Trainer Tae Bo Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainer Tae Bo? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trainer tae bo. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trainer tae bo wordt.

 

Wat is een Trainer Tae Bo?

 

De trainer Tae Bo heeft Tae Bo trainingen in een sportschool. De trainer Tae Bo is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Tae Bois een aerobics workout waarbij de leerlingen boksbewegingen maken op muziek gecombineerd met bewegingen uit Japanse vechtsporten. De trainer Tae Bo werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Tae Bo geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Tae Bo goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Tae Bo dient op de hele groep te letten. Omdat Tae Bo klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Tae Bo het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Tae Bo elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Tae Bo vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Tae Bo neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Tae Bo deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Tae Bo de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Tae Bo meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. Wil je werken als Trainer Tae Bo?

Werk je al als Trainer Tae Bo en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainer Tae Bo worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trainer Tae Bo, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trainer Tae Bo in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainer Tae Bo

Wat verdient een Trainer Tae Bo?

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Tae Bo het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Tae Bo het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Tae Bo. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Tae Bo kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Salarisschaal Trainer Tae Bo

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Trainer Tae Bo

Er zijn geen vacatures Trainer Tae Bo aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Trainer Tae Bo in werkt.

Meer weten over de sector waar een Trainer Tae Bo in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainer Tae Bo

Wat is de toekomst van Trainer Tae Bo?

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Tae Bo de opleiding voor Tae Bo al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Tae Bo om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Tae Bo les kan geven dan kan de trainer Tae Bo hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Tae Bo nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Baankans Trainer Tae Bo

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Trainer Tae Bo worden: Opleidingen tot Trainer Tae Bo

Wil je Trainer Tae Bo worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Trainer Tae Bo.

Hoe word je een Trainer Tae Bo? 

 

Om trainer Tae Bo te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Tae Bo bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Tae Bo. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Tae Bo heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Tae Bo precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Trainer Tae Bo

Er zijn geen opleidingen Trainer Tae Bo aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Trainer Tae Bo in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Trainer Tae Bo

Als je Trainer Tae Bo wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trainer Tae Bo zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trainer Tae Bo

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trainer Tae Bo?

Competenties en Vaardigheden Trainer Tae Bo

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Trainer Tae Bo nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Trainer Tae Bo nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Trainer Tae Bo

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Trainer Tae Bo

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Trainer Tae Bo. Als Trainer Tae Bo wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Trainer Tae Bo:


zie volledige beschrijving persoonstype Trainer Tae Bo

Vakkennis voor een Trainer Tae Bo

Het is voor een Trainer Tae Bo ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Trainer Tae Bo zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Trainer Tae Bo


Werkervaring Trainer Tae Bo

Het is voor een startend Trainer Tae Bo die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Trainer Tae Bo is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Trainer Zumba, Trainer Spinnen .

Iets anders leren?

Is Trainer Tae Bo het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Trainer Tae Bo

Met wie werkt een Trainer Tae Bo samen? 

 

De trainer Tae Bo heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Tae Bo ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Tae Bo aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Tae Bo de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Tae Bo kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.


  • Leerlingen
  • Sport docenten
  • Hoofd Sportschool
Trainer Tae Bo


Organisaties waar een Trainer Tae Bo werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trainer Tae Bo meestal werkt.

Waar werkt een Trainer Tae Bo?

 

De trainer Tae Bo zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Tae Bo zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Tae Bo belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Tae Bo. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Trainer Tae Bo

Waar kun je het beste werken als Trainer Tae Bo? Hieronder vind je de best door de Trainer Tae Bo beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainer Tae Bo.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainer Tae Bo:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trainer Tae Bo.

Welke competenties heeft een Trainer Tae Bo nodig?

Een Trainer Tae Bo heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trainer Tae Bo

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trainer Tae Bo passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trainer Tae Bo nodig? 

 

Als trainer Tae Bo is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Tae Bo staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Tae Bo en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Tae Bo niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Tae Bo ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Tae Bo een goede waarnemer is. De trainer Tae Bo moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Tae Bo in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Trainer Tae Bo


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trainer Tae Bo

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainer Tae Bo

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainer Tae Bo

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainer Tae Bo

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainer Tae Bo dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainer Tae Bo belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainer Tae Bo. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainer Tae Bo iets voor je?

Zou je graag Trainer Tae Bo willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainer Tae Bo bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainer Tae Bo

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar