Technisch medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch medewerker wordt.

 

Wat is een Technisch medewerker?

‘Technisch medewerker’ is een term die net zo losjes gedefiniëerd is als dat het lijkt. De term staat enkel voor iemand die een functie heeft op uitvoerend niveau en op een manier met techniek te maken heeft. Het kan dus evengoed gaan om iemand die machines in een fabriek onderhoudt als om iemand die technische klachten inneemt en afhandelt.

Bij vergelijkbare beroepen en netwerk (onder aan de pagina) wordt verwezen naar een aantal beroepen die in veel gevallen zullen overlappen met het beroep van technisch medewerker. De beroepen hebben wel allen gemeen dat ze hetzelfde type persoon vereisen. De technisch medewerker is in alle gevallen eerder iemand die van aanpakken weet dan iemand die keer op keer de details doordenkt. Het is iemand die wel technische kennis heeft, maar geen bijzonder diepgaande, en iemand die redelijk sociaal is, goed kan samenwerken en anderen kan ondersteunen.Wil je werken als Technisch medewerker?

Werk je al als Technisch medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Service engineer
 • Technisch coördinator
 • Installatietechnicus
 • Machine-operator
 • Elektrotechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

125


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch medewerker

Wat verdient een Technisch medewerker?

De technisch medewerker zal vaak onder de 2000 euro per maand beginnen. Denk aan een bedrag rond de 1700 á 1800. Na een aantal jaar werkervaring of bij noemenswaardige prestaties zal dit bedrag stijgen, mogelijk tot de 3000 maar meestal tot pakweg 2500 á 2700.

Salarisschaal Technisch medewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch medewerker vacatures

Technisch medewerker
Luba
Functieomschrijving Dit bedrijf in de omgeving van Gorinchem is op zoek naar een technische medewerker/installateur die systemen kan produceren en installeren voor industriële gasanalyse projecten. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor …
Technisch medewerker spoorwissels
Luba
Functieomschrijving Door middel van een intern opleidingstraject wordt je opgeleid tot "allround medewerker mobiele baan service". In eerste instantie ben je altijd samen met een collega op pad. Wat ga …
Technisch Medewerker Nabewerking
Covebo
Voor dit mooie bedrijf zijn wij per direct op zoek naar kandidaten die intern willen worden opgeleid tot Technisch Medewerker Nabewerking. Na het inwerk traject kun jij zelf aan de …
Commercieel technisch medewerker binnendienst
Jobbird
Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen een internationaal bedrijf? Ben jij commercieel sterk en technisch onderlegd? Vind jij het daarnaast leuk om te plannen en organiseren? Dan …
Technisch medewerker rails
Luba
Functieomschrijving Met behulp van een lasmachine maak jij spoorstaven op de lengte die de klant gevraagd heeft, jij bouwt dus zélf mee aan het spoor! Het instellen van de lasmachines …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch medewerker

Wat is de toekomst van Technisch medewerker?

Naar technisch medewerkers is redelijk veel vraag, een beetje zoeken op internet levert je duizenden vacatures op. De doorgroeimogelijkheden zijn dan weer wat minder gunstig. Voor de meeste technisch medewerkers is een stap omhoog in een organisatie moeilijk te maken. Wil je als technisch medewerker aanspraak maken op bijvoorbeeld de baan van technisch coördinator zul je veel motivatie moeten tonen en moeten laten zien dat je de benodigde technische vaardigheden in huis hebt.

Baankans Technisch medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

125


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch medewerker worden: Opleidingen tot Technisch medewerker

Wil je technisch medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technisch medewerker? 

Iedere opleiding in technische richting is genoeg om érgens technisch medewerker te worden. De keuze voor een specifieke opleiding leidt je richting een bepaalde branche, bijvoorbeeld de logistiek, de bouw, de civiele techniek, enzovoorts. Mbo-niveau zal in veel gevallen voldoende zijn, hoewel hbo soms ook een eis is. Meestal geldt voor vacatures voor minder hoog opgeleiden dat er een aantal jaar werkervaring aanwezig moet zijn. Soms is werkervaring alleen al voldoende en is er geen opleiding nodig.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch medewerker

Bouwfysica en Bouwtechniek Incompany
Bouwfysica en Bouwtechniek Algemeen Aan welke eisen moeten materialen en detailleringen voldoen om een gezond binnenmilieu te realiseren? Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij woningverbetering maak je als bouwkundig medewerker dagelijks keuzes. Deze …
Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
Wil je ontwerptekeningen kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering afgeven? Schrijf je in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens assemblage. Ben je werkzaam als assemblagemonteur, paneelbouwer, bedrijfsleider, SHEQ-medewerker, projectmanager, …
Basisopleiding Medewerker Beheer ICT Thuisstudie
Medewerker Beheer ICT de ideale droombaan? Start dan met de basisopleidingWat doet een ICT-beheermedewerker? De ontwikkelingen in de ICT gaan zo snel. Wat moet je erover weten? Werk je ook …
Module 5 Gebouwbeheer 2: Technische Communicatie
Algemeen: Gebouwbeheer is een zeer breed begrip. Gebouwbeheer is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van het bedrijf. Je wilt als facilitair medewerker de belangen van de organisatie …
Stakeholdering
ONBEREKENBARE EN IRRATIONELE STAKEHOLDERS … Puur technisch is samenwerken al moeilijk genoeg. Maar dat lukt wel. Tenslotte ben je een goed opgeleide en door de wol geverfde professional. Maar als …
Meer opleidingen Technisch medewerker

Weet je nog niet of je Technisch medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technisch medewerker

Met wie werkt een Technisch medewerker samen? 

Technisch medewerkers doen vaak heel verschillend werk, soms zelfs binnen dezelfde organisatie. Vaak werken technisch medewerkers samen met andere technisch medewerkers, en dus zal een groot deel van het netwerk van de technisch medewerker dan ook bestaan uit beroepsgenoten. Verder zal hij of zij met een groot aantal andere beroepen in de technische sector in contact staan. Dit kunnen onderhoudsmonteurs, installatiemonteurs, machine-operators, elektrotechnici, constructeurs, enzovoorts zijn. Het beroep van technisch medewerker is voor ieder denkbaar technisch bedrijf in te vullen, dus het netwerk van de een zal er compleet anders uitzien dan dat van de ander.


 • Service engineer
 • Technisch coördinator
 • Installatietechnicus
 • Machine-operator
 • Elektrotechnicus
Technisch medewerker


Organisaties waar een Technisch medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Technisch medewerker?

Iedere technische organisatie of organisatie met een technische tak is een mogelijke werkplek voor een technisch medewerker.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Technisch medewerker

Waar kun je het beste werken als Technisch medewerker? Hieronder vind je de best door de Technisch medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch medewerker.

Welke competenties heeft een Technisch medewerker nodig?

Een Technisch medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch medewerker nodig? 

De technisch medewerker heeft eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij is geïnteresseerd in de technische details van het werk, en vindt het geen probleem om bij te leren. Daarentegen is het voor de technisch medewerker belangrijker dan deze van aanpakken weet. Een doelgerichte mentaliteit (Succesvolle werker) is daarom vaak van toepassing op de technisch medewerker.

Bekijk de persoonstypen voor Technisch medewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch medewerker iets voor je?

Zou je graag Technisch medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar