Vitaloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vitaloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Vitaloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je Vitaloog wordt.

 

Wat is een Vitaloog?

Een Vitaloog is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een Vitaloog begeleidt mens en organisaties naar meer (levens)energie en stimuleert de zelfregie zodat medewerkers meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

Past het beroep Vitaloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Vitaloog?

“Als Vitaloog breng ik de dialoog op gang over vitaliteit. Hierbij maak ik individuen, teams en organisaties bewust van hun eigen vitaliteit en wat ze zelf kunnen doen om hun vitaliteit te verhogen. Het op gang brengen van de dialoog, bewustwording en stimuleren van eigen regie staan centraal in het vak.”

Een Vitaloog helpt met het ontleden van energie om te onderzoeken waar vitaliteitswinst (en dus productiviteitswinst) is te behalen. Vitaliteit is voor iedereen en voor iedere organisatie anders. Een model wat vaak als kapstok ingezet wordt, om een gemeenschappelijke taal te creëren, is de Vitaliteitsschijf van Vijf. De Vitaliteitsschijf helpt de unieke situatie in kaart te brengen, zodat er een effectieve aanpak op maat ingezet kan worden.

Wil je werken als Vitaloog?

Werk je al als Vitaloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vitaloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vitaloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vitaloog in één oogopslag

Netwerk:

 • Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)
 • TNO
 • TMA
 • Disc Benelux
 • Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3300 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vitaloog

Wat verdient een Vitaloog?

Afhankelijk van de opdracht en het type werk is het tarief van een zelfstandig Vitaloog €975,- per dagdeel. Dat is omzet, dus daar moet nog de kosten vanaf en je bent als Vitaloog natuurlijk niet iedere dag factureerbaar.

Wat een gediplomeerd vitaloog bij een bedrijf in loondienst verdient is zeer afhankelijk van het type bedrijf en branche. Het zit ongeveer tussen €3300 en €4500

Salarisschaal Vitaloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Vitaloog

Er zijn geen vacatures Vitaloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Vitaloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Vitaloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vitaloog

Wat zijn de baankansen voor een Vitaloog?

De afgelopen jaren heeft ons beroep een enorme vlucht doorgemaakt door o.a. de toegenomen werkdruk, werkstress en toename in aantal burn-outs. De arbeidsmarkt was natuurlijk ook volop in beweging, door krapte, flexibilisering, automatisering en een leven lang leren. In een tijdsgeest waarbij we steeds langer ‘mogen’ doorwerken en waarin we met minder mensen hetzelfde, of zelfs meer, werk moeten doen is het een uitdaging om je vitaal & verbonden te blijven voelen. Afgelopen maanden is noodzaak alleen maar verder zichtbaar geworden met de intrede van Covid-19 . Bedrijven en organisaties ontkomen er niet meer aan en zullen moeten investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun grootste kapitaal: de mens!

De actuele kans op werk voor een Vitaloog

De kans op werk voor het beroep Vitaloog is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Vitaloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Vitaloog worden: Opleidingen tot Vitaloog

Wil je Vitaloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vitaloog.

Hoe word je een Vitaloog? 

Om Vitaloog te worden heb je een opleiding nodig. Het is aan te raden om HBO opgeleid te zijn voordat je aan de specialisatie tot Vitaloog begint.

Deze specialisatie is een door het CPION geaccrediteerde 1-jarige post-HBO opleiding Vitaloog

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vitaloog

Er zijn geen opleidingen Vitaloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vitaloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Vitaloog

Als je je wilt omscholen tot Vitaloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Vitaloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vitaloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vitaloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vitaloog

Als je Vitaloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vitaloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vitaloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vitaloog?

Competenties en Vaardigheden Vitaloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vitaloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vitaloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vitaloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Vitaloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vitaloog. Als Vitaloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vitaloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Vitaloog

Vakkennis voor een Vitaloog

Het is voor een Vitaloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vitaloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vitaloog


Werkervaring Vitaloog

Het is voor een startend Vitaloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vitaloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Lifestyledeskundige, Werkgelukdeskundige, Longevity Coach .

Iets anders leren?

Is Vitaloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vitaloog

Met wie werkt een Vitaloog samen? 

Vitalogen werken nauw samen met het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), TNO, TMA, Disc Benelux, de organisatie van de Nationale Vitaliteitsweek en de meeste vitalogen zijn onderdeel van de beroepsvereniging Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)


 • Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)
 • TNO
 • TMA
 • Disc Benelux
 • Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)
Vitaloog


Organisaties waar een Vitaloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vitaloog meestal werkt.

Waar werkt een Vitaloog?

In bedrijven en organisaties waar enerzijds vanuit pijn (bijv. een hoog ziekteverzuim) of anderzijds waar vanuit verlangen en ambitie (bijv. om een aantrekkelijke werkgever te zijn) een noodzaak is om met het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Vitaloog

Waar kun je het beste werken als Vitaloog? Hieronder vind je de best door de Vitaloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vitaloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vitaloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vitaloog.

Welke competenties heeft een Vitaloog nodig?

Een Vitaloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vitaloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vitaloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vitaloog nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Vitaloog zijn Succesvolle Werker en Waarnemer 

De Vitaloog is onderzoekend, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer). Hij of zij zoekt goed naar de punten waar mederwerkers en de organisatie hun vitaliteit kunnen verbeteren.

De Vitaloog gaat altijd op zoek naar de beste oplossing voor de klant en doet er alles aan om die te realiseren (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Vitaloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vitaloog

In deze tijden is vitaliteit een heel belangrijk thema. Daarom zetten we in de spotlight het beroep Vitaloog

Wat is een Vitaloog? Wat doet een Vitaloog? Bekijk het beroep Vitaloog, maar misschien nog interessanter... lees het interview met Klaas Koster, de eerste Vitaloog in Nederland.

Lees de rest van het interview met een Vitaloog

Beoordeling van het beroep Vitaloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vitaloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vitaloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vitaloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vitaloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vitaloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vitaloog iets voor je?

Zou je graag Vitaloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vitaloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vitaloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar