Opleidingen of training Verzekeringsarts Groningen

Zoek je een opleiding Verzekeringsarts in Groningen? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Verzekeringsarts die in de regio Groningen gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Groningen en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Verzekeringsarts Groningen

Zou je graag Verzekeringsarts willen worden? Of ben je al Verzekeringsarts en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Verzekeringsarts in Groningen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Verzekeringsarts in Groningen

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Verzekeringsarts in Groningen aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Verzekeringsarts

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verzekeringsarts

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Verzekeringsarts

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Hoe word je een Verzekeringsarts? 

De Verzekeringsarts is een Basisarts met een vervolgopleiding op zak in de richting van de verzekeringsgeneeskunde. Om Basisarts te worden heeft men de studie geneeskunde (WO) afgerond en zijn alle co-schappen behaald. De arts kan dan direct aan de slag als Basisarts maar kan zich ook specialiseren tot Huisarts of als de verzekeringstak hem meer ligt juist tot Verzekeringsarts. De opleiding arbeid en gezondheid-verzekeringsgeneeskunde is dan de WO-opleiding die met succesvol gevolg afgesloten moet worden.

De opleiding arbeid en gezondheid-verzekeringsgeneeskunde duurt vier jaar en bestaat uit een praktijkopleiding in de eigen werksituatie, onder begeleiding van een opleider. Daarnaast omvat de opleiding cursorisch onderwijs verzorgd door het opleidingsinstituut. Als laatste moet de Verzekeringsarts verschillende stages volbrengen van in totaal twaalf weken. 

Na de opleiding krijgt de Verzekeringsarts een registratie als Verzekeringsarts en kan hij gecertificeerd aan de slag. Voor herregistratie na een bepaalde periode zijn eisen vastgesteld waar de Verzekeringsarts aan moet voldoen wil hij zijn ambt voortzetten. De eisen bestaan onder meer uit het volgen van relevante nascholing en intercollegiale toetsing. 

 


Filter