Theesommelier Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Theesommelier worden: Opleidingen tot Theesommelier

Wil je Theesommelier worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Theesommelier, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Theesommelier.

Hoe word je een Theesommelier? 

Er is in Lyon, Frankrijk, een officiële thee school; de School of Tea. Hier kan de beginnende theesommelier tot theesommelier opgeleid worden. Op deze school leert hij alles over de verschillende soorten thee en waar deze soorten vandaan komen. Ook leert hij over de verschillende smaakdimensies en hoe je de thee het beste kunt proeven. De oplediing tot theesommelier duurt vier modules.

Daarnaast zijn er in Nederland verschillende cursussen waar andere (ervaren) theesommeliers de beginnende theesommelier alles leert over het vak.

De 3 best beoordeelde opleidingen Theesommelier

bijgewerkt op 07-01-2022

Theesommelier
Thee is een van de oudste dranken ter wereld, maar momenteel populairder dan ooit. De tijd dat enkel zwarte thee in simpele zakjes werd geserveerd, is voorbij. Steeds meer mensen …
Theesommelier
Master Barista Program (koffie, MBP) & Theesommelier Opleiding (TSO)
Het Master Barista Program is ons premium opleidingstraject tot Master Barista. Tijdens het opleidingstraject van een jaar leer je in twaalf cursusdagen alle facetten van koffie en het vak van …
Master Barista Program (koffie, MBP) & Theesommelier Opleiding (TSO)
Master Barista Program leerjaar 2 (koffie) + Theesommelier Opleiding leerjaar 2 (thee)
Master Barista Program leerjaar 2 Dacht je al veel van koffie te weten en goed bezig te zijn als Barista? Dan doen wij er nog een schepje bovenop. Want na …
Master Barista Program leerjaar 2 (koffie) + Theesommelier Opleiding leerjaar 2 (thee)

Is het verstandig om Theesommelier te worden?

Voordat je aan een opleiding Theesommelier begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Theesommelier worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Theesommelier?

Wanneer men werkt als theesommelier zijn er binnen het bedrijf op het gebied van theekennis weinig doorgroeimogelijkheden; de theesommelier staat binnen het bedrijf al aan de top van de theekennis. Wel kan het zo zijn dat de theesommelier meer taken binnen het bedrijf op zich neemt en zo meer verantwoordelijkheden krijgt.

Naast het werken in een eetgelegenheid kan de theesommelier ook aan de slag bij andere bedrijven binnen de theebranche of kan hij cursussen opstellen en geven aan andere, beginnende theesommeliers.

De actuele kans op werk voor een Theesommelier

Het beroep Theesommelier is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Theesommelier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Theesommelier

Als je je wilt omscholen tot Theesommelier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Theesommelier door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Theesommelier zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Theesommelier

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Theesommelier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Theesommelier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Theesommelier

Als je Theesommelier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Theesommelier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Theesommelier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Theesommelier?

Competenties en Vaardigheden Theesommelier

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Theesommelier nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Theesommelier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Theesommelier

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Theesommelier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Theesommelier. Als Theesommelier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Theesommelier:


zie volledige beschrijving persoonstype Theesommelier

Vakkennis voor een Theesommelier

Het is voor een Theesommelier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Theesommelier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Theesommelier


Werkervaring Theesommelier

Het is voor een startend Theesommelier die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Theesommelier is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Theesommelier, maar iets anders?

Is een opleiding Theesommelier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Theesommelier

Als je Theesommelier wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Theesommelier


Weten hoe het is om als Theesommelier te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Theesommelier te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Theesommelier te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Theesommelier te worden?

Zou je graag Theesommelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Theesommelier voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar