Trefbaltrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trefbaltrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als trefbaltrainer train je een of meerdere groepen in trefbal. De trefbaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de trefbaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.  

Ook is het aan de trefbaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.   

De trefbaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de trefbaltrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.   

De trefbaltrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de trefbaltrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de trefbaltrainer het niveau weet te verbet

Wil je werken als Trefbaltrainer?

Werk je al als Trefbaltrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trefbaltrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trefbaltrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trefbaltrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Trefbaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trefbaltrainer

Wat verdient een Trefbaltrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trefbaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trefbaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de trefbaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de trefbaltrainer. Als de trefbaltrainer al jaren lesgeeft in basketbal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere trefbaltrainers. Dan zal de trefbaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Trefbaltrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trefbaltrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trefbaltrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Trefbaltrainer? 

 

Voor de trefbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van trefbaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de trefbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de trefbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de trefbaltrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De trefbaltrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.   

Baankans Trefbaltrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trefbaltrainer worden: Opleidingen tot Trefbaltrainer

Hoe word je een Trefbaltrainer? 

 

De trefbaltrainer kan in principe les geven in trefbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de trefbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de trefbaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de trefbaltrainer, hoe hoger het niveau van de trefbaltrainer zelf moet zijn .    

Echter, als de trefbaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de trefbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de trefbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.       

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De trefbaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trefbaltrainer

Meer opleidingen Trefbaltrainer

Weet je nog niet of je Trefbaltrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trefbaltrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trefbaltrainer

Met wie werkt een Trefbaltrainer samen? 

 

De trefbaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere trefbaltrainers. Zeker als de trefbaltrainer werkzaam is op een trefbalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de trefbaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de trefbaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De trefbaltrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.  


  • Trefbaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitter
Trefbaltrainer


Organisaties waar een Trefbaltrainer werkzaam is

Waar werkt een Trefbaltrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de trefbaltrainer werkzaam is. Als de trefbaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de trefbalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de trefbaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.  

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Trefbaltrainer

Waar kun je het beste werken als Trefbaltrainer? Hieronder vindt je de best door de Trefbaltrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trefbaltrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trefbaltrainer:

Welke competenties heeft een een Trefbaltrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trefbaltrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trefbaltrainer nodig? 

 

Als trefbaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De trefbaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trefbaltrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trefbaltrainer ook zien als leider.     

Tevens is het zaak dat de trefbaltrainer een goede waarnemer is. De trefbaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trefbaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.    

Bekijk de persoonstypen voor Trefbaltrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Trefbaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trefbaltrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trefbaltrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trefbaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trefbaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trefbaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trefbaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trefbaltrainer iets voor je?

Zou je graag Trefbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trefbaltrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar