Opleidingen Voetbaltrainer

Zou je graag Voetbaltrainer willen worden? Of ben je al Voetbaltrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Voetbaltrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er bestaat een specifieke Trainer/Coach Betaald Voetbal opleiding, aangeboden door KNVB Academie; deze mag echter alleen worden gevolgd na het behalen van het diploma Trainer-Coach I, waarbij je minimaal twee jaar praktijkervaring hebben als Assistent-trainer of jeugdtrainer in het betaald voetbal of als Hoofdtrainer in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Vanuit het MBO (CIOS) zijn er een aantal opleidingstrajecten die je tot trainer/coach (algemeen) opleiden voor sport en beweging. Trainer/Coach is een van de uitstroomrichtingen van de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator.

Toelating voor deze opleiding geschiedt bij beschikking over:

  • VMBO diploma theoretisch of gemengd met bij voorkeur het profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Anders minimaal Zorg en Welzijn.
  • Overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 van HAVO/VWO