Opleidingen Voetbaltrainer

Zou je graag Voetbaltrainer willen worden? Of ben je al Voetbaltrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Voetbaltrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Voetbaltrainer

Er zijn geen opleidingen Voetbaltrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Voetbaltrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Voeding & Beweging

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voetbaltrainer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Voetbaltrainer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Hoe word je een Voetbaltrainer? 

Er bestaat een specifieke Trainer/Coach Betaald Voetbal opleiding, aangeboden door KNVB Academie; deze mag echter alleen worden gevolgd na het behalen van het diploma Trainer-Coach I, waarbij je minimaal twee jaar praktijkervaring hebben als Assistent-trainer of jeugdtrainer in het betaald voetbal of als Hoofdtrainer in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Vanuit het MBO (CIOS) zijn er een aantal opleidingstrajecten die je tot trainer/coach (algemeen) opleiden voor sport en beweging. Trainer/Coach is een van de uitstroomrichtingen van de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator.

Toelating voor deze opleiding geschiedt bij beschikking over:

  • VMBO diploma theoretisch of gemengd met bij voorkeur het profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Anders minimaal Zorg en Welzijn.
  • Overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 van HAVO/VWO