Veehouder Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Veehouder worden: Opleidingen tot Veehouder

Wil je Veehouder worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Veehouder, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Veehouder.

Hoe word je een Veehouder? 

Er zijn voor de functie van Veehouder opleidingsmogelijkheden op MBO en op HBO niveau.

Een MBO opleiding Veehouderij is te volgen op niveau 2, 3 en 4 en zowel in BOL als BBL. De duur van een MBO opleiding richting Veehouder ligt tussen de twee en de vier jaar. Onderdeel van de opleidingen is een stage op een veehoudersbedrijf.

Op HBO niveau kun je de opleiding Dier- en Veehouderij volgen. Deze opleiding duurt vier jaar en focust meer op commercieel gebied en leidt ook op tot salesmanager binnen een groot agrarisch bedrijf of adviseur in de branche of bij de overheid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Veehouder

Er zijn geen opleidingen Veehouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Veehouder in werkt

Bekijk meer opleidingen Agrarisch & Milieu

Is het verstandig om Veehouder te worden?

Voordat je aan een opleiding Veehouder begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Veehouder worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Veehouder?

Wanneer je niet direct aan de slag kunt als Veehouder zul je eerst in een lagere functie beginnen en later doorstromen. Dat geldt vooral binnen grotere veehouderijen. Als je voor jezelf begint dan sta je al bovenaan de ladder en is er niet heel veel groei meer mogelijk.

Functies lager op de ladder zijn voldoende te vinden op de vacaturesites, maar daadwerkelijk vacatures voor Veehouder zijn moeilijker te vinden. Uit onderzoek in 2007 is gebleken dat (pluim)Veehouders een gemiddelde leeftijd hebben van 46 jaar. Dus ondanks dat het een fysiek belastend beroep is valt het met de doorloop vanwege leeftijd wel mee.

De actuele kans op werk voor een Veehouder

Het beroep Veehouder is onderdeel van de beroepsfamilie Dier- en veehouders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Dier- en veehouders is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

35

Baankans Veehouder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Veehouder

Als je je wilt omscholen tot Veehouder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Veehouder door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Veehouder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Veehouder

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Veehouder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Veehouder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Veehouder

Als je Veehouder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Veehouder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Veehouder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Veehouder?

Competenties en Vaardigheden Veehouder

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Veehouder nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Veehouder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Veehouder

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Veehouder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Veehouder. Als Veehouder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Veehouder:


zie volledige beschrijving persoonstype Veehouder

Vakkennis voor een Veehouder

Het is voor een Veehouder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Veehouder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Veehouder


Werkervaring Veehouder

Het is voor een startend Veehouder die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Veehouder is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Veehouder, maar iets anders?

Is een opleiding Veehouder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Veehouder te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Veehouder te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Veehouder te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Veehouder te worden?

Zou je graag Veehouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Veehouder voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar