Trade Marketing Representative Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trade Marketing Representative? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trade marketing representative. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trade marketing representative wordt.

 

Wat is een Trade Marketing Representative?

Een Trade Marketing Representative is de oren en ogen van een bedrijf. Een Trade Marketing Representative neemt als eerste waar wat er op de markt gebeurt en vormt daarnaast het visitekaartje van een onderneming. De Trade Marketing Representative houdt zich bezig met de verkooppunten en zorgt ervoor dat het product daar verkrijgbaar is en op juiste wijze wordt gepresenteerd.

De Trade Marketing Representative draagt zorg voor de optimale aanwezigheid en distributie van producten, het genereren van volume en het verzamelen van marktinfo. Dit alles wordt gedaan door een nauwe relatie te onderhouden met de ondernemers; door met hen mee te denken en waar nodig oplossingen aandragen.

Past het beroep Trade Marketing Representative bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Trade Marketing Representative

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Trade Marketing Manager

Wil je werken als Trade Marketing Representative?

Werk je al als Trade Marketing Representative en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trade Marketing Representative worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trade Marketing Representative, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trade Marketing Representative in één oogopslag

Netwerk:

 • Field Force Manager
 • Bedrijfsmanager
 • Commercieel Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2916 tot €4166

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trade Marketing Representative

Wat verdient een Trade Marketing Representative?

Naast een marktconform salaris van tussen de €2916 en €4166, wordt er vrijwel altijd een auto van de zaak aangeboden en een bonus.

Salarisschaal Trade Marketing Representative

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Trade Marketing Representative

Op zoek naar een nieuwe baan als Trade Marketing Representative? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trade Marketing Representative. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trade Marketing Representative vacatures

Vacature Customer Trade Marketing Manager (Dutch)
Page Personnel
Reporting to the Customer Trade Marketing Team Leader, the Customer Trade Marketing Manager will take the leadership role in trade strategy development and implementation for our Categories/Brands. Client Details My …
Vacature Trade Marketing Manager
Michael Page
For our client, we are currently looking for a Trade Marketing Manager Description As the Trade Marketing Manager you will be responsible for making the brands in portfolio successful on …
Vacature Trade Marketing Manager a.i.
Michael Page
For our client, we are urgently looking for a Trade Marketing Manager a.i. Description As the Trade Marketing Manager you'll be responsible for leading the category development with the Dutch …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trade Marketing Representative

Wat zijn de baankansen voor een Trade Marketing Representative?

Vaak wordt er ook na een introductieprogramma vanuit het bedrijf aandacht besteed aan de Trade Marketing Representative. Dit wordt gedaan door de mogelijheid te bieden tot training en ontwikkeling. Dit vergroot kans om binnen een bedrijf te groeien en aan expertise te winnen.

De actuele kans op werk voor een Trade Marketing Representative

Het beroep Trade Marketing Representative is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Trade Marketing Representative

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Trade Marketing Representative worden: Opleidingen tot Trade Marketing Representative

Wil je Trade Marketing Representative worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Trade Marketing Representative.

Hoe word je een Trade Marketing Representative? 

Veelal wordt er gevraagd om een Bachelor of Master in Management, of gelijkwaardig (door ervaring). Aangezien het vaak internationale bedrijven betreft is tevens een fatsoenlijk talenpakket (Frans, Engels) een vereiste. Naast een Bachelordiploma is enkele jaren ervaring op eenzelfde werkterrein een nodige aanvulling.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Trade Marketing Representative

Er zijn geen opleidingen Trade Marketing Representative aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Trade Marketing Representative in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie

Omscholen tot Trade Marketing Representative

Als je je wilt omscholen tot Trade Marketing Representative is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Trade Marketing Representative zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Trade Marketing Representative dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Trade Marketing Representative

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Trade Marketing Representative

Als je Trade Marketing Representative wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trade Marketing Representative zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trade Marketing Representative

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trade Marketing Representative?

Competenties en Vaardigheden Trade Marketing Representative

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Trade Marketing Representative nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Trade Marketing Representative nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Trade Marketing Representative

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Trade Marketing Representative

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Trade Marketing Representative. Als Trade Marketing Representative wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Trade Marketing Representative:


zie volledige beschrijving persoonstype Trade Marketing Representative

Vakkennis voor een Trade Marketing Representative

Het is voor een Trade Marketing Representative ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Trade Marketing Representative zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Trade Marketing Representative


Werkervaring Trade Marketing Representative

Het is voor een startend Trade Marketing Representative die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Trade Marketing Representative is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Brand Manager .

Iets anders leren?

Is Trade Marketing Representative het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Trade Marketing Representative

Je kunt als Trade Marketing Representative een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Trade Marketing Representative is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Trade Marketing Representative


Hoofd beroepsgroep Trade Marketing Representative

Het beroep Trade Marketing Representative valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 
Netwerk Trade Marketing Representative

Met wie werkt een Trade Marketing Representative samen? 

Naast dat de Trade Marketing Representative verantwoording aflegt aan de Field Force Manager, Bedrijfsmanager of de Commercieel Directeur, staat de Trade Marketing Representative voornamelijk in contact met zijn klanten en de overige leden van de Sales afdeling.


 • Field Force Manager
 • Bedrijfsmanager
 • Commercieel Directeur
Trade Marketing Representative


Organisaties waar een Trade Marketing Representative werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trade Marketing Representative meestal werkt.

Waar werkt een Trade Marketing Representative?

Trade Marketing Representatives kunnen met name aan de slag bij commerciële organisaties. Hierin zit veel onderscheid, aangezien vrijwel ieder bedrijf dat een product verkoopt of dienst verleend een Trade Marketing Representative nodig heeft.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Trade Marketing Representative

Waar kun je het beste werken als Trade Marketing Representative? Hieronder vind je de best door de Trade Marketing Representative beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trade Marketing Representative.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trade Marketing Representative:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trade Marketing Representative.

Welke competenties heeft een Trade Marketing Representative nodig?

Een Trade Marketing Representative heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trade Marketing Representative

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trade Marketing Representative passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trade Marketing Representative nodig? 

Een Trade Marketing Representative neigt qua persoonlijkheid het meest naar een combinatie van een  Bemiddelaar en een Succesvolle werker.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar ook defensief en ongeduldig.  

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Ook kan een Bemiddelaar vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Toch zijn ze met name steunend en loyaal.

Bekijk de persoonstypen voor Trade Marketing Representative


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Trade Marketing Representative

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trade Marketing Representative

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trade Marketing Representative

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trade Marketing Representative

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trade Marketing Representative dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trade Marketing Representative belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trade Marketing Representative. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trade Marketing Representative iets voor je?

Zou je graag Trade Marketing Representative willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trade Marketing Representative bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trade Marketing Representative

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar