Touringcarchauffeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Touringcarchauffeur worden: Opleidingen tot Touringcarchauffeur

Wil je Touringcarchauffeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Touringcarchauffeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Touringcarchauffeur.

Hoe word je een Touringcarchauffeur? 

Een Touringcarchauffeur moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en D en een Chauffeursdiploma. Er kan hiervoor een CCV-B opleiding op MBO-niveau worden gevolgd, waarbij verschillende certificaten gehaald worden. Hier leert iemand alles over de techniek van de bus, de omgang met passagiers, de nationale en internationale verkeerswetgeving, het verlenen van eerste hulp en de omgang met alle communicatiemiddelen. 

De 1 best beoordeelde opleidingen Touringcarchauffeur

bijgewerkt op 01-12-2021

Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) Thuisstudie
Bus of touringcar rijden? Volg de Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)Als buschauffeur breng je mensen van de bushalte naar hun werk. Of het treinstation. En weer terug. Als touringcarchauffeur begeleid je mensen …
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) Thuisstudie

Is het verstandig om Touringcarchauffeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Touringcarchauffeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Touringcarchauffeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Touringcarchauffeur?

Er zijn meer banen voor Buschauffeurs dan voor Touringcarchauffeurs, maar ook Touringcarchauffeurs kunnen vaak redelijk goed aan een baan komen.

Een Touringcarchauffeur kan echter niet veel doorgroeien. Bij goed functioneren kan een Touringcarchauffeur langere diensten krijgen en busreizen naar het buitenland verzorgen. Ook kan de Touringcarchauffeur ook als reisleider aan de slag. Hij vertelt de passagiers dan dingen over het land, de streek of een attractie. Ondertussen bestuurt hij de bus. Eventueel kan de Touringcarchauffeur zich uiteindelijk meer op het management richten of zelf een touringcarbedrijf beginnen. Er moeten dan wel zeer veel extra cursussen gevolgd worden.

De actuele kans op werk voor een Touringcarchauffeur

Het beroep Touringcarchauffeur is onderdeel van de beroepsfamilie Buschauffeurs touringcar. De kans op werk voor de beroepsfamilie Buschauffeurs touringcar is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

6

Baankans Touringcarchauffeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Touringcarchauffeur

Als je je wilt omscholen tot Touringcarchauffeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Touringcarchauffeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Touringcarchauffeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Touringcarchauffeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Touringcarchauffeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Opleiding tot touringcarchauffeur
Randstad
Functieomschrijving Als je graag touringcarchauffeur wil worden en je houdt van een gevarieerd aanbod van werk mbt het vervoeren van mensen, dan is deze vacature wellicht jou op het lijf …
Vacature Opleiding tot touringcarchauffeur
Randstad
Functieomschrijving Als je graag touringcarchauffeur wil worden en je houdt van een gevarieerd aanbod van werk mbt het vervoeren van mensen, dan is deze vacature wellicht jou op het lijf …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Touringcarchauffeur

Als je Touringcarchauffeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Touringcarchauffeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Touringcarchauffeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Touringcarchauffeur?

Competenties en Vaardigheden Touringcarchauffeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Touringcarchauffeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Touringcarchauffeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Touringcarchauffeur

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Touringcarchauffeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Touringcarchauffeur. Als Touringcarchauffeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Touringcarchauffeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Touringcarchauffeur

Vakkennis voor een Touringcarchauffeur

Het is voor een Touringcarchauffeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Touringcarchauffeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Touringcarchauffeur


Werkervaring Touringcarchauffeur

Het is voor een startend Touringcarchauffeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Touringcarchauffeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Touringcarchauffeur, maar iets anders?

Is een opleiding Touringcarchauffeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Touringcarchauffeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Touringcarchauffeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Touringcarchauffeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Touringcarchauffeur te worden?

Zou je graag Touringcarchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Touringcarchauffeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar