Touringcarchauffeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Touringcarchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep touringcarchauffeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je touringcarchauffeur wordt.

 

Wat is een Touringcarchauffeur?

Een Touringcarchauffeur vervoert passagiers met een bus. De Touringcarchauffeur bestuurt de bus bijvoorbeeld tijdens dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en soms ook buitenland en pendels. Gelegenheden waarvoor Touringcars worden ingezet zijn bijvoorbeeld schoolreisjes, personeelsuitjes en vervanging van treinen bij gebreken aan het spoor. Een Touringcarchauffeur draait onregelmatige diensten.

Het werk van een Touringcarchauffeur brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Passagiers moeten op een veilige manier van de ene plek naar de andere gebracht worden. De Touringcarchauffeur moet om kunnen gaan met lastige reizigers, goed de (binnenlandse en buitenlandse) verkeersregels kennen en klein onderhoud aan de bus kunnen uitvoeren. Ook moet een Touringcarchauffeur eerste hulp kunnen verlenen aan passagiers en om kunnen gaan met de boordcomputers en communicatiemiddelen. Wil je werken als Touringcarchauffeur?

Werk je al als Touringcarchauffeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Touringcarchauffeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Touringcarchauffeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Touringcarchauffeur in één oogopslag

Netwerk:

 • Collega’s
 • Reisleider
 • Passagiers
 • Coördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Touringcarchauffeur

Wat verdient een Touringcarchauffeur?

Een Touringcarchauffeur kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2900,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslagen, vakantiedagen en vakantiegeld. 

Salarisschaal Touringcarchauffeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Touringcarchauffeur

Er zijn geen vacatures Touringcarchauffeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Touringcarchauffeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Touringcarchauffeur in werkt

Bekijk werken in Transport & Logistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Touringcarchauffeur

Wat is de toekomst van Touringcarchauffeur?

Er zijn meer banen voor Buschauffeurs dan voor Touringcarchauffeurs, maar ook Touringcarchauffeurs kunnen vaak redelijk goed aan een baan komen.

Een Touringcarchauffeur kan echter niet veel doorgroeien. Bij goed functioneren kan een Touringcarchauffeur langere diensten krijgen en busreizen naar het buitenland verzorgen. Ook kan de Touringcarchauffeur ook als reisleider aan de slag. Hij vertelt de passagiers dan dingen over het land, de streek of een attractie. Ondertussen bestuurt hij de bus. Eventueel kan de Touringcarchauffeur zich uiteindelijk meer op het management richten of zelf een touringcarbedrijf beginnen. Er moeten dan wel zeer veel extra cursussen gevolgd worden.

Baankans Touringcarchauffeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Touringcarchauffeur worden: Opleidingen tot Touringcarchauffeur

Wil je touringcarchauffeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Touringcarchauffeur? 

Een Touringcarchauffeur moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en D en een Chauffeursdiploma. Er kan hiervoor een CCV-B opleiding op MBO-niveau worden gevolgd, waarbij verschillende certificaten gehaald worden. Hier leert iemand alles over de techniek van de bus, de omgang met passagiers, de nationale en internationale verkeerswetgeving, het verlenen van eerste hulp en de omgang met alle communicatiemiddelen. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Touringcarchauffeur

Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) Thuisstudie
Bus of touringcar rijden? Volg de Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)Als buschauffeur breng je mensen van de bushalte naar hun werk. Of het treinstation. En weer terug. Als touringcarchauffeur begeleid je mensen …
35 uur code 95 pakket chauffeur
35 uur code 95, vrachtwagenchauffeur, bus / touringcarchauffeur Uw complete code 95 binnen een paar weken georganiseerd. In overleg plannen we de trainingen die u het meest aanspreken of het …
Meer opleidingen Touringcarchauffeur

Weet je nog niet of je Touringcarchauffeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Touringcarchauffeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Touringcarchauffeur

Met wie werkt een Touringcarchauffeur samen? 

Een Touringcarchauffeur komt in contact met collega’s, passagiers en de Coördinator die de Touringcarchauffeur inplant. Eventueel komt hij ook in aanraking met een Reisleider, die naast de chauffeur zit en de passagiers dingen vertelt over het land, de attracties enzovoort.


 • Collega’s
 • Reisleider
 • Passagiers
 • Coördinator
Touringcarchauffeur


Organisaties waar een Touringcarchauffeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Touringcarchauffeur meestal werkt.

Waar werkt een Touringcarchauffeur?

Een Touringcarchauffeur is werkzaam bij een Touringcarbedrijf. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. Het Touringcarbedrijf kan zelf meerdaagse reizen organiseren, maar meestal wordt het bedrijf ingehuurd door bedrijven, het openbaar vervoer, touroperators, scholen of particulieren.
 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Touringcarchauffeur

Waar kun je het beste werken als Touringcarchauffeur? Hieronder vind je de best door de Touringcarchauffeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Touringcarchauffeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Touringcarchauffeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Touringcarchauffeur.

Welke competenties heeft een Touringcarchauffeur nodig?

Een Touringcarchauffeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Touringcarchauffeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Touringcarchauffeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Touringcarchauffeur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Touringcarchauffeur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Het is van belang dat een Touringcarchauffeur het doel van de reis voor ogen houdt: het snel en veilig vervoeren van passagiers van A naar B. Hij is efficiënt, gedreven en is representatief (Succesvolle Werker).

Daarnaast moet een Touringcarchauffeur zijn omgeving goed in de gaten houden, zowel in als buiten de bus. De Touringcarchauffeur grijpt in als passagiers zich niet goed gedragen of onwel worden. Ook past hij zich aan aan het verkeer. Hij houdt de route en verkeerssituaties goed in de gaten. De Touringcarchauffeur houdt bijvoorbeeld rekening met zijn dode hoeken, bochten en de hoogte van bruggen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Touringcarchauffeur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Touringcarchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Touringcarchauffeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Touringcarchauffeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Touringcarchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Touringcarchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Touringcarchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Touringcarchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Touringcarchauffeur iets voor je?

Zou je graag Touringcarchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Touringcarchauffeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Touringcarchauffeur

peter ooms

Als vrachtchauffeur voel ik mij eenzaam. Heb C en code95 en het CCV Chauffeurs diploma en verder mag je het uitzoeken. het is nooit goed en wil er vanaf. Het lijkt me de grootste uitdaging ter wereld mensen te vervoeren naar allerlei plaatsen waar je anders nooit komt. Wie kan mij vertellen hoe je dat bereiken kunt. Kan dat via een werkgever e.d. oomsis@live.nl Kan heel goed omgaan met situaties. Ook paniek calamiteiten kalmeren enhandelen naar het probleem. Ben handig genoeg reparaties te uitvoeren indien wordt geleerd.     Met vriendelijkste groet,   Peter Ooms 06 19171505...geen subsidie vangers en geldwolf bedrijven.

Anton

Ik wil graag aan de slag als touringcarchauffeur. Beschik over de juiste competenties en heb de nodige ervaring als chauffeur en reisleider. Spreek verschillende talen en heb veel buitenland- en reiservaring.   Welk touringcarbedrijf heeft belangstelling? Bellen mag: 0621866097 

yenice ziya

ik heb 10 jaar ervaring alle toer werk zo als europa toer meer daagse reizen en dag reizen ik woon in tilburg ik heb rijbewijs d mijen nummer is 0628526245

yenice ziya

ik heb 10 jaar ervaring alle toer werk zo als europa toer meer daagse reizen en dag reizen ik woon in tilburg ik heb rijbewijs d mijen nummer is 0628526245

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar