Tropenarts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tropenarts? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep tropenarts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je tropenarts wordt.

 

Wat is een Tropenarts?

De Tropenarts is eigenlijk een algemene arts die een brede kennis moet hebben van ziektes, virussen en infecties. Het verschil met een algemene arts is dat de Tropenarts vaak voor een bepaalde tijd in een armoedegebied of ontwikkelingsland werkt. De Tropenarts werkt daarom meestal niet in Nederland maar in het buitenland.

 

In ontwikkelingslanden en armoedegebieden zijn er vaak maar weinig mogelijkheden voor zorg. De Tropenarts werkt meestal in een lokaal ziekenhuis en voert hier klinische taken uit. Daarnaast heeft de Tropenarts ook een adviserende en coördinerende rol en probeert de algehele zorg daarmee te verbeteren. De Tropenarts probeert het ziekenhuis verder te helpen en deelt daarom al zijn bevindingen. De Tropenarts is verantwoordelijk voor het complete reilen en zeilen van het ziekenhuis en vervult daarmee een belangrijke functie.

 

De Tropenarts doet zeer divers werk, van voorlichting tot operaties en van bevallingen tot adviezen.  Omdat er in het buitenland vaak bijzondere ziektes zijn zoals tyfus en malaria moet de arts ook kennis hebben van deze ziektes en virussen. De Tropenarts werkt veel samen met lokale artsen en medewerkers van het ziekenhuis. Zij hebben de kennis van het land en de inwoners. Door dit te bundelen met de medische kennis van de Tropenarts wordt de gezondheidszorg in armoedegebieden en ontwikkelingslanden verbeterd.

Wil je werken als Tropenarts?

Werk je al als Tropenarts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tropenarts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Tropenarts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Tropenarts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tropenarts

Wat verdient een Tropenarts?

Een basisarts verdient gemiddeld tussen de €3100,- en €5890,- in Nederland. Het salaris van de Tropenarts ligt hier vaak wat onder. Maar de Tropenarts heeft wel sociale verzekeringen en een pensioen. Soms verdient de Tropenarts evenveel als de lokale artsen. Hier tegenover staat dat de kosten voor levensonderhoud in armoedegebieden vaak lager liggen dan die in Nederland.

Salarisschaal Tropenarts

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Tropenarts

Op zoek naar een nieuwe baan als Tropenarts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tropenarts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Tropenarts vacatures

Tropenarts, huisarts, internist voor tijdelijke inzet
Matchpartner
Voor een ouderenzorginstelling zijn wij op zoek naar een tropenarts, huisarts, internist die binnen één of meerdere huizen verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse medische zorg. Functieomschrijving Voor een instelling …
Eindverantwoordelijk Huisarts / Tropenarts ivm gezondheidscrisis
Matchpartner
Voor een ouderenzorginstelling zijn wij op zoek naar een huisarts die binnen één of meerdere huizen verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse medische zorg. Functieomschrijving Voor een GGZ-instelling zijn wij …
Tropenarts, huisarts, internist voor tijdelijke inzet
Matchpartner
Voor een instelling in de ouderenzorg zijn wij op zoek naar een huisarts, tropenarts, specialist ouderengeneeskunde of andere somatisch goed onderlegde medische professional die binnen één of meerdere huizen verantwoordelijk zal zijn …
Eindverantwoordelijk Huisarts / Tropenarts ivm gezondheidscrisis
Matchpartner
Voor een GGZ-instelling zijn wij op zoek naar een huisarts, tropenarts, specialist ouderengeneeskunde of andere somatisch goed onderlegde medische professional die binnen één of meerdere huizen eindverantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tropenarts

Wat is de toekomst van Tropenarts?

Er is voldoende vraag naar Tropenartsen. Veel Tropenartsen werken voor een aantal jaar in het buitenland en komen dan weer terug naar Nederland. Hier kunnen zij dan aan de slag als huisarts, arts in het ziekenhuis of gynaecoloog. Sommige Tropenartsen gaan verder leren en volgen nog een master.

Baankans Tropenarts

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Tropenarts worden: Opleidingen tot Tropenarts

Wil je tropenarts worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Tropenarts? 

Om Tropenarts te kunnen worden moet je de opleiding Geneeskunde (WO) voltooien. Deze duurt zes jaar. Hierna kan je je specialiseren tot Tropenarts. Deze specialisatie duurt nogmaals twee jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Tropenarts

Er zijn geen opleidingen Tropenarts aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Tropenarts in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Tropenarts

Met wie werkt een Tropenarts samen? 

De Tropenarts werkt vaak samen met lokale artsen en medewerkers van het plaatselijke ziekenhuis.


Tropenarts


Organisaties waar een Tropenarts werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Tropenarts meestal werkt.

Waar werkt een Tropenarts?

De Tropenarts werkt in lokale ziekenhuizen in armoedegebieden en ontwikkelingslanden. Ook kan de Tropenarts na een (natuur)ramp in een rampgebied aan het werk om daar de gezondheidszorg weer op te bouwen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Tropenarts

Waar kun je het beste werken als Tropenarts? Hieronder vind je de best door de Tropenarts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tropenarts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tropenarts:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Tropenarts.

Welke competenties heeft een Tropenarts nodig?

Een Tropenarts heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Tropenarts

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Tropenarts passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Tropenarts nodig? 

De Tropenarts moet beschikken over veel medische kennis om de mensen van de juiste zorg te kunnen voorzien. De arts moet situaties in kunnen schatten en snel en kundig kunnen handelen (Waarnemer). Daarnaast moet de Tropenarts ook kunnen adviseren en de andere artsen in het ziekenhuis meer kunnen leren om zo de algehele gezondheidszorg in het land te kunnen verbeteren (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Tropenarts


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Tropenarts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tropenarts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tropenarts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tropenarts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tropenarts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tropenarts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tropenarts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tropenarts iets voor je?

Zou je graag Tropenarts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tropenarts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Tropenarts

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar