Trainer Spinnen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainer Spinnen? Lees de functieomschrijving.

 

De trainer Spinnen heeft Spinnen trainingen in een sportschool. De trainer Spinnen is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij Spinnen zitten de leerlingen op een fiets die stil staat en probeert de trainer Spinnen de door middel van een cardio opbouw de conditie van de leerlingen te versterken.  De trainer Spinnen werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Spinnen geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Spinnen goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Spinnen dient op de hele groep te letten. Omdat Spinnen klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Spinnen het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Spinnen elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Spinnen vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Spinnen neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Spinnen deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Spinnen de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Spinnen meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. 

Wil je werken als Trainer Spinnen?

Werk je al als Trainer Spinnen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainer Spinnen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trainer Spinnen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trainer Spinnen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainer Spinnen

Wat verdient een Trainer Spinnen?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Spinnen het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Spinnen het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Spinnen. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Spinnen kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Salarisschaal Trainer Spinnen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trainer Spinnen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainer Spinnen

Hoe goed is de toekomst voor de Trainer Spinnen? 

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Spinnen de opleiding voor Spinnen al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Spinnen om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Spinnen les kan geven dan kan de trainer Spinnen hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Spinnen nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Baankans Trainer Spinnen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trainer Spinnen worden: Opleidingen tot Trainer Spinnen

Hoe word je een Trainer Spinnen? 

 

Om trainer Spinnen te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Spinnen bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Spinnen. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Spinnen heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Spinnen precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trainer Spinnen

Meer opleidingen Trainer Spinnen

Weet je nog niet of je Trainer Spinnen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trainer Spinnen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trainer Spinnen

Met wie werkt een Trainer Spinnen samen? 

 

 

De trainer Spinnen heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Spinnen ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Spinnen aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Spinnen de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Spinnen kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.


  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool
Trainer Spinnen


Organisaties waar een Trainer Spinnen werkzaam is

Waar werkt een Trainer Spinnen meestal? 

 

De trainer Spinnen zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Spinnen zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Spinnen belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Spinnen. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Trainer Spinnen

Waar kun je het beste werken als Trainer Spinnen? Hieronder vindt je de best door de Trainer Spinnen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainer Spinnen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainer Spinnen:

Welke competenties heeft een een Trainer Spinnen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trainer Spinnen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trainer Spinnen nodig? 

 

Als trainer Spinnen is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Spinnen staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Spinnen en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Spinnen niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Spinnen ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Spinnen een goede waarnemer is. De trainer Spinnen moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Spinnen in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Trainer Spinnen


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trainer Spinnen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainer Spinnen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainer Spinnen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainer Spinnen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainer Spinnen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainer Spinnen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainer Spinnen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainer Spinnen iets voor je?

Zou je graag Trainer Spinnen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainer Spinnen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainer Spinnen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar