Teamleider Telesales Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamleider Telesales? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep teamleider telesales. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je teamleider telesales wordt.

Wat is een Teamleider Telesales?

De Teamleider Telesales staat aan het hoofd van een groep agents die werken in het contact centre van een organisatie. Hij coacht de agents en stuurt ze aan bij het voeren van verkoopgesprekken, het halen van targets en het werken volgens en met bepaalde (omgangs)regels. Hij is het eerste aanspreekpunt voor vragen van medewerkers, over bijvoorbeeld producten (aanbod) en de gebruikelijke klantvragen als de status van een bestelling en het wijzigen van NAW-gegevens. Wanneer nodig, bijvoorbeeld als iemand een klacht heeft, neemt hij een klant over van een medewerker. Zelf voert hij ook verkoopgesprekken.

Meer inhoudelijk levert hij een bijdrage aan het stellen van targets, signaleert problemen en draagt oplossingen aan en voert overleg met het management over o.a. verkoopdoelstellingen. De administratieve handelingen die komen kijken bij de verkoop van producten horen ook bij zijn taken. De Teamleider draagt verder zorg voor een goede werksfeer, zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren.

De Teamleider is eigenlijk een soort tussenpersoon tussen management en operationeel medewerkers. Aan de ene kant krijgt hij van hogerhand targets die gehaald moeten worden en aan de andere kant zorgt hij dat de medewerkers gefaciliteerd worden bij de uitvoering van hun werkzaamheden en dus het halen van die targets. 

Wil je werken als Teamleider Telesales?

Werk je al als Teamleider Telesales en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamleider Telesales worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Teamleider Telesales, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamleider Telesales in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Algemeen Directeur
  • Manager
  • Teamleden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider Telesales

Wat verdient een Teamleider Telesales?

De Teamleider Telesales verdient, afhankelijk van de sector/beroepsgroep waarin hij werkt tussen de €2000 en €5000 bruto per maand. Naast de sector en werkgever zijn ook opleiding en ervaring van invloed op het salaris. Voor dit soort commerciële functies zijn er meestal goede secundaire arbeidsvoorwaardenvan toepassing. Ruimte voor zelfontplooiing, een 13de maand en bonussen zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Salarisschaal Teamleider Telesales

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Teamleider Telesales

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamleider Telesales

Wat is de toekomst van Teamleider Telesales?

Het is moeilijk aan te geven hoeveel werkgelegenheid er op dit moment is voor Teamleiders Telesales. Het hangt er vanaf af in welke branche je komt te werken.

De functie zelf is een doorgroeifunctie, waarvoor agents met ervaring in aanmerking komen. Doorgroeien naar managementfuncties moet met toenemende werkervaring tot de mogelijkheden behoren.

Baankans Teamleider Telesales

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Teamleider Telesales worden: Opleidingen tot Teamleider Telesales

Wil je teamleider telesales worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Teamleider Telesales? 

Teamleider Telesales kun je worden met een MBO opleiding in commerciële of economische richting en een aantal jaar werkervaring, of met een HBO opleiding in die richting. Voorbeelden zijn Commercieel Medewerker (MBO) of Commerciële Economie (HBO). Ook een opleiding in de richting van de sector waarin de organisatie valt biedt mogelijkheden. 

Het is ook denkbaar dat de Teamleider Telesales eerst als agent werkte en zich heeft opgewerkt naar deze coördinerende functie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Teamleider Telesales

Meer opleidingen Teamleider Telesales

Weet je nog niet of je Teamleider Telesales wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Teamleider Telesales of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Teamleider Telesales

Met wie werkt een Teamleider Telesales samen? 

De Teamleider Telesales legt verantwoording af aan hoger management. Heel soms rapporteert hij rechtstreeks aan de algemeen directeur, maar dat zal alleen in een kleine of middelgrote organisatie het geval zijn. Uiteraard communiceert hij dagelijks het meest met de teamleden en klanten.


  • Algemeen Directeur
  • Manager
  • Teamleden
Teamleider Telesales


Organisaties waar een Teamleider Telesales werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamleider Telesales meestal werkt.

Waar werkt een Teamleider Telesales?

Teamleiders Telesales vind je zowel in profit als non-profit organisaties (als goede doelen).

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Teamleider Telesales

Waar kun je het beste werken als Teamleider Telesales? Hieronder vind je de best door de Teamleider Telesales beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamleider Telesales.

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamleider Telesales:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamleider Telesales.

Welke competenties heeft een Teamleider Telesales nodig?

Een Teamleider Telesales heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Teamleider Telesales

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamleider Telesales passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamleider Telesales nodig? 

De Teamleider is een verantwoordelijke persoon. Hij wordt aangesproken op het functioneren van het team als geheel. Verder is de Teammanager iemand die veel energie moet steken in zijn omgeving, mensen moet motiveren om zo veel mogelijk te verkopen (Succesvolle werker).

Het komt soms voor dat er spanningen conflicten zijn binnen een team. Als Teamleider moet je dan kunnen bemiddelen en problemen oplossen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider Telesales


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Teamleider Telesales

Tjalle van Zoelen is teamleider telesales.

Ben je benieuwd wat een teamleider telesales allemaal doet op een dag? Tjalle van Zoelen vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Teamleider Telesales

Beoordeling van het beroep Teamleider Telesales

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamleider Telesales

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamleider Telesales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamleider Telesales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamleider Telesales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamleider Telesales. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamleider Telesales iets voor je?

Zou je graag Teamleider Telesales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamleider Telesales bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamleider Telesales

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar