Vitaloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Vitaloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Vitaloog worden: Opleidingen tot Vitaloog

Wil je Vitaloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Vitaloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Vitaloog.

Hoe word je een Vitaloog? 

Om Vitaloog te worden heb je een opleiding nodig. Het is aan te raden om HBO opgeleid te zijn voordat je aan de specialisatie tot Vitaloog begint.

Deze specialisatie is een door het CPION geaccrediteerde 1-jarige post-HBO opleiding Vitaloog

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vitaloog

Er zijn geen opleidingen Vitaloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vitaloog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Vitaloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Vitaloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Vitaloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Vitaloog?

De afgelopen jaren heeft ons beroep een enorme vlucht doorgemaakt door o.a. de toegenomen werkdruk, werkstress en toename in aantal burn-outs. De arbeidsmarkt was natuurlijk ook volop in beweging, door krapte, flexibilisering, automatisering en een leven lang leren. In een tijdsgeest waarbij we steeds langer ‘mogen’ doorwerken en waarin we met minder mensen hetzelfde, of zelfs meer, werk moeten doen is het een uitdaging om je vitaal & verbonden te blijven voelen. Afgelopen maanden is noodzaak alleen maar verder zichtbaar geworden met de intrede van Covid-19 . Bedrijven en organisaties ontkomen er niet meer aan en zullen moeten investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun grootste kapitaal: de mens!

De actuele kans op werk voor een Vitaloog

Het beroep Vitaloog is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle. De kans op werk voor de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Vitaloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Vitaloog

Als je je wilt omscholen tot Vitaloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Vitaloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Vitaloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Vitaloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vitaloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vitaloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vitaloog

Als je Vitaloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vitaloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vitaloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vitaloog?

Competenties en Vaardigheden Vitaloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Vitaloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Vitaloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vitaloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Vitaloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vitaloog. Als Vitaloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vitaloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Vitaloog

Vakkennis voor een Vitaloog

Het is voor een Vitaloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Vitaloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Vitaloog


Werkervaring Vitaloog

Het is voor een startend Vitaloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vitaloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Vitaloog, maar iets anders?

Is een opleiding Vitaloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Vitaloog

Als je Vitaloog wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Vitaloog


Weten hoe het is om als Vitaloog te werken? Lees het interview

Zeg Klaas, waarom en hoe ben jij Vitaloog geworden? Ik heb veel gesport in mijn leven en vitaliteit is voor mij een heel belangrijk thema geweest. Als wedstrijdzeiler heb ik ook geleerd dat er factoren zijn waar je wel invloed op kunt uitoefenen en bepaalde factoren waar je geen invloed op hebt. Als je weet hoe je je kunt richten op de zaken die je wel kunt beïnvloeden wordt je daar een stuk vitaler van, vooral in je werk. Het is mijn persoonlijke missie geworden om (werkend) Nederland meer verbonden en vitaler te krijgen, omdat ik geloof dat de wereld …


Ben jij geschikt om Vitaloog te worden?

Zou je graag Vitaloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Vitaloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar