Trainer Pilates Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainer Pilates? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trainer pilates. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trainer pilates wordt.

 

Wat is een Trainer Pilates?

 

De trainer Pilates heeft Pilates trainingen in een sportschool. De trainer Pilates is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij Pilates is het de bedoeling dat je door middel van concentratie soms lastige bewegingen vloeiend kunt laten zijn waarbij meestal de romp van het lichaam als basis wordt genomen. De trainer Pilates werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Pilates geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Pilates goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Pilates dient op de hele groep te letten. Omdat Pilates klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Pilates het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Pilates elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Pilates vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Pilates neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Pilates deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Pilates de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Pilates meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. 

Past het beroep Trainer Pilates bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Trainer Pilates

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Docent Pilates, Leraar Pilates

Wil je werken als Trainer Pilates?

Werk je al als Trainer Pilates en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainer Pilates worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trainer Pilates, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trainer Pilates in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainer Pilates

Wat verdient een Trainer Pilates?

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Pilates het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Pilates het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Pilates. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Pilates kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Salarisschaal Trainer Pilates

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Trainer Pilates

Er zijn geen vacatures Trainer Pilates aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Trainer Pilates in werkt.

Meer weten over de sector waar een Trainer Pilates in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainer Pilates

Wat zijn de baankansen voor een Trainer Pilates?

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Pilates de opleiding voor Pilates al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Pilates om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Pilates les kan geven dan kan de trainer Pilates hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Pilates nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

De actuele kans op werk voor een Trainer Pilates

Het beroep Trainer Pilates is onderdeel van de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Trainer Pilates

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Trainer Pilates worden: Opleidingen tot Trainer Pilates

Wil je Trainer Pilates worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Trainer Pilates.

Hoe word je een Trainer Pilates? 

 

Om trainer Pilates te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Pilates bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Pilates. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Pilates heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Pilates precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Trainer Pilates

Er zijn geen opleidingen Trainer Pilates aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Trainer Pilates in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Trainer Pilates

Als je je wilt omscholen tot Trainer Pilates is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Trainer Pilates zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Trainer Pilates dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Trainer Pilates

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Trainer Pilates

Als je Trainer Pilates wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trainer Pilates zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trainer Pilates

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trainer Pilates?

Competenties en Vaardigheden Trainer Pilates

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Trainer Pilates nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Trainer Pilates nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Trainer Pilates

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Trainer Pilates

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Trainer Pilates. Als Trainer Pilates wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Trainer Pilates:


zie volledige beschrijving persoonstype Trainer Pilates

Vakkennis voor een Trainer Pilates

Het is voor een Trainer Pilates ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Trainer Pilates zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Trainer Pilates


Werkervaring Trainer Pilates

Het is voor een startend Trainer Pilates die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Trainer Pilates is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Trainer Spinnen .

Iets anders leren?

Is Trainer Pilates het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Trainer Pilates

Je kunt als Trainer Pilates een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Trainer Pilates is onderdeel van de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Trainer Pilates


Hoofd beroepsgroep Trainer Pilates

Het beroep Trainer Pilates valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Trainer Pilates

Met wie werkt een Trainer Pilates samen? 

 

De trainer Pilates heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Pilates ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Pilates aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Pilates de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Pilates kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.


  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool
Trainer Pilates


Organisaties waar een Trainer Pilates werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trainer Pilates meestal werkt.

Waar werkt een Trainer Pilates?

 

De trainer Pilates zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Pilates zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Pilates belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Pilates. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Trainer Pilates

Waar kun je het beste werken als Trainer Pilates? Hieronder vind je de best door de Trainer Pilates beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainer Pilates.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainer Pilates:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trainer Pilates.

Welke competenties heeft een Trainer Pilates nodig?

Een Trainer Pilates heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trainer Pilates

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trainer Pilates passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trainer Pilates nodig? 

 

Als trainer Pilates is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Pilates staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Pilates en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Pilates niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Pilates ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Pilates een goede waarnemer is. De trainer Pilates moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Pilates in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Trainer Pilates


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trainer Pilates

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainer Pilates

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainer Pilates

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainer Pilates

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainer Pilates dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainer Pilates belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainer Pilates. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainer Pilates iets voor je?

Zou je graag Trainer Pilates willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainer Pilates bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainer Pilates

Erica van Stralen

Je kunt ook (personal) training geven op speciale Pilates apparatuur!

Erica van Stralen

Je kunt ook (personal) training geven op speciale Pilates apparatuur!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar