Vestigingsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vestigingsassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vestigingsassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vestigingsassistent wordt.

 

Wat is een Vestigingsassistent?

 

Een Vestigingsassistent geeft leiding aan (een deel van) de medewerkers van een vestiging. Hij stuurt hen aan en is voor hen een belangrijk aanspreekpunt. De Vestigingsmanager zal proberen problemen op te lossen en helpen met het doorvoeren van verbetervoorstellen (aangedragen door de Vestigingsmanager of de directie).

De Vestigingsassistent draagt zorg voor de organisatie en coördinatie van alle processen binnen de vestiging en is medeverantwoordelijk voor de afstemmingen van de onderdelen van de bedrijfsvoering. Zo zorgt de Vestigingsassistent voor het juiste assortiment in bijvoorbeeld een drogisterij en hij leidt de logistiek in goede banen.

Vaak heeft de Vestigingsassistent ook administratieve en secretariële taken. Hij legt cliëntinformatie vast en archiveert deze. Ook maakt de Vestigingsassistent afspraken met klanten. De Vestigingsassisent ondersteunt de werkzaamheden binnen de vestiging op deze manier zo goed mogelijk.  

De Vestigingsassistent rapporteert zijn werkzaamheden aan de Vestigingsmanager, die eindverantwoordelijk is voor de vestiging. Wil je werken als Vestigingsassistent?

Werk je al als Vestigingsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vestigingsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vestigingsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vestigingsassistent in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Vestigingsassistenten
 • Vestigingsmanager
 • Inkopers
 • Verkopers
 • Administratief Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vestigingsassistent

Wat verdient een Vestigingsassistent?

 

Een Vestigingsassistent kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2200,- bruto per maand. Het salaris hangt af van de leeftijd, genoten opleiding, ervaring en precieze functie van de Vestigingsassistent. Ook hangt het bedrag af van het bedrijf waar de Vestigingsassitent werkt. Vaak geldt dat hoe groter het bedrijf en hoe meer verantwoordelijkheden de Vestigingsassistent heeft, hoe meer hij verdient.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waartoe het bedrijf behoort. 

Salarisschaal Vestigingsassistent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vestigingsassistent

Er zijn geen vacatures Vestigingsassistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Vestigingsassistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Vestigingsassistent in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vestigingsassistent

Wat is de toekomst van Vestigingsassistent?

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor Vestigingsassistenten. Soms is alleen een Vestigingsmanager genoeg. Hoe groter het bedrijf, hoe meer kans dat ook een Vestigingsassistent wordt gevraagd.

Een Vestigingsassistent kan beginnen bij een middelgroot bedrijf. Na een aantal jaar ervaring kan hij overstappen naar steeds grotere bedrijven en meer verantwoordelijkheden krijgen. Een Vestigingsassistent kan ook doorgroeien naar Vestigingsmanager. 

Baankans Vestigingsassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vestigingsassistent worden: Opleidingen tot Vestigingsassistent

Wil je Vestigingsassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vestigingsassistent.

Hoe word je een Vestigingsassistent? 

 

De precieze functie van een Vestigingsassistent verschilt per bedrijf. Soms neemt de Vestigingsassistent voornamelijk administratieve werkzaamheden voor zijn rekening, maar vaak heeft de Vestigingsassistent veel meer taken. De opleidingseisen verschillen daarom per bedrijf. Zo kan gevraagd worden naar iemand met een MBO-diploma en –denkniveau en ervaring met administratieve taken, maar er ook gevraagd worden naar iemand met een HBO-diploma van een economische studie, zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie of Management, Economie en Recht. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vestigingsassistent

Er zijn geen opleidingen Vestigingsassistent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vestigingsassistent in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Vestigingsassistent

Als je Vestigingsassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vestigingsassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vestigingsassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vestigingsassistent?

Competenties en Vaardigheden Vestigingsassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vestigingsassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vestigingsassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vestigingsassistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Vestigingsassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vestigingsassistent. Als Vestigingsassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vestigingsassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Vestigingsassistent

Vakkennis voor een Vestigingsassistent

Het is voor een Vestigingsassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vestigingsassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vestigingsassistent


Werkervaring Vestigingsassistent

Het is voor een startend Vestigingsassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vestigingsassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Secretaresse, Vestigingsmanager .

Iets anders leren?

Is Vestigingsassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vestigingsassistent

Met wie werkt een Vestigingsassistent samen? 

 

De Vestigingsassistent onderhoudt contact met andere Vestigingsassistenten over bijvoorbeeld afspraken en procedures. De Vestigingsassistent rapporteert zijn werkzaamheden aan de Vestigingsmanager. Ook is hij het aanspreekpunt voor de medewerkers binnen de vestiging, zoals inkopers en verkopers.

De Vestigingsassistent heeft vaak administratieve taken en komt dus ook in contact met andere Administratieve Medewerkers.
 


 • Vestigingsassistenten
 • Vestigingsmanager
 • Inkopers
 • Verkopers
 • Administratief Medewerkers
Vestigingsassistent


Organisaties waar een Vestigingsassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vestigingsassistent meestal werkt.

Waar werkt een Vestigingsassistent?

 

Een Vestigingsassistent kan werkzaam zijn in bedrijven in allerlei soorten branches en sectoren. Zo kan een Vestigingsassistent aan de slag bij bedrijven in de detail- of groothandel, horeca, bank- of verzekeringswereld of tuinbouwsector. Hoe groter het bedrijf, hoe meer kans dat er een Vestigingsassistent nodig is.

De bedrijven die een Vestigingsassistent in dienst hebben, zijn bedrijven die streven naar winst. Ze behoren dus tot de profitsector. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Vestigingsassistent

Waar kun je het beste werken als Vestigingsassistent? Hieronder vind je de best door de Vestigingsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vestigingsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vestigingsassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vestigingsassistent.

Welke competenties heeft een Vestigingsassistent nodig?

Een Vestigingsassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vestigingsassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vestigingsassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vestigingsassistent nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Vestigingsassistent zijn Baas, Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Vestigingsassistent is het aanspreekpunt van de medewerkers op een vestiging. Hij moet, in overleg met de Vestigingsmanager, beslissingen durven nemen en het personeel aan kunnen sturen (Baas).

Ook ziet de Vestigingsassistent waar zich problemen voordoen, want hij heeft overzicht over de verschillende processen binnen de vestiging (Waarnemer).

Tevens werkt de Vestigingsassistent doelgericht en op een efficiënte manier (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Vestigingsassistent


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vestigingsassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vestigingsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vestigingsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vestigingsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vestigingsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vestigingsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vestigingsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vestigingsassistent iets voor je?

Zou je graag Vestigingsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vestigingsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vestigingsassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar