Theaterrecensent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theaterrecensent? Lees de functieomschrijving.

Een theaterrecensent schrijft recensies over theatervoorstellingen.

De theaterrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en interviews met betrekking tot of over theatervoorstellingen. De theaterrecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een krant, tijdschrift of website. De theaterrecensent heeft verstand van de verschillende vormen en genres van theater, heeft veel voorstellingen gezien en heeft een objectieve en kritische kijk op de voorstellingen.

De theaterrecensent gaat naar een theatervoorstelling en beoordeelt deze vervolgens op een aantal punten en factoren. Deze punten en factoren kunnen per genre verschillen. Waar de theaterrecensent bij een cabaretvoorstelling naar de originaliteit, de uitvoering en de kwaliteit van de teksten, liedjes, gedichten en grappen kijkt richt hij zich bij het kijken van een dansvoorstelling meer op de vormgeving, de manier waarop licht en geluid in de voorstelling geïntegreerd is en de choreografie van de dansers.

De theaterrecensent kijkt over het algemeen (ongeacht de genre van de voorstelling) sowieso naar de kwaliteit van de voorstelling, de originaliteit van de voorstelling, het script van de voorstelling en of de voorstelling wat toevoegt of bijdraagt in de huidige theaterwereld.

Naast het schrijven van recensies kan de theaterrecensent ook interviews afnemen met scriptschrijvers, acteurs, dansers of cabaretiers en kan hij ook columns en artikelen over theatervoorstellingen schrijven. De theaterrecensent schrijft objectieve en kritische maar ook tekstueel kwalitatieve en (afhankelijk van de doelgroep) leuk en interessant leesbare artikelen.

 

Wil je werken als Theaterrecensent?

Werk je al als Theaterrecensent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theaterrecensent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Theaterrecensent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Theaterrecensent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Theaterorganisaties
 • Opdrachtgevers
 • Eindredacteur
 • Collega's
 • Theatermakers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theaterrecensent

Wat verdient een Theaterrecensent?

Het salaris van de theaterrecensent ligt tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand en is afhankelijk van het aantal artikelen dat hij schrijft en of hij in vaste dienst of als freelancer werkzaam is. Wanneer de theaterrecensent minder artikelen schrijft kan hij ook minder verdienen.

Salarisschaal Theaterrecensent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Theaterrecensent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theaterrecensent

Hoe goed is de toekomst voor de Theaterrecensent? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de theaterrecensent is gemiddeld. Hij kan altijd wel voor websites aan de slag maar het is lastiger om voor kranten of tijdschriften te gaan werken omdat er veel theaterrecensenten werkzaam zijn en deze vaak liever met bekendere en betrouwbare recensenten werken. Daarom is het voor de theaterrecensent belangrijk om zoveel mogelijk artikelen te schrijven, zo objectief en kritisch mogelijk naar voorstellingen te kijken en een unieke en kwalitatief goede schrijfstijl te ontwikkelen om zo binnen het aanbod van de theaterrecensenten op te vallen en zo meer opdrachten te krijgen.

Baankans Theaterrecensent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Theaterrecensent worden: Opleidingen tot Theaterrecensent

Hoe word je een Theaterrecensent? 

Voor het beroep van theaterrecensent is geen specifieke opleiding. Wel kan de theaterrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd. Dit is zowel op MBO als HBO niveau (4 jarig) mogelijk. Daarnaast kan de theaterrecensent een opleiding hebben gevolgd aan een schrijversvakschool.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Theaterrecensent

Meer opleidingen Theaterrecensent

Weet je nog niet of je Theaterrecensent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Theaterrecensent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Theaterrecensent

Met wie werkt een Theaterrecensent samen? 

Het netwerk van de theaterrecensent bestaat uit theaterorganisaties, verschillende opdrachtgevers (en eindredacteuren), collega's en theatermakers.


 • Theaterorganisaties
 • Opdrachtgevers
 • Eindredacteur
 • Collega's
 • Theatermakers
Theaterrecensent


Organisaties waar een Theaterrecensent werkzaam is

Waar werkt een Theaterrecensent meestal? 

De theaterrecensent werkt op zowel profit als non-profit basis voor websites, kranten, tijdschriften of televisieprogramma's.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Theaterrecensent

Waar kun je het beste werken als Theaterrecensent? Hieronder vindt je de best door de Theaterrecensent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theaterrecensent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theaterrecensent:

Welke competenties heeft een een Theaterrecensent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Theaterrecensent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Theaterrecensent nodig? 

De theaterrecensent is een echte waarnemer. Hij observeert de theatervoorstelling, kijkt objectief en kritisch naar de voorstellingen en heeft verstand van de verschillende onderdelen binnen de theatervoorstelling.

Daarnaast is de theaterrecensent ook een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met zijn hobby; het kijken naar theatervoorstellingen.

Bekijk de persoonstypen voor Theaterrecensent


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Theaterrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theaterrecensent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theaterrecensent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theaterrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theaterrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theaterrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theaterrecensent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theaterrecensent iets voor je?

Zou je graag Theaterrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theaterrecensent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theaterrecensent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar