Telecom Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telecom Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep telecom engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je telecom engineer wordt.

 

Wat is een Telecom Engineer?

De Telecom Engineer heeft verschillende taken. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de voorbereiding, installatie, oplevering en het beheer van verschillende telecomoplossingen. Deze oplossingen kunnen zowel op particulier als op zakelijk gebied angeboden worden. De Telecom Engineer werkt zelfstandig of in teamverband. Daarnaast kan hij de functie van projectleider vervullen.

De Telecom Engineer heeft als projectleider contact met  verschillende partijen, zoals gemeenten en bouwbedrijven. De Engineer is verantwoordelijk voor de kosten van zijn product, het uitvoeren van haalbaarheidstudies, het maken en bijhouden van de planning en het verzorgen van werktekeningen. De Telecom Engineer heeft naast technische kennis dus ook vaak administratieve taken.

Bij het werk als Telecom Engineer staat het bewaken van de kwaliteit centraal en de Engineer rapporteert hierover aan de betrokken partijen. De Telecom Engineer is ook verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en het aanvragen van vergunningen bij de betreffende gemeente(n). Hij werkt zowel op kantoor als op locatie. Innovatie en ontwikkeling staan bij hem hoog in het vaandel en de Engineer zoekt per project naar de meest efficiënte oplossing. De Telecom Engineer kan daarbij ook een adviserende rol spelen: hij kan klanten adviseren over verschillende systeemoplossingen en software.Wil je werken als Telecom Engineer?

Werk je al als Telecom Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telecom Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Telecom Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telecom Engineer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klant
 • Gemeenten
 • Leverancier
 • Productontwikkelaar
 • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2250 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telecom Engineer

Wat verdient een Telecom Engineer?

Afhankelijk van de opleiding ontvangt de Telecom Engineer ongeveer €2250 bruto per maand als startsalaris. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Naast een salaris zijn er vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden en vele mogelijkheden tot bijscholing. Het maximale salaris van een Telecom Engineer ligt nabij de €4000 euro per maand.

Salarisschaal Telecom Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Telecom Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telecom Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Telecom Engineer vacatures

Vacature Telecom Engineer - Amersfoort
Connetix B.V., Amersfoort
Telecom Engineer - Introductie Wil jij je als Engineer Telecom verder ontwikkelen? Krijg jij energie van het ontwerpen van uitdagende en innovatieve projecten? Dan is deze functie jou op het …
Vacature Junior Telecom Engineer - Vianen (UT)
Connetix B.V., Vianen
Telecom Engineer - Introductie Heb jij een technische studie afgerond en affiniteit met de telecombranche? Lees dan snel verder en reageer Waar kom je te werken Organisatie Onze opdrachtgever is …
Vacature Telecom engineer glasvezelnetwerken - Amersfoort
VolkerWessels Telecom, Amersfoort
Telecom Engineer - Telecom Engineer Glasvezelnetwerken, (Midden-Nederland) Ben jij hongerig naar een organisatie waarin jouw initiatief gewaardeerd wordt? Ben jij de frontman die informatie ophaalt en belangen behartigt? Hou jij …
Vacature Telecom Engineer - Zeist
Connetix B.V., Zeist
Telecom Engineer - Introductie Ben jij een ervaren Telecom Engineer? En ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder en reageer Waar kom je te werken Organisatie …
Vacature Telecom Engineer - Meerkerk
Connetix B.V., Meerkerk
Telecom Engineer - Introductie Heb jij enkele jaren ervaring opgedaan als Telecom Engineer? En ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder en reageer Waar kom je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telecom Engineer

Wat zijn de baankansen voor een Telecom Engineer?

Als Telecom Engineer zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Binnen de bedrijven krijgt de Engineer hier vaak de kans voor en er worden verschillende bijscholingscursussen aangeboden die een goede doorgroei mogelijk maken. Wanneer een Telecom Engineer goede leidinggevende eigenschappen bezit is er een doorgroeimogelijkheid naar bijvoorbeeld projectleider.  Het perspectief op de arbeidsmarkt is redelijk, het aantal banen binnen deze sector is na de economische crisis weer gaan groeien.

De actuele kans op werk voor een Telecom Engineer

Het beroep Telecom Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Ontwerpers telematica. De kans op werk voor de beroepsfamilie Ontwerpers telematica is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

10

Baankans Telecom Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Telecom Engineer worden: Opleidingen tot Telecom Engineer

Wil je Telecom Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Telecom Engineer.

Hoe word je een Telecom Engineer? 

Voor de functie Telecom Engineer worden verschillende opleidingen gevraagd. Dit kunnen MBO opleidingen zijn in de richting Elektrotechniek of ICT. Deze opleidingen zijn op MBO niveau-4 en duren vier jaar.

Naast MBO opleidingen kunnen er ook HBO opleidingen worden gevraagd. Voorbeelden hiervan zijn: Technische Informatica, Telecommunicatie en Elektrotechniek. In het werk als Telecom Engineer is het van belang dat er bijscholingen gevolgd worden. Dit heeft als reden dat de telecomwereld zich voortdurend blijft ontwikkelen. Het is belangrijk dat de Telecom Engineer op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Telecom Engineer

Telecomnetwerken
Voor wie: Iedereen die meer inzicht wil krijgen in de technische principes van vaste en mobiele telecommunicatienetwerken. Aangezien de training geen voorkennis vereist, is deze zeer geschikt voor mensen die …
Telecomnetwerken

Omscholen of doorgroeien tot Telecom Engineer

Als je Telecom Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Telecom Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Telecom Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Telecom Engineer?

Competenties en Vaardigheden Telecom Engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Telecom Engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Telecom Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Telecom Engineer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Telecom Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Telecom Engineer. Als Telecom Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Telecom Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Telecom Engineer

Vakkennis voor een Telecom Engineer

Het is voor een Telecom Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Telecom Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Telecom Engineer


Werkervaring Telecom Engineer

Het is voor een startend Telecom Engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Telecom Engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Process Engineer .

Iets anders leren?

Is Telecom Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Telecom Engineer

Met wie werkt een Telecom Engineer samen? 

Als Telecom Enigneer heb je contact met verschillende partijen. Je bent verantwoordelijk het telecomgedeelte binnen een project en commucatie met andere betrokken partijen is van groot belang. De Telecom Engineer heeft de verantwoordelijkheid voor de vergunningen bij de betreffende gemeente en de levering van materialen door verschillende leveranciers. Intern heeft deTelecom Engineer contact met de productontwikkelaars of de afdeling Technische Ontwikkeling. Het is belangrijk dat de Engineer op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op zijn vakgebied. Als taak heeft de Telecom Engineer ook het adviseren en op de hoogte houden van opdrachtgevers en klanten.


 • Klant
 • Gemeenten
 • Leverancier
 • Productontwikkelaar
 • Opdrachtgever
Telecom Engineer


Organisaties waar een Telecom Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Telecom Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Telecom Engineer?

Het type organisatie waar een Telecom Engineer werkt, kan zowel profit als non-profit zijn. Het zijn bedrijven die zich bezighouden met grote projecten, deze projecten worden veelal door overheidsinstanties gesubsidieerd en zij besteden verschillende werkzaamheden uit aan profit organisaties. De Telecom Engineer kan dus werken vanuit de gemeente of vanuit bijvoorbeeld een bouwbedrijf.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Telecom Engineer

Waar kun je het beste werken als Telecom Engineer? Hieronder vind je de best door de Telecom Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telecom Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telecom Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Telecom Engineer.

Welke competenties heeft een Telecom Engineer nodig?

Een Telecom Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Telecom Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Telecom Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Telecom Engineer nodig? 

De Telecom Engineer wit graag inzicht krijgen innieuwe ontwikkelingen en blijft bijleren om zijn vakkennis op peil te houden. Onder de werkzaamheden van de Telecom Enigeer vallen onder meer het bewaken van de kwaliteit van het dataverkeer. Hiervoor is een goed analytisch vermogen nodig. De Telecom Engineer is ook inzichtelijk, iets wat hij nodig heeft om een geheel project te kunnen overzien (Waarnemer).

De Telecom Engineer houdt resultaten altijd goed in de gaten. Als projectleider is het belangrijk dat de Telecom Engineer over een gezonde dosis zelfverzekerdheid beschikt.  Als Telecom Engineer werk je niet alleen op kantoor, maar ook op locatie. Een grote hoeveelheid energie kan hierbij van belang zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Telecom Engineer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Telecom Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telecom Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telecom Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telecom Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telecom Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telecom Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telecom Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telecom Engineer iets voor je?

Zou je graag Telecom Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telecom Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Telecom Engineer

Vacature Engineer telecom
Continu Professionals
Als engineer bij onze opdrachtgever ontwerp je optimale glasvezelnetwerken en zorg je voor de werktekeningen en werkpakketten voor de uitvoering buiten. Je levert een structurele bijdrage aan de verbetering van …
Vacature Engineer
Eminent Groep
Glasvezel is de toekomst. Wie wil er nu géén aansluiting op een supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? Daarom ontwikkelt, bouwt en onderhoudt onze relatie op glasvezel …
Vacature Telecom Engineer
Connetix
Als Engineer Telecom krijg je een belangrijke en verantwoordelijke rol in het ontwerpen van nieuwe glasvezelnetwerken. Je zult bij het hele proces betrokken worden, van calculatie tot en met oplevering. …
Vacature Engineer Infratechniek en Telecom
Connetix
Als Engineer Telecom krijg je een belangrijke en verantwoordelijke rol in het ontwerpen van nieuwe glasvezelnetwerken. Je zult bij het hele proces betrokken worden, van calculatie tot en met oplevering. …
Vacature Telecom engineer glasvezelnetwerken
VolkerWessels Telecom
Telecom Engineer Glasvezelnetwerken, (Midden-Nederland) Ben jij hongerig naar een organisatie waarin jouw initiatief gewaardeerd wordt? Ben jij de frontman die informatie ophaalt en belangen behartigt? Hou jij van oplossen, updaten …

Actuele blogposts


reacties op Telecom Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar