Steenhouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Steenhouwer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Steenhouwer is iemand die met hamer en beitel blokken uit natuursteen, zoals marmer en graniet, houwt en ze bewerkt, zodat ze gebruikt kunnen worden in stenen constructies en monumentaal metselwerk. Hij houdt zich bezig met het op maat zagen, schuren, polijsten en eventueel beletteren van natuursteen.

De Steenhouwer maakt producten voor de bouw en interieurs, zoals vensterbanken, vloerbekleding, gevels en aanrechtbladen, maar kan ook grafstenen maken. De Steenhouwer maakt soms patronen in het steen en voert soms ook restauraties uit.

Tegenwoordig worden veel werkzaamheden gedaan door machines. Voorbeelden van machines zijn schuur- en zaagmachines. De Steenhouwer moet ze goed in kunnen stellen, zodat alles op de juiste maten wordt gezaagd, vervolgens wordt gepolijst en eventueel wordt beletterd.

Wil je werken als Steenhouwer?

Werk je al als Steenhouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Steenhouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Steenhouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Steenhouwer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Chef
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Steenhouwer

Wat verdient een Steenhouwer?

 

Een Steenhouwer kan rekenen op zo’n €1500,- tot €1900,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Zijn salaris hangt onder andere af van zijn gevolgde opleiding, zijn precieze taken, zijn leeftijd en zijn ervaring.

De secundaire arbeidsomstandigheden staan in de cao Natuursteenbedrijf. Zo geldt vaak een reiskostenvergoeding en het recht op informatie, voorlichting en onderzoek op gebied van veiligheid en gezondheid. Ook moet de werkgever de eventuele eigen bijdrage bij een bedrijfsongeval vergoeden. 

Salarisschaal Steenhouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Steenhouwer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Steenhouwer

Hoe goed is de toekomst voor de Steenhouwer? 

 

Er zijn vrij veel bedrijven die vacatures voor Steenhouwers open hebben staan. Wel zal hij flexibel moeten zijn qua reisafstand. Ook geldt dat hoe meer kennis een Steenhouwer heeft opgedaan tijdens zijn opleiding en werk, hoe eerder hij een geschikte baan kan vinden. Toch kan het in deze tijden van economische crisis lastig zijn om snel een goede baan te vinden.

Bij goed functioneren kan de Steenhouwer steeds ingewikkeldere/grotere klussen krijgen toegewezen. Ook kan hij Chef worden of zijn eigen bedrijf oprichten.

Baankans Steenhouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Steenhouwer worden: Opleidingen tot Steenhouwer

Hoe word je een Steenhouwer? 

 

Het is belangrijk dat een Steenhouwer goede vakkennis heeft. Met deze kennis kan hij zijn creatieve ideeën echt uitvoeren. Om Steenhouwer te worden, kan het beroep in de praktijk geleerd worden. De Steenhouwer leert de praktische vaardigheden bij een erkend leerbedrijf en gaat één keer in de drie weken een dag naar school om theoretische kennis op te doen. Tijdens het werk ontvangt de Steenhouwer al een salaris.

Er kan gekozen worden voor verschillende MBO-opleidingen. De assistentopleiding duurt één jaar, de basisberoepsopleiding twee jaar en de allroundopleiding drie jaar. Bij de basisberoepsopleiding kan gekozen worden voor de richting machinaal, grafwerk, restaureren of stellen. Bij de allroundopleiding komen alle richtingen aan bod, evenals leidinggeven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Steenhouwer

Meer opleidingen Steenhouwer

Weet je nog niet of je Steenhouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Steenhouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Steenhouwer

Met wie werkt een Steenhouwer samen? 

Een Steenhouwer werkt soms zelfstandig, maar soms ook met collega’s. Ook komt de Steenhouwer in contact met zijn Chef, van wie hij de werkopdrachten krijgt. Ook komt hij in aanraking met de opdrachtgever. De opdrachtgever geeft zijn wensen aan, maakt afspraken met de Steenhouwer en vraagt hem eventueel om advies. 


  • Collega’s
  • Chef
  • Opdrachtgever
Steenhouwer


Organisaties waar een Steenhouwer werkzaam is

Waar werkt een Steenhouwer meestal? 

 

Een Steenhouwer werkt meestal bij een steenhouwerij of restauratiebedrijf. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. Soms werkt de Steenhouwer niet alleen in de werkplaats, maar ook op bouwlocaties en/of begraafplaatsen. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Steenhouwer

Waar kun je het beste werken als Steenhouwer? Hieronder vindt je de best door de Steenhouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Steenhouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Steenhouwer:

Welke competenties heeft een een Steenhouwer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Steenhouwer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Steenhouwer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Steenhouwer zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Steenhouwer moet nauwkeurig werken, gedisciplineerd zijn en veel eisen aan zichzelf en anderen stellen voor een optimaal eindresultaat (Perfectionist).

Tevens is een Steenhouwer energiek, efficiënt, zelfverzekerd en hardwerkend. Hij kan goed zelfstandig werken, maar hij moet ook kunnen samenwerken met collega’s (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Steenhouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Steenhouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Steenhouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Steenhouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Steenhouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Steenhouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Steenhouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Steenhouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Steenhouwer iets voor je?

Zou je graag Steenhouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Steenhouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Steenhouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar