Steigerbouwer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Steigerbouwer worden: Opleidingen tot Steigerbouwer

Wil je Steigerbouwer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Steigerbouwer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Steigerbouwer.

Hoe word je een Steigerbouwer? 

Na de VMBO kan men doorstromen naar de opleiding tot Steigerbouwer. Zodra een student zijn diploma Steigerbouwer A heeft behaald kan hij aan de slag als Steigerbouwer. De opleidingen Steigerbouw bestaat uit een dag theorie en verschillende dagen stage lopen per week. De stagedagen dienen om ervaring te krijgen in het monteren en demonteren van steigers.

De 2 best beoordeelde opleidingen Steigerbouwer

bijgewerkt op 14-10-2021

Voorman Steigerbouw
Van een voorman steigerbouwer wordt, naast montagevaardigheden, ook vaardigheden en kennis gevraagd op het gebied van organisatie, arbeidsomstandigheden, steigerafname en leiding geven. Het monteren en demonteren van steigers behoort tot …
Voorman Steigerbouw
1e monteur Steigerbouw, incl examen
Je maakt je vakbekwaamheid als steigerbouwer aantoonbaar door het behalen van het persoonscertificaat 1e Monteur Steigerbouw. De 1e Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige en complexe steigers. Hij is …
1e monteur Steigerbouw, incl examen

Is het verstandig om Steigerbouwer te worden?

Voordat je aan een opleiding Steigerbouwer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Steigerbouwer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Steigerbouwer?

De Steigerbouwer kan na zijn eerste diploma, Steigerbouwer A, doorstuderen om zijn diploma Steigerbouwer B te behalen. Daarnaast kan hij doorgroeien tot Voorman Steigerbouw of Steigerinspecteur. Het arbeidsperspectief is afhankelijk van het aantal bouwopdrachten dat de gehele bouwsector krijgt. In tijden van economische recessie is er weinig werk voor Steigerbouwers, in economisch voorspoedige tijden is er werk genoeg voor hen.

De actuele kans op werk voor een Steigerbouwer

Het beroep Steigerbouwer is onderdeel van de beroepsfamilie Steigerbouwers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Steigerbouwers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

81

Baankans Steigerbouwer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Steigerbouwer

Als je je wilt omscholen tot Steigerbouwer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Steigerbouwer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Steigerbouwer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Steigerbouwer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Steigerbouwer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling steigerbouwer
Artiflex
Ben jij iemand die niet bang is om zijn handen uit de mouwen te steken en ben jij super gemotiveerd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor deze vacature …
Vacature Leerling Steigerbouwer
Artiflex
Ben jij iemand die niet bang is om zijn handen uit de mouwen te steken en ben jij super gemotiveerd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor deze vacature …
Vacature Leerling Steigerbouwer
Covebo Uitzendgroep
Vind jij het leuk om op hoogte te werken in de buitenlucht? Start dan met een baan als leerling steigerbouwer! Wij zijn opzoek naar een aankomend steigerbouwer. Als leerling steigerbouwer …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Steigerbouwer

Als je Steigerbouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Steigerbouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Steigerbouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Steigerbouwer?

Competenties en Vaardigheden Steigerbouwer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Steigerbouwer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Steigerbouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Steigerbouwer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Steigerbouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Steigerbouwer. Als Steigerbouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Steigerbouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Steigerbouwer

Vakkennis voor een Steigerbouwer

Het is voor een Steigerbouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Steigerbouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Steigerbouwer


Werkervaring Steigerbouwer

Het is voor een startend Steigerbouwer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Steigerbouwer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Steigerbouwer, maar iets anders?

Is een opleiding Steigerbouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Steigerbouwer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Steigerbouwer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Steigerbouwer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Steigerbouwer te worden?

Zou je graag Steigerbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Steigerbouwer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar