Tegelzetter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Tegelzetter worden: Opleidingen tot Tegelzetter

Wil je Tegelzetter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Tegelzetter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Tegelzetter.

Hoe word je een Tegelzetter? 

Om Tegelzetter te worden is het aan te raden om de opleiding Tegelzetter (MBO niveau-2) te doen.

De 2 best beoordeelde opleidingen Tegelzetter

bijgewerkt op 28-10-2021

Zetten van tegels
In deze training leer je hoe je tegels moet aanbrengen op wanden en vloeren. Je leert de juiste werkvolgorde en doet handvaardigheid op. Je krijgt meer vakkennis en leert nieuwe …
Zetten van tegels
Tegelzetter
Of het nu kleine mozaïeksteentjes zijn, handgemaakte klinkers of een stel stevige vloertegels: als tegelzetter weet jij overal raad mee! In deze praktijkgerichte thuisstudie leer Of het nu kleine mozaïeksteentjes …
Tegelzetter

Is het verstandig om Tegelzetter te worden?

Voordat je aan een opleiding Tegelzetter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Tegelzetter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Tegelzetter?

Er is werk te vinden als Tegelzetter, al zal veel van dat werk op tijdelijke basis zijn. Het meest stabiele werk is in dienst bij een aannemersbedrijf, maar men heeft kans om als zelfstandig ondernemer meer betaald te krijgen. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf.

De actuele kans op werk voor een Tegelzetter

Het beroep Tegelzetter is onderdeel van de beroepsfamilie Tegelzetters en kitters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Tegelzetters en kitters is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

127

Baankans Tegelzetter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Tegelzetter

Als je je wilt omscholen tot Tegelzetter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Tegelzetter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Tegelzetter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Tegelzetter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Tegelzetter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Leerling Tegelzetter (BBL) - Utrecht
VNOM, Utrecht
Tegelzetter - Wat ga je doen? Nadat de klant zijn/haar droom badkamer of keuken heeft uitgezocht, ga jij deze deels realiseren als Leerling Tegelzetter. Je zal met een ervaren collega-Tegelzetter …
Vacature Leerling Tegelzetter (BBL), Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Nadat de klant zijn/haar droom badkamer of keuken heeft uitgezocht, ga jij deze deels realiseren als Leerling Tegelzetter. Je zal met een ervaren collega-Tegelzetter meelopen en …
Vacature BBL Leerling Tegelzetter
Accres HR Solutions
Tijdens de BBL-opleiding leer jij hoe je met ruimtelijke inzicht advies kunt geven over welke maat en type tegel het beste bij de ruimte past. Jij past je helemaal aan …

Leerling vacatures

Vacature Leerling Tegelzetter (BBL) - Utrecht
VNOM, Utrecht
Tegelzetter - Wat ga je doen? Nadat de klant zijn/haar droom badkamer of keuken heeft uitgezocht, ga jij deze deels realiseren als Leerling Tegelzetter. Je zal met een ervaren collega-Tegelzetter …
Vacature Leerling Tegelzetter, Barendrecht
VNOM
Wat ga je doen? Heb jij een passie voor tegelzetten? En hou je van diversiteit op de werkvloer? Lees dan gauw verder Voor een dynamisch bedrijf in omgeving Barendrecht ben …
Vacature Leerling Tegelzetter (BBL), Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Nadat de klant zijn/haar droom badkamer of keuken heeft uitgezocht, ga jij deze deels realiseren als Leerling Tegelzetter. Je zal met een ervaren collega-Tegelzetter meelopen en …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Tegelzetter

Als je Tegelzetter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Tegelzetter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Tegelzetter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Tegelzetter?

Competenties en Vaardigheden Tegelzetter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Tegelzetter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Tegelzetter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Tegelzetter

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Tegelzetter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Tegelzetter. Als Tegelzetter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Tegelzetter:


zie volledige beschrijving persoonstype Tegelzetter

Vakkennis voor een Tegelzetter

Het is voor een Tegelzetter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Tegelzetter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Tegelzetter


Werkervaring Tegelzetter

Het is voor een startend Tegelzetter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Tegelzetter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Tegelzetter, maar iets anders?

Is een opleiding Tegelzetter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Tegelzetter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Tegelzetter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Tegelzetter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Tegelzetter te worden?

Zou je graag Tegelzetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Tegelzetter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar