Wegwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wegwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep wegwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je wegwerker wordt.

 

Wat is een Wegwerker?

De wegwerker werkt aan en onderhoudt de wegen.

Het werk van de wegwerker is afhankelijk van de werkzaamheden in het desbetreffende gebied.

De wegwerker onderhoudt water en verkeerswegen, wegen in natuurgebieden en paden. De wegwerker krijgt een bepaald gebied toegewezen en is daar verantwoordelijk voor. De wegwerker is voor het waterschap of voor de gemeente werkzaam. De wegwerker rijdt in een auto, op de fiets of te voet door het hem toegewezen gebied heen en kijkt hoe de bermen, de wegen en de paden erbij liggen. De wegwerker kijkt hoe de wegen, de bermen en de natuurgebieden eruitzien en of ze schoon zijn (vrij zijn van zwervend afval) en of ze er nog mooi uitzien. Daarnaast geeft hij grote beschadigingen aan de wegen, paden of in de bermen en natuurgebieden door aan zijn werkgever.

Daarnaast kan de wegwerker, als hij daartoe wordt toegewezen, bezig zijn met het plaatsen, onderhouden en (eventueel) verwijderen van verkeersvoorzieningen.

Het beroep van wegwerker kan vrij gevaarlijk zijn omdat hij op open wegen werkzaam kan zijn. Daarom is het van groot belang dat de wegwerker weet waar hij mee bezig is en dat hij zijn werk verantwoordelijk uitvoert. Daarnaast moet een wegwerker over het algemeen in het bezit zijn van een rijbewijs en affiniteit hebben met techniek. Wil je werken als Wegwerker?

Werk je al als Wegwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wegwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Wegwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Wegwerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Collega wegwerkers
  • Werkgever/chef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wegwerker

Wat verdient een Wegwerker?

De wegwerker verdient minimaal bruto €18.000 per jaar en dus gemiddeld rond de €1500,- per maand.

Salarisschaal Wegwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Wegwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Wegwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Wegwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Wegwerker vacatures

Vacature Veldmedewerker Bodemonderzoek
Continu
Je bent breed geörienteerd, en werkt het liefst op zo veel als mogelijk verschillende locaties. Als veldmedewerker bodem ga je met een team (maar ook zelfstandig), aangestuurd door een Milieukundig …
Vacature ZZP Grondwerker/ rioleringswerker
Effect Personeelsdiensten
Als Grondwerker/Rioleringsmedewerker werk je vaak samen met kraanmachinisten of collega rioleringsmedewerkers. Bij nieuw aan te leggen riolen kunnen je werkzaamheden bestaan uit:Het voorsteken van sleuven;Fundatie leggen voor diepriool;Sleufbekisting monteren en …
Vacature Veldwerker Bodemonderzoek (Ede)
Continu
Als veldwerker bodemonderzoek ga je samen met de boormeester op pad om veldwerkzaamheden met collega veldwerkers en de projectcoördinator voor te bereiden. Peilwerkzaamheden, bemonsteringen van boden en/of asbest en verhardingsonderzoeken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wegwerker

Wat is de toekomst van Wegwerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de wegwerker is gemiddeld. De werkgelegenheid verschilt per periode en per stad en gebied.

Daarnaast kan de wegwerker doorgroeien door meer verantwoordelijkheden te krijgen in zijn vakgebied of meer gebieden toegewezen te krijgen.

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Wegwerker worden: Opleidingen tot Wegwerker

Wil je Wegwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Wegwerker.

Hoe word je een Wegwerker? 

De wegwerker heeft minimaal een MBO opleiding niveau 1, 2, 3 of 4 gevolgd aan een opleiding ''wegenbouw'', ''asfaltafwerker'' of ''aankomend wegenwerker''. 

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Wegwerker

Repareren van Straatwerk
Het herstellen van straatwerk is in bijna alle gevallen goedkoper dan herbestraten. Om de bestrating effectief te kunnen herstellen, is het van belang dat de wegwerker inzicht heeft in het …
Repareren van Straatwerk
Veilig werken langs de weg, U37
Veilig werken langs de weg Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden verricht aan of op de weg, bijv. als wegwerker, bermwerker of kabel- of buizenlegger. Omdat het werken …
Veilig werken langs de weg, U37
Cursus BRL9101 Vakman Verkeersmaatregelen
Krijgt u tijdens uw werkzaamheden te maken met het plaatsen van borden bij o.a. werk in uitvoering en wilt u kennis en inzicht in het borgen van de veiligheid tijdens …
Cursus BRL9101 Vakman Verkeersmaatregelen
Cursus Veilig werken langs de weg (U-37)
Inleiding Werken op, aan of langs de weg brengt veel risico’s met zich mee. Ongeacht of dit binnen of buiten de bebouwde kom gebeurt. Samenspel zorgt voor veiligheid Een belangrijk …
Cursus Veilig werken langs de weg (U-37)

Omscholen of doorgroeien tot Wegwerker

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Wegwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Wegwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Wegwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Wegwerker?

Competenties en Vaardigheden Wegwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Wegwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Wegwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Wegwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Wegwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Wegwerker. Als Wegwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Wegwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Wegwerker

Vakkennis voor een Wegwerker

Het is voor een Wegwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Wegwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Wegwerker


Werkervaring Wegwerker

Het is voor een startend Wegwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Wegwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verkeersregelaar, Asfaltafwerker .

Iets anders leren?

Is Wegwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Wegwerker

Met wie werkt een Wegwerker samen? 

Het netwerk van de wegwerker bestaat (als hij samen werkt op een weg of in gebied) uit zijn collega wegwerkers. Daarnaast bestaat zijn netwerk ook uit zijn werkgever of chef aan wie hij onvolkomenheden in het gebied waar hij werkt doorgeeft.


  • Collega wegwerkers
  • Werkgever/chef
Wegwerker


Organisaties waar een Wegwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Wegwerker meestal werkt.

Waar werkt een Wegwerker?

De wegwerker is werkzaam voor gemeente of waterschap.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Wegwerker

Waar kun je het beste werken als Wegwerker? Hieronder vind je de best door de Wegwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wegwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wegwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Wegwerker.

Welke competenties heeft een Wegwerker nodig?

Een Wegwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Wegwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Wegwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Wegwerker nodig? 

De wegwerker moet goed kijken naar de wegen, bermen, paden en natuurgebieden in het gebied waar hij werkt. Hij moet kijken of alles schoon is, of het er nog goed uitziet en of er geen onvolkomenheden zijn (waarnemer).

Daarnaast kan het werk van de wegwerker die op de open wegen werkt vrij gevaarlijk zijn. Daarom moet hij goed weten waarmee hij bezig is, verantwoordelijk werkzaam zijn en geen steken laten vallen (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Wegwerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Wegwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wegwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wegwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wegwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wegwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wegwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wegwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wegwerker iets voor je?

Zou je graag Wegwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wegwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wegwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar