Windsurftrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Windsurftrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Windsurftrainer train je een of meerder groepen in Windsurfen. De Windsurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Windsurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Windsurftrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Windsurftrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Windsurftrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Wil je werken als Windsurftrainer?

Werk je al als Windsurftrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Windsurftrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Windsurftrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Windsurftrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Windsurftrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Windsurftrainer

Wat verdient een Windsurftrainer?

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Windsurftrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Windsurftrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Windsurftrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Windsurftrainer. Als de Windsurftrainer al jaren lesgeeft in Windsurf dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Windsurftrainers. Dan zal de Windsurftrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Windsurftrainer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Windsurftrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Windsurftrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Windsurftrainer? 

 

Voor de Windsurftrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Windsurftrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Windsurftrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Windsurftrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Windsurftrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Windsurftrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Baankans Windsurftrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Windsurftrainer worden: Opleidingen tot Windsurftrainer

Hoe word je een Windsurftrainer? 

 

De Windsurftrainer kan in principe les geven in Windsurf als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Windsurftrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Windsurftrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Windsurftrainer, hoe hoger het niveau van de Windsurftrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Windsurftrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Windsurftrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Windsurftrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Windsurftrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Windsurftrainer

Meer opleidingen Windsurftrainer

Weet je nog niet of je Windsurftrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Windsurftrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Windsurftrainer

Met wie werkt een Windsurftrainer samen? 

 

 

De Windsurftrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Windsurftrainers. Zeker als de Windsurftrainer werkzaam bij een Windsurfclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Windsurftrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Windsurftrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Windsurftrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


 • Leerlingen
 • Windsurftrainers
 • Sporttrainers
 • Clubvoorzitter
Windsurftrainer


Organisaties waar een Windsurftrainer werkzaam is

Waar werkt een Windsurftrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Windsurftrainer werkzaam is. Als de Windsurftrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Windsurfteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Windsurftrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Windsurftrainer

Waar kun je het beste werken als Windsurftrainer? Hieronder vindt je de best door de Windsurftrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Windsurftrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Windsurftrainer:

Welke competenties heeft een een Windsurftrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Windsurftrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Windsurftrainer nodig? 

 

Als Windsurftrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Windsurftrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Windsurftrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Windsurftrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Windsurftrainer een goede waarnemer is. De Windsurftrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Windsurftrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Windsurftrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Windsurftrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Windsurftrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Windsurftrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Windsurftrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Windsurftrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Windsurftrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Windsurftrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Windsurftrainer iets voor je?

Zou je graag Windsurftrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Windsurftrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Windsurftrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar