Veehouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veehouder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep veehouder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je veehouder wordt.

 

Wat is een Veehouder?

Als Veehouder moet je veel kennis hebben over het dier wat je houdt. Of dat nu schapen, koeien, kippen of varkens zijn. Het grootste gedeelte van de taken en werkzaamheden zijn dierafhankelijk. Niet alleen de opbouw van het bedrijf, het land en de stallen hangen daarmee samen, maar ook het op peil houden van de veestapel; de voortplanting, voeding, verzorging, gezondheidsproblemen en verkoop.

Maar behalve dat je een hoop expertise in huis moet hebben moet je weten hoe je een bedrijf runt. Ook het beheer van het land en de natuur, machinegebruik, onderhoud en moderne bedrijfsvoering met administratie en financiële berekeningen zijn niet weg te denken.

Een Veehouder brengt veel tijd door op het eigen bedrijf, maar ook contacten buiten. Te denken valt aan collega's die je treft bij veekeuringen waar je heen gaat met eigen vee of in sommige gevallen shows.Wil je werken als Veehouder?

Werk je al als Veehouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veehouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Veehouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Veehouder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Veehouder
 • Leverancier
 • Leidinggevende
 • Afnemer
 • Medewerker Veehouderij

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veehouder

Wat verdient een Veehouder?

Als Veehouder zul je uiteindelijk ergens tussen de €1500 en €2500 bruto per maand verdienen. Dit is natuurlijk afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar zeker ook van de sector waarin je werkt, de markt en je eventuele werkgever.

Secundaire arbeidsvoorwaarden als dertiende maand of reiskostenvergoeding zijn niet gebruikelijk in de sector.

Salarisschaal Veehouder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Veehouder

Op zoek naar een nieuwe baan als Veehouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Veehouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Veehouder vacatures

Medewerker dier- en veehouderij
JCC Personeelsbemiddeling
Functieomschrijving Voor een bedrijf in de regio Venray zijn wij per direct op zoek naar een fulltime medewerker voor de dierhouderij. In het team past zowel een jeugdige ,leergierige beginneling …
Allround Medewerker Melkveehouderij
AB Vakwerk
Wij zijn op zoek naar een medewerker melkveehouderij die op zoek is naar een vaste baan op een vast adres. Je wordt enthousiast van het werken met dieren en je …
Allround Medewerker Melkveehouderij
AB Vakwerk
Wij zijn op zoek naar een medewerker melkveehouderij die op zoek is naar een vaste baan op een vast adres. Je wordt enthousiast van het werken met dieren en je …
Allround Medewerker Melkveehouderij
AB Vakwerk
Ben jij een hardwerkende dierenliefhebber? Is een uitdagende rol in een melkveehouderij iets voor jou? Voor diverse opdrachtgevers zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers die aan de slag willen …
Medewerker varkenshouderij
AB Vakwerk
In de zeugenhouderij zijn verschillende afdelingen waar je heel breed ingezet gaat worden. Denk hierbij aan de kraamafdeling, bij de biggen, het voeren van de dieren maar ook het insemineren. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veehouder

Wat is de toekomst van Veehouder?

Wanneer je niet direct aan de slag kunt als Veehouder zul je eerst in een lagere functie beginnen en later doorstromen. Dat geldt vooral binnen grotere veehouderijen. Als je voor jezelf begint dan sta je al bovenaan de ladder en is er niet heel veel groei meer mogelijk.

Functies lager op de ladder zijn voldoende te vinden op de vacaturesites, maar daadwerkelijk vacatures voor Veehouder zijn moeilijker te vinden. Uit onderzoek in 2007 is gebleken dat (pluim)Veehouders een gemiddelde leeftijd hebben van 46 jaar. Dus ondanks dat het een fysiek belastend beroep is valt het met de doorloop vanwege leeftijd wel mee.

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Veehouder worden: Opleidingen tot Veehouder

Wil je veehouder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Veehouder? 

Er zijn voor de functie van Veehouder opleidingsmogelijkheden op MBO en op HBO niveau.

Een MBO opleiding Veehouderij is te volgen op niveau 2, 3 en 4 en zowel in BOL als BBL. De duur van een MBO opleiding richting Veehouder ligt tussen de twee en de vier jaar. Onderdeel van de opleidingen is een stage op een veehoudersbedrijf.

Op HBO niveau kun je de opleiding Dier- en Veehouderij volgen. Deze opleiding duurt vier jaar en focust meer op commercieel gebied en leidt ook op tot salesmanager binnen een groot agrarisch bedrijf of adviseur in de branche of bij de overheid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Veehouder

Er zijn geen opleidingen Veehouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Veehouder in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Netwerk Veehouder

Met wie werkt een Veehouder samen? 

Als Veehouder zul je soms een meerdere hebben waaraan je verantwoording aflegt. Dat is vaak zo bij hele grote veehouderijbedrijven. Vaak ook ben je zelfstandige en dus eigen baas. Je geeft zelf leiding aan de medewerkers die werkzaam zijn op het houderijbedrijf, zoals dierverzorgers.

Daarnaast onderhoud je, vooral wanneer je eigen baas bent, contacten met afnemers van je product en toeleveranciers van grondstoffen en materialen. Te denken valt aan bijvoorbeeld veefokkers of producenten van voer en bodembedekkers.


 • Veehouder
 • Leverancier
 • Leidinggevende
 • Afnemer
 • Medewerker Veehouderij
Veehouder


Organisaties waar een Veehouder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Veehouder meestal werkt.

Waar werkt een Veehouder?

Een Veehouder heeft zijn dieren in principe alleen met het doel om winst te maken uit de producten. De verkoop van vlees, eieren of melk en de productie hiervan valt dan ook onder de profit sector. Ondanks dat is het geen vetpot en zijn de winsten dus niet zo groot.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Veehouder

Waar kun je het beste werken als Veehouder? Hieronder vind je de best door de Veehouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veehouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veehouder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Veehouder.

Welke competenties heeft een Veehouder nodig?

Een Veehouder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Veehouder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Veehouder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Veehouder nodig? 

Wie werkt als Veehouder heeft ook te maken met afnemers van een product. Belangrijk is dat die afnemers van je op aan kunnen en dat je betrouwbaar levert. Als je niet betrouwbaar blijkt te zijn schaadt dat je naam en dus je verkopen. Verantwoordelijkheidsgevoel is dus wel een passende eigenschap (Loyalist).

Een zelfverzekerde en onafhankelijke instelling is voor een Veehouder belangrijk omdat je toch veelal voor jezelf werkt (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Veehouder


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Veehouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veehouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veehouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veehouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veehouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veehouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veehouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veehouder iets voor je?

Zou je graag Veehouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veehouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Veehouder

ik wil...

Als bouwkundige de stap maken naar landbouwer / veehouder en ben hier heel seriues in. wie kan me hiermee helpen of adviseren?

ik wil...

die kan me bellen via 0618965041 of mailen naar appie_c@hotmail.com

ik wil...

Als bouwkundige de stap maken naar landbouwer / veehouder en ben hier heel seriues in. wie kan me hiermee helpen of adviseren?

ik wil...

die kan me bellen via 0618965041 of mailen naar appie_c@hotmail.com

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar