Treasurer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Treasurer? Lees de functieomschrijving.

De Treasurer overziet de financiën van een organisatie. In organisaties kan doorgaans veel geld omgaan en het is de taak van de Treasurer om deze geldstromen te reguleren, om ervoor te zorgen dat het bedrijf winst blijft maken en het geld op de goede plekken terecht komt.

Naast het bewaken van de boekhouding houdt de Treasurer zich vaak ook bezig met investeringen en het beleggen van geld. Hierbij geldt dat als de Treasurer zijn werk niet goed doet, er veel geld van het bedrijf op de beurs verloren gaat en de organisatie mogelijk zelfs failiet gaat. De Treasurer mag dus wel risico's nemen, maar niet teveel.

Bij het reguleren en investeren van de bedrijfsfinanciën is de Treasurer vooral gericht op de toekomst van zijn organisatie en wat er voor nodig is om de toekomst veilig te stellen. Hij moet hiervoor analytisch zijn, veel inzicht hebben in de financiële wereld en zijn kennis hiervan altijd actueel houden. Een Treasurer in de moderne zin is zoveel meer dan alleen de bewaker van het geld.

Wil je werken als Treasurer?

Werk je al als Treasurer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Treasurer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Treasurer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Treasurer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Raad van Bestuur
  • Belegger
  • Medewerker Bank

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5400 tot €8700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Treasurer

Wat verdient een Treasurer?

Het salaris van een Treasurer ligt bij aanvang tegen de €5400. Als men op een belangrijke positie terecht komt, en dus ook voldoende ervaring heeft opgedaan, komt een salaris van €8700 per maand in beeld. Hierbij horen natuurlijk ook een aantal riante arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Treasurer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Treasurer

Op zoek naar een nieuwe baan als Treasurer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Treasurer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Treasurer vacatures

Financieel medewerker
HBO Young Professionals
Heb jij:Een afgeronde finance MBO+ opleiding;Minimaal 2 jaar financiële werkervaring;Een vloeiende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal? (zowel mondeling als schriftelijk) Wil jij:Een uitdagende en afwisselende baan;Werken in een financiële …
MEDEWERKER FINANCIËLE ADMINISTRATIE TIJDELIJK
LEF Recruitment B.V.
WAT GA JE DOEN ALS MEDEWERKER FINANCIËLE ADMINISTRATIE TIJDELIJK? Samen met je duo-collega ben je verantwoordelijk voor de boekhouding en zorg je er voor dat het bestuur tijdig de juiste …
(Senior) Sales Manager, Cash Management
Michael Page International Netherlands SA
This Sales Manager role sits within the Cash Management team of Global Banking and focuses on business development, client acquisition, continuing relationship management, and providing the necessary support through the …
Medior Treasury Medewerker
Van Ameyde International BV
Binnen de afdeling Finance / Treasury van Van Ameyde International in Rijswijk zijn wij op zoek naar ondersteuning in de vorm van een Medior Treasury Medewerker (pt / ft) . …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Treasurer

Hoe goed is de toekomst voor de Treasurer? 

Het is niet eenvoudig om zomaar aan een positie als Treasurer te komen. Het betreft hier een senior functie, waarvoor dus veel werkervaring vereist is. Alleen mensen met ervaring en met een omvangrijk netwerk in de financiële wereld zullen in aanmerking komen voor de functie van Treasurer. De Treasurer heeft een van de hoogste niet-bestuurlijke posities. Alleen in die richting zou er nog groei mogelijk kunnen zijn.

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Treasurer worden: Opleidingen tot Treasurer

Hoe word je een Treasurer? 

Om Treasurer te worden zijn er meerdere opleidingen op HBO of WO niveau te volgen, waaronder Accountancy of Economie.  Als men zo'n opleiding achter de rug heeft, dient men vaak eerst wel in andere financiële functies ervaring op te doen, voordat het mogelijk wordt om de functie van Treasurer te vervullen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Treasurer

Corporate Finance, Risk & Treasury Management
Treasury Management Als medewerker bij een financiële dienstverlener of als financieel verantwoordelijke voor het optimaliseren van geldstromen streef je continu naar een beter rendement. Met de opleiding Treasury Management verdiep …
Excel Voor Financial Expert 14 PE-Uren "Triple.is"
FinancialExcel.org Deze training vertegenwoordigd 14 PE-Punten: U geeft zelf vier voorkeur datums op voor de te volgen training! Informatie Als financieel medewerker moet u in korte tijd veel data verwerken om …
Financiële analyse MKB
Financiële analyse MKB De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
Financiële Analyse Corporates
Financiële Analyse Corporates De bankier in het MKB segment wordt geconfronteerd met ondernemingen die willen investeren in vaste activa, werkkapitaal of de overname van een onderneming. De gesprekspartner is dan …
The SAGE Handbook of Public Opinion Research
'Some of the most experienced and thoughtful research experts in the world have contributed to this comprehensive Handbook, which should have a place on every serious survey researcher's bookshelf' - …
Meer opleidingen Treasurer

Weet je nog niet of je Treasurer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Treasurer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Treasurer

Met wie werkt een Treasurer samen? 

Binnen de eigen organisatie staat de Treasurer net onder de Raad van Bestuur en legt hij enkel daar verantwoordelijkheid aan af. Externe contacten zijn er met experts op financieel gebied, zoals beleggers, en met financieel-administratief medewerkers van banken die helpen om de financiële zaken te regelen.


  • Raad van Bestuur
  • Belegger
  • Medewerker Bank
Treasurer


Organisaties waar een Treasurer werkzaam is

Waar werkt een Treasurer meestal? 

Elke grote organisatie kan een Treasurer gebruiken, maar vooral als de organisatie geen duidelijke bron van inkomsten heeft en er iemand nodig is om de financiën in de gaten te houden. Een Universiteit is hier het voornaamste voorbeeld van, maar ook een bank of multinational heeft vaak een Treasurer in dienst. In particuliere organisaties wordt ook wel gebruik gemaakt van treasury consultants, waarbij de spil-functie dan ook anders ingedeeld zal zijn of door het bestuur geregeld wordt. Zo is het mogelijk om als Treasurer een zelfstandig consultant te zijn.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Treasurer

Waar kun je het beste werken als Treasurer? Hieronder vindt je de best door de Treasurer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Treasurer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Treasurer:

Welke competenties heeft een een Treasurer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Treasurer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Treasurer nodig? 

Een Treasurer moet veel tijd en energie in zijn werk steken om goed resultaat te leveren en heeft de financiële toekomst van de organisatie in handen. Hierom is het belangrijk dat hij loyaal is en steeds de organisatie in de gaten houdt (Loyalist). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Treasurer mogelijkheden grijpt als die zich aandienen en effciënt werkt, om zo het rendement van zijn werk hoog te houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Treasurer


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Treasurer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Treasurer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Treasurer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Treasurer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Treasurer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Treasurer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Treasurer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Treasurer iets voor je?

Zou je graag Treasurer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Treasurer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Treasurer

Henri

Zo zit een Treasurer niet in elkaar.Gr.

Nico

Een paar jaar vertrouwen winnen en dan met de kas er van door.Gr/.

Frans

Zou best een paar jaar dit willen zijn bij een grote organisatie.

richard

hartstikke leuk beroep.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar