Studentendecaan Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Studentendecaan worden: Opleidingen tot Studentendecaan

Wil je Studentendecaan worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Studentendecaan, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Studentendecaan.

Hoe word je een Studentendecaan? 

Van een Studentendecaan wordt verwacht dat hij academisch geschoold is. Affiniteit met de identiteit of achtergrond van de Universiteit - bijv. techniek of theologie - is vaak een pré. Daarnaast wordt van de Studentendecaan ervaring gevraagd in het begeleiden of adviseren van studenten in het hoger onderwijs en moet hij op de hoogte zijn van Universitaire wet- en regelgeving.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Studentendecaan

Er zijn geen opleidingen Studentendecaan aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Studentendecaan in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Studentendecaan te worden?

Voordat je aan een opleiding Studentendecaan begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Studentendecaan worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Studentendecaan?

De afgelopen jaren is de trend dat het wetenschappelijk personeel van Universiteiten verhoudingsgewijs iets toeneemt, wat ten koste gaat van ondersteunend personeel. Tegelijk neemt de werkgelegenheid bij Universiteiten in het algemeen toe. De functie Studentendecaan wordt vervuld door iemand met ruime ervaring in het wetenschappelijk onderwijs. Op het gebied van studentenondersteuning is de functie van Studentendecaan het hoogst haalbare.

De actuele kans op werk voor een Studentendecaan

Het beroep Studentendecaan is onderdeel van de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Studentendecaan

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Studentendecaan

Als je je wilt omscholen tot Studentendecaan is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Studentendecaan door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Studentendecaan zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Studentendecaan

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Studentendecaan dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Studentendecaan

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Studentendecaan

Als je Studentendecaan wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Studentendecaan zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Studentendecaan

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Studentendecaan?

Competenties en Vaardigheden Studentendecaan

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Studentendecaan nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Studentendecaan nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Studentendecaan

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Studentendecaan

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Studentendecaan. Als Studentendecaan wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Studentendecaan:


zie volledige beschrijving persoonstype Studentendecaan

Vakkennis voor een Studentendecaan

Het is voor een Studentendecaan ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Studentendecaan zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Studentendecaan


Werkervaring Studentendecaan

Het is voor een startend Studentendecaan die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Studentendecaan is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Studentendecaan, maar iets anders?

Is een opleiding Studentendecaan het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Studentendecaan te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Studentendecaan te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Studentendecaan te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Studentendecaan te worden?

Zou je graag Studentendecaan willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Studentendecaan voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar