en Havelte.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Soldaat Infanterie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Soldaat Infanterie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Soldaat Infanterie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Soldaat Infanterie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Soldaat Infanterie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Soldaat Infanterie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Soldaat Infanterie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Soldaat Infanterie Landmacht nodig? 

De Soldaat Infanterie is met zijn directe, energieke, toegewijde, veeleisende, strijdlustige persoonlijkheid (Baas). En met zijn eerlijke, zorgzame, verantwoordelijke, soms sarcastische persoonlijkheid  ook nog een echte loyalist en in staat om opdrachten van zijn leidinggevenden uit te voeren in uiteenlopende situaties onder uiteenlopende omstandigheden (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Soldaat Infanterie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Soldaat Infanterie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Soldaat Infanterie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Soldaat Infanterie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Soldaat Infanterie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Soldaat Infanterie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Soldaat Infanterie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Soldaat Infanterie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Soldaat Infanterie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Soldaat Infanterie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Soldaat Infanterie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Soldaat Infanterie Landmacht

Jeff

Ik wil graag weten of je salaris opleidingafhankelijk is, zodra je begint met de opleiding. Verdien je dan meer als je vooropleiding hoger is? Zo ja, wat zou je salaris zijn als je een mavo-diploma hebt? & Wat zou je salaris zijn als je een havo-diploma hebt?

nick

kan je dit ook doen met kleurenblindheid?? 

Job kuiper

Prachtige baan maar voor het salaris hoef je het niet te doen.....

Mark

Goede morgen Job,er zijn natuurlik prachtige doorgroei mogelijkheden.

Spongebob

bedankt voor al deze kennis. Het is net wat ik zocht, zelf heb ik binnenkort een psychologische onderzoek maar ik vraag me alleen nog af wat daar zoal gevraagt kan worden.

pim gijsbers

met dyslexsie kan je dan ook in de landmacht aangenomen worden

Spongebob

bedankt voor al deze kennis. Het is net wat ik zocht, zelf heb ik binnenkort een psychologische onderzoek maar ik vraag me alleen nog af wat daar zoal gevraagt kan worden.

pim gijsbers

met dyslexsie kan je dan ook in de landmacht aangenomen worden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar