Voedingscoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voedingscoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voedingscoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voedingscoach wordt.

 

Wat is een Voedingscoach?

De Voedingscoach begeleidt mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Afvallen, ons gewicht en gezonde voeding zijn dingen waar we ons steeds meer mee bezig houden. Mensen die wat gewicht willen verliezen of hun eetpatroon aan willen passen om een gezondere levensstijl te kunnen volgen, kunnen bij de Voedingscoach om hulp vragen.

 

De Voedingscoach is deskundig op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl. De Voedingscoach weet alles over gezonde voeding, de juiste hoeveelheden en de juiste balans in het eten. Door daarnaast voldoende te bewegen kan een gezonde levensstijl worden nagestreefd. De Voedingscoach adviseert de klanten voornamelijk over een gezond voedingspatroon.

 

Het is belangrijk dat mensen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Mensen moeten niet te veel, maar ook weer niet te weinig eten. Veel mensen die bijvoorbeeld af willen vallen, gaan minder eten. Maar dit hoeft niet per se de oplossing te zijn. Het aanpassen van het voedingspatroon en gevarieerd gaan eten, werken veelal beter. De Voedingscoach bekijkt het huidige voedingspatroon van de mensen, analyseert en beoordeelt deze en stelt een nieuw voedingspatroon op. De Voedingscoach stimuleert de mensen om gezond te eten, genoeg te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven. De Voedingscoach heeft hierin een coachende en adviserende rol.Wil je werken als Voedingscoach?

Werk je al als Voedingscoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voedingscoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voedingscoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voedingscoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Diëtist
  • Huisarts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voedingscoach

Wat verdient een Voedingscoach?

Gemiddeld verdient de Voedingscoach tussen de €1800,- en €3200,- per maand. Dit is afhankelijk van de organisatie waar de Voedingscoach voor werkt en het aantal jaren ervaring dat de Voedingscoach heeft.

Salarisschaal Voedingscoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Voedingscoach

Er zijn geen vacatures Voedingscoach aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Voedingscoach in werkt.

Meer weten over de sector waar een Voedingscoach in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voedingscoach

Wat is de toekomst van Voedingscoach?

Er is voldoende vraag naar Voedingscoaches. Veel mensen zijn met hun gewicht bezig en willen een gezonde levensstijl hebben. Door op de hoogte te blijven van recente ontwikkeling en te blijven leren kan de Voedingscoach ook doorgroeien in het vakgebied.

Baankans Voedingscoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voedingscoach worden: Opleidingen tot Voedingscoach

Wil je voedingscoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Voedingscoach? 

Er zijn verschillende opleiding op het gebied van voeding en diëten. Veel van deze opleidingen worden op MBO en HBO niveau aangeboden. De opleidingen duren twee tot vier jaar en bieden daarna de kans om aan de slag te gaan als Voedingscoach. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voedingscoach

BGN Gewichtsconsulent / Voedingscoach
Unieke opleiding Gewichtsconsulent (3 in 1), BGN Erkend!   Gewichtsconsulent worden en tegelijkertijd het beroepsdiploma Voedingsdeskundige (HBO niveau) halen! Dat kan bij Kosmeoo Health. De gewichtsconsulent adviseert en coacht naar …
Meer opleidingen Voedingscoach

Weet je nog niet of je Voedingscoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voedingscoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Voedingscoach

Met wie werkt een Voedingscoach samen? 

De Voedingscoach werkt veel zelfstandig, maar heeft soms ook contact met andere Voedingscoaches en diëtisten. Ook worden mensen vaak vanuit de huisarts doorverwezen naar een voedingscoach en heeft de Voedingscoach dus ook contact met de huisarts.


  • Diëtist
  • Huisarts
Voedingscoach


Organisaties waar een Voedingscoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voedingscoach meestal werkt.

Waar werkt een Voedingscoach?

De Voedingscoach werkt vaak als zelfstandige of werkt bij bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De Voedingscoach is meestal in de profit sector werkzaam.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Voedingscoach

Waar kun je het beste werken als Voedingscoach? Hieronder vind je de best door de Voedingscoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voedingscoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voedingscoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voedingscoach.

Welke competenties heeft een Voedingscoach nodig?

Een Voedingscoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voedingscoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voedingscoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voedingscoach nodig? 

De Voedingscoach moet situaties goed in kunnen schatten, een juiste beoordeling maken en het juiste plan voor een nieuw voedingspatroon kunnen opstellen (Waarnemer). De Voedingscoach heeft een coachende en adviserende rol en moet hierdoor beschikken over mensenkennis en communicatie vaardigheden. De Voedingscoach moet gevoelig zijn voor wat anderen nodig hebben en hen waar nodig begeleiden en bijstaan (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Voedingscoach


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Voedingscoach

Vivian Reijs is health coach en spreker. Ze heeft jaren voor de televisie gewerkt en heeft nu haar eigen healthplatform, www.vivonline.nl. 

Ben je benieuwd wat een health coach allemaal doet op een dag? Vivian Reijs is health coach en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Voedingscoach

Beoordeling van het beroep Voedingscoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voedingscoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voedingscoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voedingscoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voedingscoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voedingscoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voedingscoach iets voor je?

Zou je graag Voedingscoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voedingscoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voedingscoach

Shagira Pinedo

ik was in Nederland geboren. Maar Nu woon ik in Curacao. Ik ben 17 jaar oud. Ik wil voedingcoach studeren. En ik wil weten welke stad in nederland kan ik dïatist studeren. En hoeveel maanden of jaar duurt dit opleiding? Ik wil graag weten om te weten met welke richting ga ik door. Dankjewel

nancy

Hallo Shagira,hierboven staat het logo van Civas opleidingen.Als je hierop klikt,krijg je de informatie die je hebben wilt.H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar