Steigerbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Steigerbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep steigerbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je steigerbouwer wordt.

 

Wat is een Steigerbouwer?

De Steigerbouwer monteert en demonteert verschillende soorten steigers. Voorafgaand aan het fysieke werk, gaat de  Steigerbouwer in overleg met zijn klant en collega’s over de te bouwen steiger. De Steigerbouwer moet op de hoogte zijn waar de te bouwen steiger voor gebruikt gaat worden. Zodra dat duidelijk is, wordt er een werktekening gemaakt zodat de Steigerbouwers hoe ze de steiger precies in elkaar moeten zetten.

Zodra de Steigerbouwer en zijn collega’s duidelijk voor ogen hebben wat ze moeten gaan monteren, kunnen zij aan de slag met het fysieke werk. De Steigerbouwer werkt meestal in een team, waarbij enkele teamleden op de grond blijven staan om de bouwmaterialen voor de steiger aan te geven. Andere Steigerbouwers zijn op de steiger zelf bezig om deze op te bouwen. Indien een steiger hoger dan tien meter wordt, brengt men de bouwmaterialen naar boven door te werken met een kraanmachine en/of hoogwerker.

Voor het monteren van de steigerelementen heeft de Steigerbouwer verschillende soorten gereedschap bij de hand. De meest voorkomende  manier van monteren is door een bout aan te draaien. De Steigerbouwer moet tijdens het monteren er goed op letten dat hij zich houdt aan de werktekening en de instructies en dat hij de verschillende steigerelementen stevig en goed met elkaar verbind. Na zijn werk moeten er namelijk andere mensen op werken, en die moeten kunnen vertrouwen op het werk van de Steigerbouwer. De Steigerbouwer brengt ook eventuele veiligheidszeilen en –netten aan. Als een steiger weer afgebroken moet worden, gebeurt dit ook door de Steigerbouwer.Wil je werken als Steigerbouwer?

Werk je al als Steigerbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Steigerbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Steigerbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Steigerbouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega
 • Klant
 • Metselaar
 • Schilder
 • Glaszetter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Steigerbouwer

Wat verdient een Steigerbouwer?

Het startsalaris van een Steigerbouwer ligt op € 1750 per maand. Dit kan later oplopen tot € 2750. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen onder andere een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Steigerbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Steigerbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Steigerbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Steigerbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Steigerbouwer vacatures

Vacature Steigerbouwer, Enschede
Effect Personeelsdiensten
Ben jij een ervaren steigerbouwer en op zoek naar een mooie nieuwe werkuitdaging in de omgeving van Almelo? Bekijk dan deze vacature eens Wat ga je allemaal doen? Als steigerbouwer …
Vacature Steigerbouwer, Almelo
Effect Personeelsdiensten
Aan de slag als steigerbouwer in de regio Twente? Heb je geen hoogtevrees en ben je een echte teamplayer? Top, wij zoeken jou Wat ga je allemaal doen? Als steigerbouwer …
Vacature Steigerbouwer Eindhoven
UBN Uitzendbureau
Heb jij ervaring als steigerbouwer en zou jij graag een nieuwe vestiging willen openen en het team willen leiden en opleiden? Wij zijn op zoek naar een ervaren steigerbouwer voor …
Vacature Steigerbouwer
Montagewerk
Voor een steigerbrouwbedrijf in Nijmegen zijn we op zoek naar een hulpkracht steigerbouwer.Ben jij leergierig en wil je opgeleid worden tot volwaardig Steigerbouwer? Lees snel verder & solliciteer direct!
Vacature Steigerbouwer
Actief Werkt! Uitzendbureau
Vind jij het heerlijk om in de buitenlucht te werken? Vind je het geen probleem om fysiek werk te verrichten en heb je geen hoogtevrees? Dan zijn wij op zoek …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Steigerbouwer

Wat is de toekomst van Steigerbouwer?

De Steigerbouwer kan na zijn eerste diploma, Steigerbouwer A, doorstuderen om zijn diploma Steigerbouwer B te behalen. Daarnaast kan hij doorgroeien tot Voorman Steigerbouw of Steigerinspecteur. Het arbeidsperspectief is afhankelijk van het aantal bouwopdrachten dat de gehele bouwsector krijgt. In tijden van economische recessie is er weinig werk voor Steigerbouwers, in economisch voorspoedige tijden is er werk genoeg voor hen.

Baankans Steigerbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Steigerbouwer worden: Opleidingen tot Steigerbouwer

Wil je Steigerbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Steigerbouwer.

Hoe word je een Steigerbouwer? 

Na de VMBO kan men doorstromen naar de opleiding tot Steigerbouwer. Zodra een student zijn diploma Steigerbouwer A heeft behaald kan hij aan de slag als Steigerbouwer. De opleidingen Steigerbouw bestaat uit een dag theorie en verschillende dagen stage lopen per week. De stagedagen dienen om ervaring te krijgen in het monteren en demonteren van steigers.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Steigerbouwer

Voorman Steigerbouw
Van een voorman steigerbouwer wordt, naast montagevaardigheden, ook vaardigheden en kennis gevraagd op het gebied van organisatie, arbeidsomstandigheden, steigerafname en leiding geven. Het monteren en demonteren van steigers behoort tot …
Voorman Steigerbouw
1e monteur Steigerbouw, incl examen
Je maakt je vakbekwaamheid als steigerbouwer aantoonbaar door het behalen van het persoonscertificaat 1e Monteur Steigerbouw. De 1e Monteur Steigerbouw monteert en demonteert zelfstandig eenvoudige en complexe steigers. Hij is …
1e monteur Steigerbouw, incl examen

Omscholen of doorgroeien tot Steigerbouwer

Als je Steigerbouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Steigerbouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Steigerbouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Steigerbouwer?

Competenties en Vaardigheden Steigerbouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Steigerbouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Steigerbouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Steigerbouwer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Steigerbouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Steigerbouwer. Als Steigerbouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Steigerbouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Steigerbouwer

Vakkennis voor een Steigerbouwer

Het is voor een Steigerbouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Steigerbouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Steigerbouwer


Werkervaring Steigerbouwer

Het is voor een startend Steigerbouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Steigerbouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Steigerbouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Steigerbouwer

Met wie werkt een Steigerbouwer samen? 

In het netwerk van de Steigerbouwer zitten, naast zijn directe collega’s en voorman, allerlei soorten personen die gebruik maken van steigers. Schilders, metselaars, gevelreinigers, dakdekkers en glaszetters zijn slechts enkele van de vele beroepen waarvoor steigers onontbeerlijk zijn.


 • Collega
 • Klant
 • Metselaar
 • Schilder
 • Glaszetter
Steigerbouwer


Organisaties waar een Steigerbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Steigerbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Steigerbouwer?

Afgestudeerde Steigerbouwers vinden over het algemeen een baan in de bouwsector. Veel van hen zijn in loondienst bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de steigerbouw, of bij grotere bouwbedrijven.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Steigerbouwer

Waar kun je het beste werken als Steigerbouwer? Hieronder vind je de best door de Steigerbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Steigerbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Steigerbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Steigerbouwer.

Welke competenties heeft een Steigerbouwer nodig?

Een Steigerbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Steigerbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Steigerbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Steigerbouwer nodig? 

Er moet op de Steigerbouwer en zijn werk gebouwd kunnen worden. Zijn gemonteerde steigers zijn regelmatig erg hoog, blijven lang staan en worden gebruikt voor allerlei bouw- en werkzaamheden. De personen die die werkzaamheden uitvoeren moeten op heb werk van de Steigerbouwer kunnen vertrouwen. Vandaar dat de Steigerbouwer hoge eisen aan zichzelf moet stellen (Perfectionist). Ook moet hij probleemgericht denken en eventuele moeilijkheden aan zien komen en daar tijdig op in spelen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Steigerbouwer


Levensgenieter


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Steigerbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Steigerbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Steigerbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Steigerbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Steigerbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Steigerbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Steigerbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Steigerbouwer iets voor je?

Zou je graag Steigerbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Steigerbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Steigerbouwer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Steigerbouwer

Vacature Bouwmedewerker (leerling) regio Eindhoven
UBN Uitzendbureau
Vind jij het niet erg om op hoogtes te werken? En zoek jij een baan waarbij je samen met je collega's op locatie werkt? Lees dan snel verder! Omdat er …
Vacature Steigerbouwer
Actief Werkt! Uitzendbureau
Vind jij het heerlijk om in de buitenlucht te werken? Vind je het geen probleem om fysiek werk te verrichten en heb je geen hoogtevrees? Dan zijn wij op zoek …
Vacature Steigerbouwer
FID Hengelo
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een steigerbouwer op de bouwlocatie. In deze functie werk je met je collega steigerbouwers aan de op- en afbouw van de steigers. …
Vacature Steigerbouwer
Abiant
Als steigerbouwer werk je graag in de buitenlucht en heb je soms een prachtig uitzicht over Groningen en omgeving. Je bent dan ook niet bang om op hoogte te werken. …
Vacature Steigerbouwer
Nijverheidsweg-Noord
Wat je precies gaat doen als steigerbouwer? Dat is aan jou. Wij als Faber hebben de gaafste projecten in Midden Nederland. Kortom wat jij als steigerbouwer ook zoekt bij Faber …

Actuele blogposts


reacties op Steigerbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar