Technisch manager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Technisch manager worden: Opleidingen tot Technisch manager

Wil je Technisch manager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Technisch manager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Technisch manager.

Hoe word je een Technisch manager? 

De technisch manager zal zich in ieder geval aantoonbaar bewezen moeten hebben. Een (ruim) aantal jaren ervaring zal in veel gevallen een vereiste zijn, naast een hbo- of wo-diploma in bedrijfskundige of technische richting. De technisch manager zal zelfstandig moeten kunnen opereren en zal dus over de technische én over de bedrijfskundige kennis moeten beschikken.

De 2 best beoordeelde opleidingen Technisch manager

bijgewerkt op 23-11-2021

Technische Bedrijfskunde
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Uitgebreid Doel In de opleiding Technische Bedrijfskunde leert u technische en …
Technische Bedrijfskunde
Bedrijfskunde voor Technisch Professionals (HBO)
Bedrijfskunde voor Technisch Professionals bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject, vier bedrijfskundige modules en een bedrijfsopdracht. De opleiding duurt 6 maanden en omvat 14 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden meestal plaats op …
Bedrijfskunde voor Technisch Professionals (HBO)

Is het verstandig om Technisch manager te worden?

Voordat je aan een opleiding Technisch manager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Technisch manager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Technisch manager?

Technisch manager is geen functie waar een bedrijf er veel van heeft. Dientengevolge zijn er vaak binnen de organisatie niet veel doorgroeimogelijheden. Het is vaak een functie die op een punt in een doorgroeitraject van een bedrijf ligt, zodat er veelal mensen terecht komen die voorheen een andere functie in hetzelfde bedrijf vervulden.

Algemene managementfuncties behoren dan nog tot de opties, hoewel iemand met technische én bedrijfskundige expertise een goed technisch consultant maakt (eveneens goed betalend werk). Dus er zijn buiten de organisatie vaak goede mogelijkheden, vooral wanneer de technisch manager leergierig is en meegaat met de laatste ontwikkelingen. Dit vergroot de makrtwaarde van de Technisch manager enorm.

De actuele kans op werk voor een Technisch manager

Het beroep Technisch manager is onderdeel van de beroepsfamilie Technisch managers en directeuren. De kans op werk voor de beroepsfamilie Technisch managers en directeuren is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

48

Baankans Technisch manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Technisch manager

Als je je wilt omscholen tot Technisch manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Technisch manager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Technisch manager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Technisch manager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Technisch manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Technisch manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Technisch manager

Als je Technisch manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technisch manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technisch manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technisch manager?

Competenties en Vaardigheden Technisch manager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Technisch manager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Technisch manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technisch manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Technisch manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technisch manager. Als Technisch manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technisch manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Technisch manager

Vakkennis voor een Technisch manager

Het is voor een Technisch manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Technisch manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Technisch manager


Werkervaring Technisch manager

Het is voor een startend Technisch manager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technisch manager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Technisch manager, maar iets anders?

Is een opleiding Technisch manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Technisch manager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Technisch manager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Technisch manager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Technisch manager te worden?

Zou je graag Technisch manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Technisch manager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar