Vitaloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vitaloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Vitaloog. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Vitaloog nodig heeft.Wat doet een Vitaloog? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Vitaloog?

Een Vitaloog is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een Vitaloog begeleidt mens en organisaties naar meer (levens)energie en stimuleert de zelfregie zodat medewerkers meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

Past het beroep Vitaloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Vitaloog?

“Als Vitaloog breng ik de dialoog op gang over vitaliteit. Hierbij maak ik individuen, teams en organisaties bewust van hun eigen vitaliteit en wat ze zelf kunnen doen om hun vitaliteit te verhogen. Het op gang brengen van de dialoog, bewustwording en stimuleren van eigen regie staan centraal in het vak.”

Een Vitaloog helpt met het ontleden van energie om te onderzoeken waar vitaliteitswinst (en dus productiviteitswinst) is te behalen. Vitaliteit is voor iedereen en voor iedere organisatie anders. Een model wat vaak als kapstok ingezet wordt, om een gemeenschappelijke taal te creëren, is de Vitaliteitsschijf van Vijf. De Vitaliteitsschijf helpt de unieke situatie in kaart te brengen, zodat er een effectieve aanpak op maat ingezet kan worden.


Vacatures Vitaloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Vitaloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vitaloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Vitaloog per ervaringsniveau

junior Vitaloog vacatures startend Vitaloog vacatures senior Vitaloog vacatures beginnend Vitaloog vacatures trainee Vitaloog vacatures leidinggevend Vitaloog vacatures medior Vitaloog vacatures aankomend Vitaloog vacatures ervaren Vitaloog vacatures leerling Vitaloog vacatures vacatures omscholen tot Vitaloog vacatures opleiding tot Vitaloog

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vitaloog

Wat verdient een Vitaloog?

Afhankelijk van de opdracht en het type werk is het tarief van een zelfstandig Vitaloog €975,- per dagdeel. Dat is omzet, dus daar moet nog de kosten vanaf en je bent als Vitaloog natuurlijk niet iedere dag factureerbaar.

Wat een gediplomeerd vitaloog bij een bedrijf in loondienst verdient is zeer afhankelijk van het type bedrijf en branche. Het zit ongeveer tussen €3300 en €4500

Salarisschaal Vitaloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Vitaloog

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Vitaloog


Bekijk het salaris Vitaloog per ervaringsniveau

Salaris junior Vitaloog Wat verdient een startend Vitaloog? Wat is het loon senior Vitaloog? beginnend Vitaloog salaris Maximaal salaris trainee Vitaloog Hoeveel verdient een leidinggevend Vitaloog? Wat is het salaris van een medior Vitaloog? Salaris aankomend Vitaloog Wat verdient een ervaren Vitaloog? Welk salaris krijgt een leerling Vitaloog?


Vitaloog worden: Opleidingen tot Vitaloog

Wil je Vitaloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vitaloog.

Hoe word je een Vitaloog? 

Om Vitaloog te worden heb je een opleiding nodig. Het is aan te raden om HBO opgeleid te zijn voordat je aan de specialisatie tot Vitaloog begint.

Deze specialisatie is een door het CPION geaccrediteerde 1-jarige post-HBO opleiding Vitaloog

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vitaloog

Er zijn geen opleidingen Vitaloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vitaloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Vitaloog worden: Omscholen tot Vitaloog

Als je je wilt omscholen tot Vitaloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Vitaloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vitaloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vitaloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vitaloog

Als je Vitaloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vitaloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vitaloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vitaloog?


Competenties en Vaardigheden Vitaloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vitaloog.

Welke competenties heeft een Vitaloog nodig?

Een Vitaloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Vitaloog

 • Analytisch vermogen
 • Methodisch werken
 • Afwegen
 • Inlevingsvermogen
 • Kritisch denken
 • Verantwoording
 • Vasthoudendheid
 • Doelgericht
 • Geheimhouding
 • Oplossingsgericht
 • Betrouwbaar
 • Ondernemend
 • Proactief
 • Positiviteit
 • Kracht
 • Vitaliteit
 • Ambitie
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Vitaloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vitaloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vitaloog nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Vitaloog zijn Succesvolle Werker en Waarnemer 

De Vitaloog is onderzoekend, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer). Hij of zij zoekt goed naar de punten waar mederwerkers en de organisatie hun vitaliteit kunnen verbeteren.

De Vitaloog gaat altijd op zoek naar de beste oplossing voor de klant en doet er alles aan om die te realiseren (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Vitaloog


Eigenschappen Vitaloog

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Vitaloog

Wat zijn de baankansen voor een Vitaloog?

De afgelopen jaren heeft ons beroep een enorme vlucht doorgemaakt door o.a. de toegenomen werkdruk, werkstress en toename in aantal burn-outs. De arbeidsmarkt was natuurlijk ook volop in beweging, door krapte, flexibilisering, automatisering en een leven lang leren. In een tijdsgeest waarbij we steeds langer ‘mogen’ doorwerken en waarin we met minder mensen hetzelfde, of zelfs meer, werk moeten doen is het een uitdaging om je vitaal & verbonden te blijven voelen. Afgelopen maanden is noodzaak alleen maar verder zichtbaar geworden met de intrede van Covid-19 . Bedrijven en organisaties ontkomen er niet meer aan en zullen moeten investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun grootste kapitaal: de mens!

De actuele kans op werk voor een Vitaloog

Het beroep Vitaloog is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle. De kans op werk voor de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Vitaloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Vitaloog

Je kunt als Vitaloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Vitaloog is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Vitaloog


Organisaties waar een Vitaloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vitaloog meestal werkt.

Waar werkt een Vitaloog?

In bedrijven en organisaties waar enerzijds vanuit pijn (bijv. een hoog ziekteverzuim) of anderzijds waar vanuit verlangen en ambitie (bijv. om een aantrekkelijke werkgever te zijn) een noodzaak is om met het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Vitaloog

Met wie werkt een Vitaloog samen? 

Vitalogen werken nauw samen met het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), TNO, TMA, Disc Benelux, de organisatie van de Nationale Vitaliteitsweek en de meeste vitalogen zijn onderdeel van de beroepsvereniging Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)


 • Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)
 • TNO
 • TMA
 • Disc Benelux
 • Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)
Vitaloog

Interview met een Vitaloog

In deze tijden is vitaliteit een heel belangrijk thema. Daarom zetten we in de spotlight het beroep Vitaloog

Wat is een Vitaloog? Wat doet een Vitaloog? Bekijk het beroep Vitaloog, maar misschien nog interessanter... lees het interview met Klaas Koster, de eerste Vitaloog in Nederland.

Lees de rest van het interview met een Vitaloog

Verwante beroepen Vitaloog:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Vitaloog verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Vitaloog?

De beroepen die verwant zijn aan Vitaloog zijn:
Werkgelukdeskundige
Salaris: €2000 tot €6000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Lifestyledeskundige
Salaris: €1800 tot €3100
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Longevity Coach
Salaris: €2000 tot €4000
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Vitaloog in één oogopslag

Netwerk:

 • Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)
 • TNO
 • TMA
 • Disc Benelux
 • Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3300 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar