Trainer Step Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainer Step? Lees de functieomschrijving.

 

De trainer Step heeft Step trainingen in een sportschool. De trainer Step is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. De sport Step heeft als basisprincipe voor conditionele oefeningen het op en af stappen van een stepbankje . De trainer Step werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Step geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Step goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Step dient op de hele groep te letten. Omdat Step klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Step het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Step elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Step vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Step neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Step deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Step de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Step meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. 

Wil je werken als Trainer Step?

Werk je al als Trainer Step en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainer Step worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trainer Step, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trainer Step in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainer Step

Wat verdient een Trainer Step?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Step het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Step het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Step. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Step kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Salarisschaal Trainer Step

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trainer Step

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainer Step

Hoe goed is de toekomst voor de Trainer Step? 

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Step de opleiding voor Step al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Step om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Step les kan geven dan kan de trainer Step hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Step nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Baankans Trainer Step

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trainer Step worden: Opleidingen tot Trainer Step

Hoe word je een Trainer Step? 

 

Om trainer Step te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Step bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Step. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Step heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Step precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trainer Step

Verdiepende Train de Trainer
Verdiepende workshop Train de Trainer: Krachtig Trainen Deze Verdiepende Train de Trainer workshop is een avontuur dat leidt tot kracht en authenticiteit in uw training. De doelgroep voor deze workshop
Hypnotherapy Practitioner Course
This comprehensive and powerful course will teach you everything that you need to know in order to set up as a fully qualified and confident Hypnotherapist. Based on over 15 …
Online Text Strategy Training, English
In the Online Text Strategy Training you’ll be working on producing a text according to the text strategy method Three Steps to Powerful Words. This means, in STEP 1 and 2 …
Meer opleidingen Trainer Step

Weet je nog niet of je Trainer Step wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trainer Step of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trainer Step

Met wie werkt een Trainer Step samen? 

 

De trainer Step heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Step ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Step aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Step de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Step kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.


  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool
Trainer Step


Organisaties waar een Trainer Step werkzaam is

Waar werkt een Trainer Step meestal? 

 

De trainer Step zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Step zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Step belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Step. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Trainer Step

Waar kun je het beste werken als Trainer Step? Hieronder vindt je de best door de Trainer Step beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainer Step.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainer Step:

Welke competenties heeft een een Trainer Step nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trainer Step

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trainer Step nodig? 

 

Als trainer Step is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Step staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Step en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Step niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Step ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Step een goede waarnemer is. De trainer Step moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Step in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Trainer Step


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trainer Step

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainer Step

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainer Step

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainer Step

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainer Step dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainer Step belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainer Step. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainer Step iets voor je?

Zou je graag Trainer Step willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainer Step bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainer Step

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar