Teamleider Productie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamleider Productie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep teamleider productie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je teamleider productie wordt.

 

Wat is een Teamleider Productie?

De Teamleider Productie voert zo efficiënt mogelijk de aangeboden productie-orders uit op de afdeling en geeft leiding aan de meewerkend voorman(nen) en de medewerkers van de dsbetreffende productieafdeling. Men is verantwoordelijk voor de order- en capaciteitsplanning, dit alles is samenspraak met de planner. De Teamleider Productie ziet nauwlettend toe op de levertijd, kwaliteit en kwantiteit.  De focus ligt voornamelijk op het plannen, organiseren en ontwikkellen van het productieteam. Heel belangrijk is het bewaken van de veiligheid op de productie-afdeling. Men is verantwoordelijk voor het naleven van de Arbo- en Veiligheidsvoorschriften om hiermee de bevordering van de gezondheid en welzijn van de mederkers te kunnen garanderen. Ook de milieuvoorschriften dienen nauwkeurig te worden nageleefd. De Teamleider Productie houdt daarnaast regelmatig Afdelings- en Functioneringgesprekken.

 Wil je werken als Teamleider Productie?

Werk je al als Teamleider Productie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamleider Productie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Teamleider Productie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamleider Productie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider Productie

Wat verdient een Teamleider Productie?

Een Teamleider Productie verdient zo'n € 5500 tot € 6500 bruto per maand. Daarnaast geldt een ploegentoeslag, vakantiegeld en dertiende maand afhankelijk van kennis en ervaring . Verder zijn er diverse bonussen en een prima pensioenregeling.


 

Salarisschaal Teamleider Productie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Teamleider Productie

Er zijn geen vacatures Teamleider Productie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Teamleider Productie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Teamleider Productie in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamleider Productie

Wat is de toekomst van Teamleider Productie?

Als Teamleider Productie zijn er goede doorgroeimogelijkheden naar de functie van een Allround Teamleider. De productiesector lijt tegenwoordig iets terug te lopen, echter zijn er nog steeds veel vacatures in de productie te vinden

Baankans Teamleider Productie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Teamleider Productie worden: Opleidingen tot Teamleider Productie

Wil je Teamleider Productie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Teamleider Productie.

Hoe word je een Teamleider Productie? 

Een Teamleider Productie heeft een afgeronde en relevante HBO opleiding.  Daarnaast wordt een uitgebreide en aantoonbare ervaring vereist op het gebied van het ontwikkelen van Procesoperators. Recente ervaring als Manager of Teamleider in de (proces)industrie is gewenst.


 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Teamleider Productie

Teamleider productie
Als teamleider heb je een veel verschillende taken en processen die je in de gaten moet hebben. Dit kan gaan van het motiveren van het team tot aan iedereen op …
Teamleider productie
Teamleider productie
Als teamleider heb je een veel verschillende taken en processen die je in de gaten moet hebben. Dit kan gaan van het motiveren van het team tot aan iedereen op …
Teamleider productie
Teamleider productie
De teamleider productie zorgt ervoor dat iedereen met zoveel mogelijk plezier naar zijn of haar werk gaat, iedereen even hard werkt en de planning wordt behaald. Dagelijks coacht en motiveert …
Teamleider productie
Teamleider PLUS
In slechts 3 dagen leert u conflicten en 'gedoe' op het werk te voorkomen, indien nodig te hanteren en duurzaam op te lossen. Speciaal ontwikkeld voor teamleiders, afdelingshoofden, supervisors, ploegbazen, productieleiders en …
Teamleider PLUS
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Inleiding Praktisch leidinggeven op de werkvloer Bent u doorgegroeid naar een leidinggevende functie vanwege uw talent en harde werken? Naast uw eigen werk wordt u geacht de medewerkers aan te …
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer

Omscholen of doorgroeien tot Teamleider Productie

Als je Teamleider Productie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Teamleider Productie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Teamleider Productie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Teamleider Productie?

Competenties en Vaardigheden Teamleider Productie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Teamleider Productie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Teamleider Productie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Teamleider Productie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Teamleider Productie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Teamleider Productie. Als Teamleider Productie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Teamleider Productie:


zie volledige beschrijving persoonstype Teamleider Productie

Vakkennis voor een Teamleider Productie

Het is voor een Teamleider Productie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Teamleider Productie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Teamleider Productie

HBO Logistiek Management
Algemeen Logistiek is een breed begrip. Het omvat zowel productie, magazijn en transport. Het gaat niet alleen om goederenstromen, maar ook informatiestromen. Binnen dit werkveld speelt een goede communicatie en …
HBO Logistiek Management

Werkervaring Teamleider Productie

Het is voor een startend Teamleider Productie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Teamleider Productie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Teamleider Productie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Teamleider Productie

Met wie werkt een Teamleider Productie samen? 

Een Teamleider Productie staat dagelijks nauw in contact met de werkvloer en zijn productiemedewerkers. Daarnaast zijn er contacten met Arbo-diensten en vindt er regelmatig tetugkoppeling plaats naar de Manager.


Teamleider Productie


Organisaties waar een Teamleider Productie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamleider Productie meestal werkt.

Waar werkt een Teamleider Productie?

Een Teamleider Productie werkt in een technische logistieke werkomgeving als aansturend Leider van het productieproces.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Teamleider Productie

Waar kun je het beste werken als Teamleider Productie? Hieronder vind je de best door de Teamleider Productie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamleider Productie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamleider Productie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamleider Productie.

Welke competenties heeft een Teamleider Productie nodig?

Een Teamleider Productie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Teamleider Productie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamleider Productie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamleider Productie nodig? 

Een Teamleider Productie dient te beschikken over sociale vaardigheden om zijn of haar team goed te kunnen aansturen en te begeleiden.  Belangrijk is daarbij een onafhankelijke zelfverzekerde houding (een Baas) met daarnaast een ontvankelijke en ondersteunende opstelling naar anderen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider Productie


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Teamleider Productie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teamleider Productie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamleider Productie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamleider Productie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamleider Productie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamleider Productie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamleider Productie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamleider Productie iets voor je?

Zou je graag Teamleider Productie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamleider Productie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamleider Productie

andere baas

Dit is zeker aan de hoge kant,vertel mij maar waar ik moet zijn.

Vincent

In de eerste plaats je niveau omhoog krikken,b.v.bij Springest.Gr.

nero

5000 is aan de hoge kant. Heeft vooral te maken met beslissings bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Die kunnen heel erg verschillen per bedrijf. Ikzelf rapporteer direct aan de CEO zit geen laag tussen. Mijn salaris is 4280 euro.

Vincent

Dank je wel voor de toelichting Nero.Ik ben assistent teamleider.en werk met veel plezier.Gr.Vincent

Wilfred

Ik wil Vincent bedanken voor zijn goede raad.gr.Wilfred

Baas

€5000 ?? Eerder 3000+   gr  baas

teamleider

Je hebt natuurlijk teamleiders en teamleiders.Ik denk wel dat genoemde salaris voor de meeste teamleiders aan de hoge kant is.Gr.

Salaris

dit is eerder +/- 2500 euro

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar