Boeken Spelersmakelaar

De arbeidsmarkt voor een Spelersmakelaar is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt omdat er geen opleidingseisen aan een Spelersmakelaar gesteld worden en, omdat er veel geld mee gemoeid kan zijn, het aantrekkelijk is voor jongeren om in dit beroep aan de slag te gaan. Het aanbod naar Spelersmakelaars is door de jaren heen stabiel gebleven en is goed te noemen. Dit komt omdat er continu clubs op spelers zitten te wachten en (semi-)professionele sporters graag bij een (grote) club in dienst willen treden.

Doorgroeimogelijkheden die in het verlengde liggen van de werkzaamheden die een Spelersmakelaar heeft, heeft een Spelersmakelaar niet. Dit komt omdat het een zeer specifiek beroep is en omdat het werk doorgaans zelfstandig verricht wordt. Hierbij wordt wel, indien een Spelersmakelaar in dienst is bij een club, verantwoording afgelegd, maar er staat niemand boven hem die soortgelijke werkzaamheden verricht waarna de Spelersmakelaar eventueel zou kunnen doorgroeien.
 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Spelersmakelaar. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Spelersmakelaar. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Spelersmakelaar die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.