Steigerbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Steigerbouwer? Lees de functieomschrijving.

De Steigerbouwer monteert en demonteert verschillende soorten steigers. Voorafgaand aan het fysieke werk, gaat de  Steigerbouwer in overleg met zijn klant en collega’s over de te bouwen steiger. De Steigerbouwer moet op de hoogte zijn waar de te bouwen steiger voor gebruikt gaat worden. Zodra dat duidelijk is, wordt er een werktekening gemaakt zodat de Steigerbouwers hoe ze de steiger precies in elkaar moeten zetten.

Zodra de Steigerbouwer en zijn collega’s duidelijk voor ogen hebben wat ze moeten gaan monteren, kunnen zij aan de slag met het fysieke werk. De Steigerbouwer werkt meestal in een team, waarbij enkele teamleden op de grond blijven staan om de bouwmaterialen voor de steiger aan te geven. Andere Steigerbouwers zijn op de steiger zelf bezig om deze op te bouwen. Indien een steiger hoger dan tien meter wordt, brengt men de bouwmaterialen naar boven door te werken met een kraanmachine en/of hoogwerker.

Voor het monteren van de steigerelementen heeft de Steigerbouwer verschillende soorten gereedschap bij de hand. De meest voorkomende  manier van monteren is door een bout aan te draaien. De Steigerbouwer moet tijdens het monteren er goed op letten dat hij zich houdt aan de werktekening en de instructies en dat hij de verschillende steigerelementen stevig en goed met elkaar verbind. Na zijn werk moeten er namelijk andere mensen op werken, en die moeten kunnen vertrouwen op het werk van de Steigerbouwer. De Steigerbouwer brengt ook eventuele veiligheidszeilen en –netten aan. Als een steiger weer afgebroken moet worden, gebeurt dit ook door de Steigerbouwer.

Wil je werken als Steigerbouwer?

Werk je al als Steigerbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Steigerbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Steigerbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Steigerbouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega
 • Klant
 • Metselaar
 • Schilder
 • Glaszetter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

22


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Steigerbouwer

Wat verdient een Steigerbouwer?

Het startsalaris van een Steigerbouwer ligt op € 1750 per maand. Dit kan later oplopen tot € 2750. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen onder andere een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Steigerbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Steigerbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Steigerbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Steigerbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Steigerbouwer vacatures

Steigerbouwers gezocht!
WVI Uitzendbureau B.V.
Ter versterking van het team, is onze opdrachtgever op zoek naar fysiek sterke en fitte steigerbouwers die van aanpakken weten. Heb jij ervaring, kennis van diverse steigermaterialen en geen angst …
Steigerbouwers Amsterdam - Projecten Nederland
WVI Uitzendbureau B.V.
Ter versterking van het team, is onze opdrachtgever op zoek naar fysiek sterke en fitte steigerbouwers die van aanpakken weten. Heb jij ervaring, kennis van diverse steigermaterialen en geen angst …
Steigerbouwer
Actief Werkt! Drachten
Voor deze functie maken ervaring en opleiding niks uit. Wij zoeken mensen die een vak willen leren en willen werken!Werk jij graag de hoogte in, heb je twee rechter handen …
Steigermonteur (regio Amsterdam)
Stammes Recruitment
De opdrachtgever is een toonaangevend bedrijf in de steigerbouw en de werkzaamheden zijn in Amsterdam.De opdrachtgever is sterk in het bouwen van bouw en industriële steigers. Iedere locatie en iedere …
Steigermonteur (regio Den Helder)
Stammes Recruitment
De opdrachtgever is een toonaangevend bedrijf in de steigerbouw. De werkzaamheden worden in Den Helder uitgevoerd. De opdrachtgever is sterk in het bouwen van bouw en industriële steigers. Iedere locatie en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Steigerbouwer

Hoe goed is de toekomst voor de Steigerbouwer? 

De Steigerbouwer kan na zijn eerste diploma, Steigerbouwer A, doorstuderen om zijn diploma Steigerbouwer B te behalen. Daarnaast kan hij doorgroeien tot Voorman Steigerbouw of Steigerinspecteur. Het arbeidsperspectief is afhankelijk van het aantal bouwopdrachten dat de gehele bouwsector krijgt. In tijden van economische recessie is er weinig werk voor Steigerbouwers, in economisch voorspoedige tijden is er werk genoeg voor hen.

Baankans Steigerbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

22


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Steigerbouwer worden: Opleidingen tot Steigerbouwer

Hoe word je een Steigerbouwer? 

Na de VMBO kan men doorstromen naar de opleiding tot Steigerbouwer. Zodra een student zijn diploma Steigerbouwer A heeft behaald kan hij aan de slag als Steigerbouwer. De opleidingen Steigerbouw bestaat uit een dag theorie en verschillende dagen stage lopen per week. De stagedagen dienen om ervaring te krijgen in het monteren en demonteren van steigers.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Steigerbouwer

1e Monteur steigerbouw inclusief examen (DNV-GL CERTIFICAAT)
Het monteren van steigers behoort tot één van de risicovolle taken binnen de bouw. Er is niet alleen een risico voor de monteur, maar ook voor de gebruiker van de …
Toezichthouder Steigergebruik
Werken op hoogte is op zichzelf al riskant. Op een tijdelijke constructie, zoals een steiger, neemt dat risico alleen maar toe. Daarom heeft de wetgever een aantal duidelijke richtlijnen gegeven. …
Toezichthouder Steigergebruik
Werken op hoogte is op zichzelf al riskant. Op een tijdelijke constructie, zoals een steiger, neemt dat risico alleen maar toe. Daarom heeft de wetgever een aantal duidelijke richtlijnen gegeven. …
Meer opleidingen Steigerbouwer

Weet je nog niet of je Steigerbouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Steigerbouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Steigerbouwer

Met wie werkt een Steigerbouwer samen? 

In het netwerk van de Steigerbouwer zitten, naast zijn directe collega’s en voorman, allerlei soorten personen die gebruik maken van steigers. Schilders, metselaars, gevelreinigers, dakdekkers en glaszetters zijn slechts enkele van de vele beroepen waarvoor steigers onontbeerlijk zijn.


 • Collega
 • Klant
 • Metselaar
 • Schilder
 • Glaszetter
Steigerbouwer


Organisaties waar een Steigerbouwer werkzaam is

Waar werkt een Steigerbouwer meestal? 

Afgestudeerde Steigerbouwers vinden over het algemeen een baan in de bouwsector. Veel van hen zijn in loondienst bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de steigerbouw, of bij grotere bouwbedrijven.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Steigerbouwer

Waar kun je het beste werken als Steigerbouwer? Hieronder vindt je de best door de Steigerbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Steigerbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Steigerbouwer:

Welke competenties heeft een een Steigerbouwer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Steigerbouwer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Steigerbouwer nodig? 

Er moet op de Steigerbouwer en zijn werk gebouwd kunnen worden. Zijn gemonteerde steigers zijn regelmatig erg hoog, blijven lang staan en worden gebruikt voor allerlei bouw- en werkzaamheden. De personen die die werkzaamheden uitvoeren moeten op heb werk van de Steigerbouwer kunnen vertrouwen. Vandaar dat de Steigerbouwer hoge eisen aan zichzelf moet stellen (Perfectionist). Ook moet hij probleemgericht denken en eventuele moeilijkheden aan zien komen en daar tijdig op in spelen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Steigerbouwer


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Steigerbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Steigerbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Steigerbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Steigerbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Steigerbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Steigerbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Steigerbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Steigerbouwer iets voor je?

Zou je graag Steigerbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Steigerbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Steigerbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar