Trainingscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trainingscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trainingscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trainingscoördinator wordt.

Wat is een Trainingscoördinator?

De trainingscoördinator is verantwoordelijk voor het goed verlopen van de training. De trainingscoördinator plant, al dan niet in overleg met de trainingsmanager, de trainingen in en wijst een trainer en een locatie aan de training toe. De trainingscoördinator stelt de trainers op de hoogte van de nieuwe planning en zorgt dat potentiële deelnemers weten dat de trainingen beschikbaar zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de wensen van de klant, kan de training in de eigen faciliteit of op locatie bij de klant worden aangeboden.

De communicatie omtrent de training is tevens een verantwoordelijkheid van de trainingscoördinator. Deelnemers ontvangen een uitnodiging en voor vragen kunnen zij bij de trainingscoördinator terecht. Indien nodig neemt de trainingscoördinator ook de voorafgaande toets af, om zo het kennisniveau van de deelnemers te toetsen.
Gedurende de dag is de trainingscoördinator vaak op de locatie aanwezig om zo zorg te dragen voor een soepel verloop van de dag. De facilitaire taken (aanwezigheid van een projector, koffie en lunch, etc) vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de trainingscoördinator.
Na afloop van de training zorgt de trainingscoördinator dat de deelnemers een evaluatie invullen en de trainingscoördinator communiceert de uitkomsten van de deze evaluatie aan de trainingsmanager en de trainer. Indien de training een deelnamecertificaat bevat, zorgt de trainingscoördinator ook dat de deelnemers deze ontvangen. Afhankelijk van de senioriteit van de trainingscoördinator, valt de coördinatie van de update van de trainingsmaterialen ook onder de verantwoordelijkheden. Inhoudelijk zal de trainingscoördinator meestal niet de kennis hebben om de materialen te toetsen, maar een regelmatige controle van de inhoud van de trainingsmaterialen is noodzakelijk om de kwaliteit van de training te waarborgen. De trainingscoördinator houdt zicht op een regelmatige update door mensen met de beschikbare kennis. Meestal zijn dit de trainers.

Wil je werken als Trainingscoördinator?

Werk je al als Trainingscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trainingscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trainingscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trainingscoördinator in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Trainingsmanager
 • Trainer
 • Account Manager
 • Facilitair Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trainingscoördinator

Wat verdient een Trainingscoördinator?

Een beginnende trainingscoördinator verdient zo rond de 1850 euro bruto per maand. Afhankelijk van de senioriteit in de rol kan dit doorgroeien tot zo’n 3400 euro bruto. Secundaire voorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de trainingscoördinator werkzaam is. 

 

Salarisschaal Trainingscoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trainingscoördinator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trainingscoördinator

Wat is de toekomst van Trainingscoördinator?

Als de economie slechter gaat, investeren bedrijven minder in de opleiding van hun personeel en is de vraag naar trainingscoördinatoren minder. Waar mogelijk voegen bedrijven de rol van trainingscoördinator toe aan het takenpakket van een marketingmedewerker of een evenementencoördinator.

De trainingscoördinator heeft de doorgroeimogelijkheid tot trainingsmanager.

Baankans Trainingscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trainingscoördinator worden: Opleidingen tot Trainingscoördinator

Wil je trainingscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Trainingscoördinator? 

Voor de baan van trainingscoördinator bestaat geen specifieke vooropleiding. Voor een junior trainingscoördinator rol is een algemene MBO opleiding voldoende. Voor een meer senior rol van trainingscoördinator, met meer verantwoordelijkheden, is een HBO werk- en denk niveau een vereiste.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trainingscoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Trainingscoördinator

Weet je nog niet of je Trainingscoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trainingscoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trainingscoördinator

Met wie werkt een Trainingscoördinator samen? 

De trainingscoördinator werkt nauw samen met de trainingsmanager en de trainers. Voor de facilitaire zaken omtrent de training, werkt de trainingscoördinator samen met de facilitair medewerker. Daarnaast is er bij de organisatie van klantentrainingen nauw contact met de accountmanager van de betreffende klant 


 • Trainingsmanager
 • Trainer
 • Account Manager
 • Facilitair Medewerker
Trainingscoördinator


Organisaties waar een Trainingscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trainingscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Trainingscoördinator?

Ieder bedrijf dat trainingen aanbiedt, kan een trainingscoördinator voor de organisatie hiervan in dienst hebben. Grote bedrijven hebben vaak zelf een trainingsafdelingen waar eigen personeel en klanten op training kunnen. Bij middelgrote bedrijven die bijvoorbeeld trainingen aan klanten van hun product aanbieden, maar onvoldoende trainingen geven om fulltime hiervoor iemand in dienst te hebben, is de rol van trainingscoördinator vaak toebedeeld aan een marketingmedewerker of een evenementencoördinator. Ook zijn er trainingscentra die primair gericht zijn op het faciliteren van trainingen die een trainingscoördinator in dienst hebben.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Trainingscoördinator

Waar kun je het beste werken als Trainingscoördinator? Hieronder vind je de best door de Trainingscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trainingscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trainingscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trainingscoördinator.

Welke competenties heeft een Trainingscoördinator nodig?

Een Trainingscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trainingscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trainingscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trainingscoördinator nodig? 

Een perfectionist en een waarnemer zijn het meest geschikt voor de baan als trainingscoördinator omdat bij de organisatie van trainingen veel details zijn waarop gelet moet worden. Hoe beter de details in de gaten worden gehouden, hoe beter de kwaliteit van de training.

Bekijk de persoonstypen voor Trainingscoördinator


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trainingscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trainingscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trainingscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trainingscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trainingscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trainingscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trainingscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trainingscoördinator iets voor je?

Zou je graag Trainingscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trainingscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trainingscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar