Web editor Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Web editor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep web editor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je web editor wordt.Wat is een Web editor?

Als web editor werk je vaak samen met andere personen binnen een organisatie. Je voert samen met deze mensen online (media )strategieën uit.  Je zorgt ervoor dat de websites die onder jouw beheer vallen altijd up to date zijn en je ontwikkelt eventueel nieuwe functies die de website ten goede komen. Verder pas je eventueel het grafische perspectief van de website aan wanneer nodig.

 

 

Past het beroep Web editor bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Web editor

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Website editor


Vacatures Web editor

Op zoek naar een nieuwe baan als Web editor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Web editor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Web editor vacatures

Vacature Web Content Editor
RELX NV
Nextens maakt software voor fiscaal professionals waarbij de aangiftesoftware wordt gecombineerd met innovatieve data-analyse en kwalitatief hoogstaande content en kennis. Daarnaast bieden wij een belangrijke kennisbank Nextens Naslag waaraan dagelijks …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Web editor

Wat verdient een Web editor?

Afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je al hebt als web editor kan het salaris van een web editor verschillen van ongeveer 2200 euro bruto per maand tot en met 3000 bruto per maand. Je salaris kan eventueel nog stijgen als je meer ervaring hebt opgedaan, door bonussen of door een eigen web editors bedrijfje te beginnen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een web editor afhankelijk van de organisatie waarbinnnen deze werkzaam is.

Salarisschaal Web editor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Web editor

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Web editor


Web editor worden: Opleidingen tot Web editor

Wil je Web editor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Web editor.

Hoe word je een Web editor? 

Als web editor is een technische opleiding die specifiek gericht is op ICT erg gewenst. De opleiding informatica is een geschikte opleiding en kan op meerdere niveaus gevolgd worden in Nederland.

Opleidingen Web editor

Logo Web Editor + Remote Access
Logo Web Editor & Remote Access In de Remote Access training leer je hoe je een Siemens Logo op afstand kunt benaderen.   Via het internet. Met LWE en The …
Logo Web Editor + Remote Access
Logo Web Editor en Siemens HMI
Logo Web Editor en HMI Inhoud van de training: Speciaal gericht op de  Logo Web Editor en de Siemens HMI. Tijdens deze training zul je ontdekken dat de Logo Web …
Logo Web Editor en Siemens HMI
HTML5 en CSS3 basis
Ga je een website maken? Dan kun je een standaardtemplate van WordPress pakken en aanpassen in de editor. Maar je kunt ook zelf aan de slag, met codes. Moeilijk? Valt
HTML5 en CSS3 basis
IBM Cúram Express Rules for Developers (ADE) 6.0.5 [9D60G]
OVERVIEW The course describes how to develop IBM CER rules using the IBM CER Application Development Environment (ADE) and covers the following topics: the CER editor; defining rule elements; CER …
IBM Cúram Express Rules for Developers (ADE) 6.0.5 [9D60G]
Getting Started with JavaScript [GK5245-LP]
OVERVIEW JavaScript used to be the language that added simple effects and validation to our Web pages. It can still do that, but JavaScript is used for much more than …
Getting Started with JavaScript [GK5245-LP]Web editor worden: Omscholen tot Web editor

Als je je wilt omscholen tot Web editor is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Web editor zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Web editor dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Web editor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Web editor

Als je Web editor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Web editor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Web editor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Web editor?


Competenties en Vaardigheden Web editor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Web editor.

Welke competenties heeft een Web editor nodig?

Een Web editor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Web editor

 • Proactief
 • Ondernemend
 • Oplossingsgericht
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Controleren
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Web editor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Web editor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Web editor nodig? 

Als web editor moet je optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. Je moet proberen om een website zo goed mogelijk te laten functioneren en zo actueel mogelijk te houden. Als web editor moet je daarbij jezelf willen blijven ontwikkelen en moet je goed om kunnen gaan met details (Succesvolle werker).

Verder moet je als web editor verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal te werk gaan. Organisaties zijn soms voor een groot deel afhankelijk van hun website en jij als web editor moet ervoor zorgen dat deze website dan ook goed is. Je moet een goede ondersteuning zijn voor het bedrijf (Loyalist). 

Bekijk de persoonstypen voor Web editor


Eigenschappen Web editor

 • Trouw
 • Integriteit
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Web editor

Wat zijn de baankansen voor een Web editor?

Het arbeidsperspectief voor een web editor is gemiddeld. Er zijn in Nederland voldoende vacatures beschikbaar voor web editors.

Als web editor heb je, afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent, verschillende doorgroeimogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld door kunnen groeien naar verschillende management- of bestuursfuncties.

De actuele kans op werk voor een Web editor

Het beroep Web editor is onderdeel van de beroepsfamilie Multimedia en webdesigners (creatief). De kans op werk voor de beroepsfamilie Multimedia en webdesigners (creatief) is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Web editor

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Web editor

Je kunt als Web editor een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Web editor is onderdeel van de beroepsfamilie Multimedia en webdesigners (creatief). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Web editor


Organisaties waar een Web editor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Web editor meestal werkt.

Waar werkt een Web editor?

Als web editor werk je meestal voor organisaties die als doel hebben het maken van winst. Als zelfstandig web editor is het maken van winst ook je doel. Je bent als web editor dus meestal werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk Web editor

Met wie werkt een Web editor samen? 

Als web editor ontwikkel en onderhoud je een website voor je opdrachtgever. Je legt verantwoording af aan de opdrachtgever en past de site aan, aan de wensen van de opdrachtgever.

Wanneer je als web editor je eigen bedrijf hebt, kom je ook in contact met (mogelijke) klanten waarvoor je website gaat ontwikkelen en onderhouden.


 • Opdrachtgever
Web editor

Interview met een Web editor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Web editor in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar