Treasurer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Treasurer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep treasurer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je treasurer wordt.

 

Wat is een Treasurer?

De Treasurer overziet de financiën van een organisatie. In organisaties kan doorgaans veel geld omgaan en het is de taak van de Treasurer om deze geldstromen te reguleren, om ervoor te zorgen dat het bedrijf winst blijft maken en het geld op de goede plekken terecht komt.

Naast het bewaken van de boekhouding houdt de Treasurer zich vaak ook bezig met investeringen en het beleggen van geld. Hierbij geldt dat als de Treasurer zijn werk niet goed doet, er veel geld van het bedrijf op de beurs verloren gaat en de organisatie mogelijk zelfs failiet gaat. De Treasurer mag dus wel risico's nemen, maar niet teveel.

Bij het reguleren en investeren van de bedrijfsfinanciën is de Treasurer vooral gericht op de toekomst van zijn organisatie en wat er voor nodig is om de toekomst veilig te stellen. Hij moet hiervoor analytisch zijn, veel inzicht hebben in de financiële wereld en zijn kennis hiervan altijd actueel houden. Een Treasurer in de moderne zin is zoveel meer dan alleen de bewaker van het geld.Wil je werken als Treasurer?

Werk je al als Treasurer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Treasurer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Treasurer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Treasurer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Raad van Bestuur
 • Belegger
 • Medewerker Bank

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5400 tot €8700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

  Huidig aantal opleidingen

 • 5

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Treasurer

Wat verdient een Treasurer?

Het salaris van een Treasurer ligt bij aanvang tegen de €5400. Als men op een belangrijke positie terecht komt, en dus ook voldoende ervaring heeft opgedaan, komt een salaris van €8700 per maand in beeld. Hierbij horen natuurlijk ook een aantal riante arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Treasurer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Treasurer

Op zoek naar een nieuwe baan als Treasurer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Treasurer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Treasurer vacatures

Vacature Assistant Treasurer
TenneT B.V.
Wat doe je als Assistant Treasurer bij TenneT? What do you do as a Assistant Treasurer? As part of the small treasury team, you will be joining the deal team …
Vacature Assistant Treasurer
TenneT B.V.
Wat doe je als Assistant Treasurer bij TenneT? What do you do as a Assistant Treasurer? As part of the small treasury team, you will be joining the deal team …
Vacature Jr. Treasurer
Page Personnel
You will be responsible to secure and manage the whole payment and cash collection processes, in this international enviroment. You will work toghether in a team of three person and …
Vacature Jr. Treasurer
Page Personnel
You will be responsible to secure and manage the whole payment and cash collection processes, in this international enviroment. You will work toghether in a team of three person and …
Vacature Jr. Treasurer
Page Personnel
You will be responsible to secure and manage the whole payment and cash collection processes, in this international enviroment. You will work toghether in a team of three person and …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Treasurer

Wat is de toekomst van Treasurer?

Het is niet eenvoudig om zomaar aan een positie als Treasurer te komen. Het betreft hier een senior functie, waarvoor dus veel werkervaring vereist is. Alleen mensen met ervaring en met een omvangrijk netwerk in de financiële wereld zullen in aanmerking komen voor de functie van Treasurer. De Treasurer heeft een van de hoogste niet-bestuurlijke posities. Alleen in die richting zou er nog groei mogelijk kunnen zijn.

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Treasurer worden: Opleidingen tot Treasurer

Wil je Treasurer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Treasurer.

Hoe word je een Treasurer? 

Om Treasurer te worden zijn er meerdere opleidingen op HBO of WO niveau te volgen, waaronder Accountancy of Economie.  Als men zo'n opleiding achter de rug heeft, dient men vaak eerst wel in andere financiële functies ervaring op te doen, voordat het mogelijk wordt om de functie van Treasurer te vervullen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Treasurer

Excel Voor Financial Expert 14 PE-Uren "Triple.is"
FinancialExcel.org Deze training vertegenwoordigd 14 PE-Punten: U geeft zelf vier voorkeur datums op voor de te volgen training! Informatie Als financieel medewerker moet u in korte tijd veel data verwerken om …
Financiële analyse MKB
Financiële analyse MKB De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Financiële Analyse Corporates
Financiële Analyse Corporates De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Treasury: Cash Management - Brussels
"Cash has always been the lifeblood of organisations and therefore it is critical for the finance team to understand the world of treasury management." During this one-day course, participants will …
Treasury: Cash Management - Brussels
"Cash has always been the lifeblood of organisations and therefore it is critical for the finance team to understand the world of treasury management." During this one-day course, participants will …Omscholen of doorgroeien tot Treasurer

Als je Treasurer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Treasurer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Treasurer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Treasurer?

Competenties en Vaardigheden Treasurer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Treasurer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Treasurer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Treasurer

Trainingen & cursussen Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Treasurer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Treasurer. Als Treasurer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Treasurer:


zie volledige beschrijving persoonstype Treasurer

Vakkennis voor een Treasurer

Het is voor een Treasurer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Treasurer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Treasurer


Werkervaring Treasurer

Het is voor een startend Treasurer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Treasurer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Treasurer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Treasurer

Met wie werkt een Treasurer samen? 

Binnen de eigen organisatie staat de Treasurer net onder de Raad van Bestuur en legt hij enkel daar verantwoordelijkheid aan af. Externe contacten zijn er met experts op financieel gebied, zoals beleggers, en met financieel-administratief medewerkers van banken die helpen om de financiële zaken te regelen.


 • Raad van Bestuur
 • Belegger
 • Medewerker Bank
Treasurer


Organisaties waar een Treasurer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Treasurer meestal werkt.

Waar werkt een Treasurer?

Elke grote organisatie kan een Treasurer gebruiken, maar vooral als de organisatie geen duidelijke bron van inkomsten heeft en er iemand nodig is om de financiën in de gaten te houden. Een Universiteit is hier het voornaamste voorbeeld van, maar ook een bank of multinational heeft vaak een Treasurer in dienst. In particuliere organisaties wordt ook wel gebruik gemaakt van treasury consultants, waarbij de spil-functie dan ook anders ingedeeld zal zijn of door het bestuur geregeld wordt. Zo is het mogelijk om als Treasurer een zelfstandig consultant te zijn.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Treasurer

Waar kun je het beste werken als Treasurer? Hieronder vind je de best door de Treasurer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Treasurer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Treasurer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Treasurer.

Welke competenties heeft een Treasurer nodig?

Een Treasurer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Treasurer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Treasurer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Treasurer nodig? 

Een Treasurer moet veel tijd en energie in zijn werk steken om goed resultaat te leveren en heeft de financiële toekomst van de organisatie in handen. Hierom is het belangrijk dat hij loyaal is en steeds de organisatie in de gaten houdt (Loyalist). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Treasurer mogelijkheden grijpt als die zich aandienen en effciënt werkt, om zo het rendement van zijn werk hoog te houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Treasurer


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Treasurer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Treasurer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Treasurer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Treasurer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Treasurer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Treasurer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Treasurer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Treasurer iets voor je?

Zou je graag Treasurer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Treasurer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Treasurer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Treasurer

Vacature Vrijwilligerswerk: penningmeester
Stichting Tekenbeetziekten
VACATURE BESTUURSLID PENNINGMEESTER voor Stichting Tekenbeetziekten De organisatie Stichting Tekenbeetziekten wil de gevolgen van een tekenbeet beperken en de situatie verbeteren voor Lymepatiënten met chronische klachten. Het is in dit …
Vacature Vrijwilligerswerk: penningmeester
Stichting Tekenbeetziekten
VACATURE BESTUURSLID PENNINGMEESTER voor Stichting Tekenbeetziekten De organisatie Stichting Tekenbeetziekten wil de gevolgen van een tekenbeet beperken en de situatie verbeteren voor Lymepatiënten met chronische klachten. Het is in dit …
Vacature Treasurer
Elia nv/sa
Als Treasurer ben je verantwoordelijk voor de liquiditeit, investeringen en het risicobeheer met betrekking tot de financiële activiteiten van de onderneming alsook voor het beheer van de kasstromen, de leningen …

Actuele blogposts


reacties op Treasurer

Henri

Zo zit een Treasurer niet in elkaar.Gr.

Nico

Een paar jaar vertrouwen winnen en dan met de kas er van door.Gr/.

Frans

Zou best een paar jaar dit willen zijn bij een grote organisatie.

richard

hartstikke leuk beroep.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar