Trambestuurder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trambestuurder? Lees de functieomschrijving.

 

Een Trambestuurder bestuurt, zoals de naam al doet vermoeden, een tram. De Trambestuuder hoeft zelf niet veel te sturen, want de richting wordt bepaald door de wissels. Wel regelt de Trambestuurder de snelheid van de tram. Hij geeft stroom tussen de haltes en remt bij de halte. Ook zorgt hij ervoor dat er geen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan, zodat de passagiers veilig op hun bestemming komen. Hij kan goed inschatten hoe andere weggebruikers zich gedragen. De Trambestuurder is dus erg alert en reageert onmiddellijk bij een mogelijk gevaarlijke situatie, zoals kinderen die opeens oversteken. Hij is op de hoogte van alle veiligheidsmaatregelen.

De Trambestuurder weet hoe hij lastige passagiers aan moet pakken en hij kan eerste hulp verlenen. Ook weet hij hoe te handelen in lastige en stressvolle situaties. Bovendien heeft de Trambestuurder kennis van de straten en routes in het gebied waar hij rijdt, zodat hij passagiers reisadvies kan geven. Daarnaast kent de Trambestuurder natuurlijk alle verkeersregels en kan hij klein onderhoud uitvoeren aan de tram, mocht dat nodig zijn. Verder verkoopt de Trambestuurder kaartjes aan passagiers en zorgt hij dat de tram op tijd rijdt.

Een Trambestuurder draait onregelmatige diensten op verschillende trajecten. Hij kan ochtend-, middag- of avonddienst hebben. Ook kan het zijn dat hij moet werken op feestdagen.

Wil je werken als Trambestuurder?

Werk je al als Trambestuurder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trambestuurder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trambestuurder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trambestuurder in één oogopslag

Netwerk:

  • Passagiers
  • Tramconducteur
  • Roostermaker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trambestuurder

Wat verdient een Trambestuurder?

 

Een Trambestuurder kan rekenen op zo’n €1500,- en €2900,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Dit bedrag is inclusief toeslagen. Het salaris hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Trambestuurder.

Voor Trambestuurders gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als zo’n 23 vakantiedagen, ADV-dagen, bedrijfskleding, de mogelijkheid deel te nemen aan een spaarloonregeling en/of levensloopregeling, een reiskostenvergoeding, een onregelmatigheidstoeslag en korting op reizen met het openbaar vervoer. 

Salarisschaal Trambestuurder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trambestuurder

Op zoek naar een nieuwe baan als Trambestuurder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trambestuurder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trambestuurder vacatures

Ter inschrijving: Opleiding tot trambestuurder bij HTM, Den Haag
Consolid
LET OP: Dit betreft een inschrijfvacature. De volgende opleidingsklas zal starten begin januari 2020. Door te solliciteren op deze vacature maak je je interesse kenbaar en zullen we contact met …
Opleiding tot GVB trambestuurder Amsterdam
Consolid
Als trambestuurder bij GVB ben jij een belangrijke onderdeel in het veilig en tijdig vervoeren van de passagiers. Het is een functie waarbij een groot verantwoordelijkheidsgevoel een vereiste is. De …
Opleiding tot trambestuurder bij GVB Amsterdam
Consolid
Als trambestuurder bij GVB ben jij een belangrijke onderdeel in het veilig en tijdig vervoeren van de passagiers. Het is een functie waarbij een groot verantwoordelijkheidsgevoel een vereiste is. De …
Trambestuurder bij GVB
Olympia
GVB zorgt dat alle reizigers 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar veilig, snel en comfortabel op hun plaats van bestemming komen. Het openbaarvervoerbedrijf staat …
Trambestuurder bij GVB, Amsterdam
Olympia
Wat ga je doen? Als trambestuurder breng jij je reizigers op een veilige en comfortabele wijze naar hun plaats van bestemming. Met een grote glimlach ben jij de gastheer/gastvrouw op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trambestuurder

Hoe goed is de toekomst voor de Trambestuurder? 

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Trambestuurders. Een Trambestuurder kan over het algemeen dus goed aan een baan komen. Tijdens de opleiding is hij al in dienst van het vervoersbedrijf. Om tot de opleiding toegelaten te worden, worden wel een aantal taal-, reken- en psychologische testen afgenomen. Er is dus een redelijk strenge selectie.

Er zijn niet veel doorgroeimogelijkheden voor Trambestuurders. Bij goed functioneren kan de Trambestuurder lastigere lijnen krijgen, door middel van een extra cursus bijvoorbeeld Treinmachinist worden of Coördinator worden.

Baankans Trambestuurder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trambestuurder worden: Opleidingen tot Trambestuurder

Hoe word je een Trambestuurder? 

 

Om Trambestuurder te worden, moet iemand twee tot drie maanden een interne opleiding volgen bij een openbaar vervoersbedrijf. Daar leer je de verkeersregels, maar ook leer je alles over de techniek van de tram, het lijnennet, de dienstregelingen en –roosters, de vervoersbewijzen, hoe je eenvoudige storingen op kunt lossen, de omgang met passagiers en de omgang met lastige situaties. Tijdens de opleiding ontvang je al salaris. Bij sommige bedrijven geldt dat je minstens 1000 uur als Trambestuurder moet werken, anders moet je een deel van de opleidingskosten terugbetalen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trambestuurder

Meer opleidingen Trambestuurder

Weet je nog niet of je Trambestuurder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trambestuurder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trambestuurder

Met wie werkt een Trambestuurder samen? 

 

Een Trambestuurder krijgt natuurlijk heel veel te maken met allerlei soorten passagiers. Ook werkt een Trambestuurder samen met Tramconducteurs. De Conducteurs reizen mee en verkopen kaartjes, geven advies en controleren of iedereen heeft in- en uitgecheckt. Tramconducteurs en Trambestuurders kunnen met elkaar communiceren en overleggen. Daarnaast heeft een Trambestuurder soms contact met de Roostermaker. Hij vraagt bijvoorbeeld soms vrije dagen.


  • Passagiers
  • Tramconducteur
  • Roostermaker
Trambestuurder


Organisaties waar een Trambestuurder werkzaam is

Waar werkt een Trambestuurder meestal? 

 

Een Trambestuurder werkt bij een openbaar vervoersbedrijf. Deze bedrijven voeren hun diensten uit in opdracht van de overheid, maar ze streven wel naar winst en horen dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Trambestuurder

Waar kun je het beste werken als Trambestuurder? Hieronder vindt je de best door de Trambestuurder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trambestuurder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trambestuurder:

Welke competenties heeft een een Trambestuurder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trambestuurder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trambestuurder nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Trambestuurder zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

De Trambestuurder moet de passagiers op tijd en veilig naar hun bestemming brengen. Hij is geconcentreerd, alert, doelgericht en representatief (Succesvolle Werker).

Verder is het heel belangrijk dat een Trambestuurder het overige verkeer goed in de gaten houdt. De Trambestuurder weet hoe hij moet handelen bij lastige situaties, storingen en vervelende passagiers. Hij houdt het overzicht en is analytisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Trambestuurder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trambestuurder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trambestuurder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trambestuurder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trambestuurder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trambestuurder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trambestuurder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trambestuurder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trambestuurder iets voor je?

Zou je graag Trambestuurder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trambestuurder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trambestuurder

Eric larose

Ik woon 31 jaar hier in nederland , ik wil graag career switched en ik zou graag als trambestuurder willen werken in de toekomst, wat moet ik doen om de opleiding te volgen en waar , welke buro moet ik mijn eigen melden.help a.u.b

Ben

Lukt dit niet meer bij je oude werkgever?Gr.

Jan

Beste Linaa,lees deze site eens goed en bekijk de advertenties.Op dit moment zie ik dat er vacatures zijn voor trambestuurders.Sucses

Jaap

Ik wil gaan solliciteren voor trambestuurder, wie kan mij helpen met wat ik in mijn motivatie brief kan zetten. Ik vind dit erg moeilijk, bedankt!!

Marcel

Beste Jaap,kijk hierboven naar"bekijk onze CV en Sollicitatietips"klik hierop en je sollicitatiebrief is een stuk eenvoudiger geworden om geschreven te worden .Sucses

jan

trambestuurder lijkt een leuk job , maar ik leest nergens de nadelen van dit beroep . ja onregelmatige werktijden e.d  . maar agressie van klanten , zwartrijders etc .. lees ik regelmatig in het nieuws , maar niet hier !

Raefon

Het is wel een beetje een lang verhaal. Wilt u het misschien in kindertaal uitleggen. Anders snappen kinderen namelijk niet. Ik ben een kind, een 13-jarig kind. Maar ik ben bijna 14. Op 30-1. Ik hou van trams en ik kan echt niet zonder. XXX het 13-jarig kind: Raefon 

Ruud

Is er ook een mogelijkheid om parttime als trambestuurder te werken? Bijvoorbeeld 24 uur in de week i.p.v 40 uur.

Naji

Beste mensen, ik heb een vraagje, ik doe momenteel opleiding verkoop en retail mbo2, en binnen kort krijg ik mijn diploma, maar ik wil graag trambestuurder worden, maar ik heb geen ieder welke opleiding en welke richting het is, hulp graag

Nico

Hallo naji,lees alle reacties maar goed,dan kom je er wel uit.Gr.

Linaa

Wil graag weten hoe ik een trambestuurder word? Hoe gaat dat ik heb namelijk geen ervaring,moet ik bv hele opleiding doen of cursussen of bepaalde tests? Hoop op info. Bedankt

Johan

Ik ben zelf 10 jaar als trambestuurder bij het gvb aan het werk geweest,helaas door een heftige ongeluk in het wao terecht gekomem,maar inmiddels helemaal hesteld,ik vraag mij af,of ik ergens anders nog kan werken als trambestuurden,want zelf heb ik een hele goede staat van dienst,vol lof.

Jonathan

Die 2900 euro zal je wel verdienen als je bijna met pensioen bent als trambestuurder. Veel bestuurders worden in dienst genomen via een uitzendbureau die weer kandidaten aanlevert met gebruiks aanwijzing. Dit doordat veel mensen dit werk niet eens willen doen. Voor wat betreft de selectie criteria heb ik ook zo mijn bedenkingen. Zeker als ik vaak zie dat de bestuurders vaak met hun smartphone aan het appen zjjn tijdens het rijden bij de haltes. De dicipline, plichtsbesef en liefde voor het vak zit er  al lang niet meer bij de tegenwoordige bestuurders.

Jan

Beste Mijnheer Bijlhouwer,dan moet je toch echt gaan solliciteren bij de HTM ,GVB of dergelijke bedrijven.Gr.

ismail

Ik wil heel graag trambestuurder worden

Hero

mag je trambestuurder worden met asperger?

van Leeuwen

Het lijkt mij niet onmogelijk.Het ligt natuurlijk ook aan de vorm en de gradatie.H.gr.

Gi

Ik heb mijn tramrijbewijs, waarom kom ik nergens aan de bak ?

j.Bijlhouwer

Zou gaarne voor deze functie in aan merking willen kommen indien beschikbaar!!

Willem

Blijven solliciteren,bv.bij een gemeentelijk vervoersbedrijf.Gr.Willem

Tram/Randstadrail bestuurder

Ik ben dus zelf een 'bestuurder' op de Randstadrail in de regio Haaglanden. Ik rij de lijnen 2,3,4 en 19. Het selectie traject duurde ongeveer 3 maanden en nam een aantal dagen in beslag, vol gesprekken en tests. Van 200+ sollicitanten blijft uiteindelijk maar een handjevol mensen over na deze 3 maanden. In mijn geval bleven we met 7 mensen over uit deze grote groep. Niet iets dat je zomaar wordt. Tijdens en na je opleiding ben je eerst in dienst van een uitzendbureau (Mobiwerk/Consolid). De opleiding duurt bij HTM ongeveer 10 weken. In deze 10 weken heb je ong. 100 uur 'rijles' op de tram/randstadrail en volg je ong. 280 uur theorie. Dit is exclusief de theorie die je thuis nog moet leren. Dit is ongeveer tussen de 40 en 80 uur, afhankelijk van je leervermogen. Je legt iedere week een examen af over het geleerde. Voor ieder examen krijg je maximaal 1 herkansing. Tijdens deze 10 weken kijken de instructeurs ook naar je persoonlijkheid. Ook al behaal je goede resulta

Paul

Leuk en interressant om deze beschrijving van een trambestuurder te lezen.Ik hen ongeveer hetzelfde traject doorlopen.Vooral verantwoordelijkheid voelen voor je job is zeer belangrijk.Gr.

Jan

Ik ben ook trambestuurder.De Tram/randstadrailbestuurder heeft ons vak zo goed omschreven.Je lijkt mij een goede vertegenwoordiger van ons vak om ons beroep in het beroep van de maand nog eens aan het grote publiek uit te leggen wat ons vak inhoud.M.vr.gr.

Randstadrail bestuurder

Beste Jan en Paul, beste collega's,   Dank voor het compliment. Ik heb inmiddels een mail naar de redactie gestuurd.   Groetjes!

Jan

Hallo Randstadrailbestuurder,hier nog een bestuurder.Ik ben benieuwd naaar het beroep van de maand met de trambestuurder als hoofdpersoon..Het is denk ik wel aan je toevertrouwd om ons vak te promoten.Sucses P.S.,ik vind deze site erg interressant.Gr.

Marco

Tram/randstadrail bestuurder,maak er wat van.Gr.

trambestuurder

Er komen geen tramlijnen meer bij.Dus alleen bij natuurlijk verloop komen er vacatures.

angela

waarom zijn er zo wijnig vacatures voor de tram 

Sahin Akyuz

ik wil graag trambestuurders opleidieng

Gerrit

Eerst je school afmaken.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar