Viskweker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Viskweker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep viskweker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je viskweker wordt.

 

Wat is een Viskweker?

Een Viskweker kweekt bedrijfsmatig vissen in zoet water of in zout water. Bedrijfsmatig wil zeggen dat het in grote hoeveelheden gebeurt. Dat kan zijn als zelfstandige of in dienst bij een visserijbedrijf dan wel viskwekerij.

Als Viskweker kun je verschillende kanten op. Zo kun je zoet- of zoutwatervissen kweken die bedoelt zijn voor consumptie, maar je kunt ook siervissen kweken. Een verwant beroep is dat van Schaaldierkweker.

Het werk van de Viskweker wordt planmatig verricht en verzekert zo een continue productie. Als goede Viskweker heb je een bedrijfsplan met duidelijke doelen. Je houdt je bezig met inkoop, verkoop en het geven van leiding aan de medewerkers op de kwekerij.

Een Viskweker voert veel van de taken buiten op en rond het water uit. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende machines, maar er is ook nog veel fysiek werk dat verricht moet worden.Wil je werken als Viskweker?

Werk je al als Viskweker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Viskweker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Viskweker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Viskweker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Viskweker
 • Medewerker Viskwekerij
 • Afnemer
 • Leverancier
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Viskweker

Wat verdient een Viskweker?

Als Viskweker verdien je ergens tussen de €1900 en €2800 bruto per maand. Dat is onder andere afhankelijk van je werkgever. Voor zelfstandigen is het altijd moeilijker om een indicatie te geven omdat je dan sterk afhankelijk bent van hoe het bedrijf loopt en hoe de markt is. Als je in loondienst werkt kan het tevens verschillen onder welke sector het bedrijf valt en welke vissen er dus worden gekweekt. Ook zal een kleine viskwekerij anders betalen dan een grote.

Welke taken je precies vervult is ook van invloed op het salaris. Wanneer je in loondienst bent en je geeft tevens leiding aan andere Kwekers dan verdien je waarschijnlijk meer dan als je geen leidinggevende taken vervult.

Salarisschaal Viskweker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Viskweker

Er zijn geen vacatures Viskweker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Viskweker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Viskweker in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Viskweker

Wat is de toekomst van Viskweker?

In de visserij waren in 2001 rond de 3435 arbeidsplaatsen en dat is niet alleen de kwekerij, maar ook visserij en aanverwante sectoren. Dat betekent dat er niet heel veel werk is in deze sector. Het is ook moeilijk om een vacature te vinden waarin specifiek een Viskweker wordt gevraagd.

Als je eenmaal een baan gevonden hebt in je werkveld is er wel enige groei mogelijk afhankelijk van de grootte van de kwekerij. Je kunt hierbij denken aan meer coördinerende taken of werken binnen een belangrijker tak waarin meer geld omgaat. Omdat het echter wel een zeer specifieke kennisrichting is kun je met de opgedane ervaringen niet makelijk buiten de sector je voordeel doen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Viskweker worden: Opleidingen tot Viskweker

Wil je Viskweker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Viskweker.

Hoe word je een Viskweker? 

Om Viskweker te worden moet je ten minste een opleiding hebben afgerond op MBO niveau of een gerichte cursus hebben gevolgd met eventueel branchegerelateerde beroepservaring.

Een voorbeeld van een opleiding op MBO niveau is de studie Sportvissen en Aquacultuur, te volgen op niveau 3 en 4.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Viskweker

Er zijn geen opleidingen Viskweker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Viskweker in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Viskweker

Als je Viskweker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Viskweker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Viskweker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Viskweker?

Competenties en Vaardigheden Viskweker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Viskweker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Viskweker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Viskweker

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Viskweker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Viskweker. Als Viskweker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Viskweker:


zie volledige beschrijving persoonstype Viskweker

Vakkennis voor een Viskweker

Het is voor een Viskweker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Viskweker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Viskweker


Werkervaring Viskweker

Het is voor een startend Viskweker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Viskweker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Viskweker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Viskweker

Met wie werkt een Viskweker samen? 

Afhankelijk van het takenpakket heb je te maken met verschillende groepen mensen. Je hebt al dan niet een leidinggevende en geeft zelf ook al dan niet leiding aan medewerkers van de kwekerij.

Ook of je te maken krijgt met de toeleveranciers van grondstoffen en de afnemers van de eindproducten hangt af van de verantwoordelijkheden die je hebt binnen het bedrijf.


 • Viskweker
 • Medewerker Viskwekerij
 • Afnemer
 • Leverancier
 • Leidinggevende
Viskweker


Organisaties waar een Viskweker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Viskweker meestal werkt.

Waar werkt een Viskweker?

Het kweken van vis voor consumptie of als huisdier is gericht op het maken van winst. Dat wil zeggen dat je als Viskweker dus ook eigenlijk altijd deel uitmaakt van de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Viskweker

Waar kun je het beste werken als Viskweker? Hieronder vind je de best door de Viskweker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Viskweker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Viskweker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Viskweker.

Welke competenties heeft een Viskweker nodig?

Een Viskweker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Viskweker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Viskweker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Viskweker nodig? 

Een Viskweker moet over voldoende energie beschikken voor alle fysieke werkzaamheden. Daarnaast moet je doelgericht kunnen werken om de kwekerij goed te laten lopen en enige zekerheid over je kennis en kunde is daarbij van belang. Je moet beslissingen durven nemen en daarbij altijd productie en welzijn in overweging nemen (Succesvolle werker).

Het is tevens de taak van de Viskweker om tussendoor de vis in de gaten te houden voor de continuïteit van de productie. Als er iets is met de vissen, zoals ongewoon hoge sterfte of ziekte, dan ben jij degene die dat op moet merken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Viskweker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Viskweker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Viskweker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Viskweker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Viskweker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Viskweker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Viskweker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Viskweker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Viskweker iets voor je?

Zou je graag Viskweker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Viskweker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Viskweker

kevin

ik ben afgestudeerd voor viskweker niveau 4 maar ik kan nergens werk vinden wie kan mij helpen ? ( Scheveningen-kevin@hotmail.com met vriendelijken groeten Kevin,V,Eeden

kevin

ik ben afgestudeerd voor viskweker niveau 4 maar ik kan nergens werk vinden wie kan mij helpen ? ( Scheveningen-kevin@hotmail.com met vriendelijken groeten Kevin,V,Eeden

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar