Stellingbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stellingbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stellingbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stellingbouwer wordt.

Wat is een Stellingbouwer?

 

Een Stellingbouwer monteert en demonteert allerlei soorten stellingen, evenals podia en tribunes. Ook kan het zijn dat een Stellingbouwer stellingen om moet vormen.

Eerst overlegt de Stellingbouwer met de opdrachtgever waar de stellingen moeten komen te staan en hoe ze er uit moeten komen te zien. Hiervan wordt een werktekening gemaakt. Vervolgens begint de Stellingbouwer met het monteren van de stellingen. Een aantal collega’s staat op de grond om materiaal aan te geven, andere Stellingbouwers zetten ze vervolgens in elkaar. De Stellingbouwer gebruikt systeemstellingen of buizen en koppelingen om de onderdelen stevig met elkaar te verbinden. De stellingen worden vaak geaard. Natuurlijk controleert de Stellingbouwer na het in elkaar zetten van de stellingen of ze veilig en stevig staan.

Een Stellingbouwer werkt op grote hoogte en dient dus geen last te hebben van hoogtevrees. Hij werkt buiten op wisselende locaties of zet de stellingen in een overdekte hal in elkaar. De Stellingbouwer werkt in een team en moet er altijd voor zichzelf en de anderen voor zorgen dat alles veilig is. Daarom houdt de Stellingbouwer zich te allen tijden aan de veiligheidsregels.

De Stellingbouwer werkt in de bouw, industrie of evenementensector.

Wil je werken als Stellingbouwer?

Werk je al als Stellingbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stellingbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stellingbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stellingbouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgevers
 • Bouwvakkers
 • Schilders
 • Metselaars

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stellingbouwer

Wat verdient een Stellingbouwer?

 

Een Stellingbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2800,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van zijn ervaring en leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een dertiende maand, vakantiegeld en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Stellingbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stellingbouwer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stellingbouwer

Wat is de toekomst van Stellingbouwer?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Stellingbouwer is redelijk. Voor elk podiumevenement en elk bouwproject zijn stellingen nodig. Toch gaat het in deze economische slechte tijden niet goed in de bouw. Er zijn minder bouwprojecten, en dus is er ook veel minder werk voor Stellingbouwers.

Bij goed functioneren kan een Stellingbouwer leiding gaan geven aan een ‘subteam’ of aan alle teams. Eventueel kan een Stellingbouwer uiteindelijk een eigen bedrijf oprichten.

Baankans Stellingbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stellingbouwer worden: Opleidingen tot Stellingbouwer

Wil je stellingbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Stellingbouwer? 

 

Vaak wordt een Stellingbouwer intern opgeleid. Een vooropleiding in de bouw is relevant, maar niet altijd noodzakelijk. Een voorbeeld is een MBO-opleiding tot Steigerbouwer. Meestal moeten de leerlingen één dag per week naar school en vier dagen praktijkervaring opdoen.

Er bestaan ook meerdaagse cursussen tot Stellingbouwer. Dit betekent niet dat iemand na een paar dagen gemakkelijk allerlei soorten stellingen en podia in elkaar kan zetten. Dit leert men door ervaring op te doen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stellingbouwer

Meer opleidingen Stellingbouwer

Weet je nog niet of je Stellingbouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stellingbouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stellingbouwer

Met wie werkt een Stellingbouwer samen? 

 

Een Stellingbouwer komt met veel mensen in contact. Natuurlijk heeft hij contact met zijn teamleden en zijn Leidinggevende. Bij laatstgenoemde kan de Stellingbouwer terecht bij vragen en problemen. Ook maakt de Stellingbouwer afspraken met de Opdrachtgever. De Opdrachtgever zal ook soms een kijkje komen nemen en aanwijzingen geven. Tevens komt de Stellingbouwer in aanraking met andere mensen die op de locatie werken, zoals Bouwvakkers, Schilders en Metselaars. Zij maken gebruik van de stellingen.


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgevers
 • Bouwvakkers
 • Schilders
 • Metselaars
Stellingbouwer


Organisaties waar een Stellingbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stellingbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Stellingbouwer?

 

Een Stellingbouwer werkt bij een groot bouwbedrijf of een kleiner, gespecialiseerd bouwbedrijf. Tevens kan een Stellingbouwer werkzaam zijn in de evenementensector. Al deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Stellingbouwer

Waar kun je het beste werken als Stellingbouwer? Hieronder vind je de best door de Stellingbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stellingbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stellingbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stellingbouwer.

Welke competenties heeft een Stellingbouwer nodig?

Een Stellingbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stellingbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stellingbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stellingbouwer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Stellingbouwer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Stellingbouwer heeft veel energie en werkt efficiënt naar een doel toe. Hij is gedreven en vindt het niet erg hard te werken, ook niet in de regen (Succesvolle Werker).

Daarnaast kan een Stellingbouwer goed analyseren. Hij ziet waar zich problemen voor kunnen gaan doen en speelt hier op in. Hij kan goed overzicht houden en is kritisch (Waarnemer).  

Bekijk de persoonstypen voor Stellingbouwer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Stellingbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stellingbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stellingbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stellingbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stellingbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stellingbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stellingbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stellingbouwer iets voor je?

Zou je graag Stellingbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stellingbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stellingbouwer

gregory. d. martis

Welke bedryf van stellingbouwer is dit.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar