Wijkzuster Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wijkzuster? Lees de functieomschrijving.

De Wijkzuster was vroeger zeer populair. De Wijkzuster is een medisch deskundige die de mensen in die wijk helpt bij medische klachten en ze naar de juiste specialisten kan doorverwijzen. De Wijkzuster heeft een breed netwerk van specialisten en weet zo precies wat met bepaalde klachten te doen.

 

Er is steeds meer vraag naar een terugkeer van de Wijkzuster. Tegenwoordig zijn er in sommige gemeenten dan ook weer Wijkzusters aanwezig. Zij geven advies op het gebied van gezondheidszorg, wonen en welzijn. Het takenpakket is dus enigszins uitgebreid. De Wijkzuster kan in deze nieuwe opzet het werk van de thuiszorg deels overnemen. Door de kritiek op de thuiszorg, wordt de roep om de Wijkzuster groter.

 

Het voordeel van de Wijkzuster ten opzichte van een huisarts of gewone arts is dat de Wijkzuster dicht bij de mensen staat. Waar andere medisch deskundigen vaak op de tijd moeten letten, biedt de Wijkzuster meer tijd en altijd een luisterend oor. De Wijkzuster kent de mensen in de wijk en de mensen in de wijk kennen de Wijkzuster. Hierdoor ontstaat een vertrouwensband en gaan mensen gemakkelijk met (beginnende) klachten naar de Wijkzuster. Hierdoor worden problemen snel ontdekt en kan er aan een oplossing gewerkt worden. De Wijkzuster biedt een ondersteunende en adviserende rol in de wijk en is daarmee van groot belang voor de wijkbewoners.

Wil je werken als Wijkzuster?

Werk je al als Wijkzuster en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wijkzuster worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Wijkzuster, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Wijkzuster in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wijkzuster

Wat verdient een Wijkzuster?

Omdat de Wijkzuster enige tijd uit beeld verdwenen is, maar nu in een nieuwe vorm weer opkomt, is het lastig om een indicatie van het salaris te geven. Dit zal vergelijkbaar zijn met het salaris in de thuiszorg en verpleegkunde.

Salarisschaal Wijkzuster

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Wijkzuster

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wijkzuster

Hoe goed is de toekomst voor de Wijkzuster? 

Omdat de Wijkzuster weer aan een opmars is begonnen, is er in sommige gemeenten vraag naar Wijkzusters. Omdat dit niet overal is en de opmars net gestart is, is het arbeidsmarktperspectief op dit moment nog niet heel gunstig. Er zijn voor de Wijkzuster doorgroeimogelijkheden binnen de gezondheidszorg, maar dat is afhankelijk van de ambities en opleiding van de Wijkzuster.

Baankans Wijkzuster

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Wijkzuster worden: Opleidingen tot Wijkzuster

Hoe word je een Wijkzuster? 

De Wijkzuster heeft meestal een opleiding in de Gezondheidszorg afgerond. Hiervoor kan de Wijkzuster uit verschillende opleidingen op verschillende niveaus kiezen. Deze opleidingen duren meestal drie à vier jaar. De Wijkzuster kan zijn of haar kennis aanvullen met cursussen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Wijkzuster

Meer opleidingen Wijkzuster

Weet je nog niet of je Wijkzuster wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Wijkzuster of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Wijkzuster

Met wie werkt een Wijkzuster samen? 

De Wijkzuster heeft een breed netwerk van (medische) specialisten en weet zo voor de wijkbewoners altijd snel de juiste hulp te regelen. Ook heeft de Wijkzuster veel connecties in de wijk en voelt zich verbonden met de inwoners.


Wijkzuster


Organisaties waar een Wijkzuster werkzaam is

Waar werkt een Wijkzuster meestal? 

De Wijkzuster werkt vaak als zelfstandige of in opdracht van een gemeente of medisch centrum. De Wijkzuster werkt meestal in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Wijkzuster

Waar kun je het beste werken als Wijkzuster? Hieronder vindt je de best door de Wijkzuster beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wijkzuster.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wijkzuster:

Welke competenties heeft een een Wijkzuster nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Wijkzuster

Wat voor persoonlijkheid heb je als Wijkzuster nodig? 

De Wijkzuster moet beschikken over een flinke portie mensenkennis en een vertrouwensband met de wijkbewoners kunnen opbouwen. De Wijkzuster moet de mensen willen helpen en naar hun verhalen willen luisteren (Gever). Ook moet de Wijkzuster situaties goed kunnen inschatten en waar nodig de juiste specialistische hulp inschakelen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Wijkzuster


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Wijkzuster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wijkzuster

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wijkzuster

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wijkzuster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wijkzuster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wijkzuster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wijkzuster. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wijkzuster iets voor je?

Zou je graag Wijkzuster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wijkzuster bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wijkzuster

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar