Stadsgids Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Stadsgids worden: Opleidingen tot Stadsgids

Wil je Stadsgids worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Stadsgids, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Stadsgids.

Hoe word je een Stadsgids? 

‘Givak’ is de naam van het gidsenvakdiploma, maar heb bepaald hebben van dit diploma is strikt genomen geen voorwaarde om als stadsgids aan de slag te kunnen. Het is in sommige gevallen echter wel raadzaam om deze te behalen, namelijk als een stadsgids voor een (reis)organisatie aan het werk wil. De (reis)organisatie geeft niet alleen vaak de voorkeur aan stadsgidsen die in het bezit zijn van dit diploma, maar ze zijn in sommige gevallen zelfs verplicht om hun rondleidingen te laten verzorgen door een gediplomeerd stadsgids. Indien een dienstbetrekking bij een organisatie niet geprefereerd wordt, kan volstaan worden zonder dit diploma

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stadsgids

Er zijn geen opleidingen Stadsgids aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stadsgids in werkt

Bekijk meer opleidingen Reizen & Recreatie

Is het verstandig om Stadsgids te worden?

Voordat je aan een opleiding Stadsgids begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Stadsgids worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Stadsgids?

Vacatures als stadsgids zijn er redelijk te vinden. Dit zijn dan voornamelijk organisaties die geïnteresseerd zijn om hun netwerk uit te breiden, zodat ze in meerdere steden rondleidingen kunnen verzorgen.

Een stadsgids is een zodanig specifiek beroep, dat doorgroeien in een soortgelijke functie moeilijk is. Een stadsgids heeft wel mogelijkheid om in meerdere steden rondleidingen te geven, maar daar blijft het qua doorgroeien vaak bij.

De actuele kans op werk voor een Stadsgids

Het beroep Stadsgids is onderdeel van de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Stadsgids

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Stadsgids

Als je je wilt omscholen tot Stadsgids is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Stadsgids door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Stadsgids zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Stadsgids

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Stadsgids dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Stadsgids

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Stadsgids

Als je Stadsgids wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stadsgids zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stadsgids

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stadsgids?

Competenties en Vaardigheden Stadsgids

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Stadsgids nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Stadsgids nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stadsgids

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Stadsgids

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stadsgids. Als Stadsgids wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stadsgids:


zie volledige beschrijving persoonstype Stadsgids

Vakkennis voor een Stadsgids

Het is voor een Stadsgids ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Stadsgids zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Stadsgids


Werkervaring Stadsgids

Het is voor een startend Stadsgids die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stadsgids is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Stadsgids, maar iets anders?

Is een opleiding Stadsgids het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Stadsgids

Als je Stadsgids wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Stadsgids


Weten hoe het is om als Stadsgids te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Stadsgids te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Stadsgids te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Stadsgids te worden?

Zou je graag Stadsgids willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Stadsgids voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar