Winkelmedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Winkelmedewerker worden: Opleidingen tot Winkelmedewerker

Wil je Winkelmedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Winkelmedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Winkelmedewerker.

Hoe word je een Winkelmedewerker? 

Een Winkelmedewerker hoeft vaak geen opleiding afgerond te hebben. Vaak zijn er wel interne opleidingen of wordt men eerst grondig ingewerkt. Omdat het beroep zo gedifferentieerd is, bestaan er ook geen standaardopleidingen of cursussen.

De 5 best beoordeelde opleidingen Winkelmedewerker

bijgewerkt op 04-12-2021

Klantgericht E-mailen (Zakelijk Schrijven, Communicatie, Taaltraining)
Herken je één van deze situaties? Twijfel je soms wat je wel en niet moet doen om je e-mails beter en succesvoller te maken? Lukt het nog niet om
Klantgericht E-mailen (Zakelijk Schrijven, Communicatie, Taaltraining)
Klantgericht Communiceren
  Klantgerichtheid, klantgerichte verkoop en klantgericht communiceren. Hoe maak je van een klant een Fan? Hoe overtref ik de verwachting van de klant? Hoe herken je (verkoop) signalen van klanten?Hoe
Klantgericht Communiceren
Online Communicatievaardigheden / Online Klantcontact / Klantgericht Online Communiceren / Impactvol Online Klantcontact
Gespreksstructuur online gesprek, online-etiquette, gewenste reactiesnelheid, spiegelen, klant- en servicegericht woordgebruik, omgaan met klanttypen, omgaan met irritatie en ongenoegen, schakelen tussen online kanalen. Wat is het doel van deze training?
Online Communicatievaardigheden / Online Klantcontact / Klantgericht Online Communiceren / Impactvol Online Klantcontact
Professioneel, effectief en klantgericht communiceren = online 1 op 1 (mindset & vaardigheden)
Professioneel, effectief en klantgericht communiceren (1 op 1) Praktisch, met humor en sluit aan op jouw eigen wensen en behoeften..  Resultaat Aan het eind van deze 4 x 2 uur …
Professioneel, effectief en klantgericht communiceren = online 1 op 1 (mindset & vaardigheden)
Training Klantgericht Telefoneren
De training Klantgericht Telefoneren Hoe voer je klantgericht en professioneel een telefoongesprek? Wat is de invloed van jouw stemgebruik op jouw gesprekspartner? Hoe breng je structuur aan in een gesprek? …
Training Klantgericht Telefoneren

Is het verstandig om Winkelmedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Winkelmedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Winkelmedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Winkelmedewerker?

Vaak zijn de carrièremogelijkheden van een Winkelmedewerker beperkt. Tenzij men buiten de muren van de winkel gaat kijken. Het hangt natuurlijk ook van het type winkel af waar men in werkt. In een supermarkt heeft men meer mogelijkheden dan bij een kleine dorpsbakker. Men kan bijv. doorgroeien naar Filiaalmedewerker, Personeelsmedewerker of een andere meer leidinggevende functie (Filiaalmanagement). Daarvoor zal men echter wel interne opleidingen of een MBO opleiding moeten volgen (bijscholingstrajecten).
Het arbeidsmarktperspectief voor Winkelmedewerker is bijna altijd zeer goed. Zeker voor jongeren is er vaak veel werkgelegenheid in de Winkeldienstverlening. Voor oudere mensen kan het lastiger zijn om een baan te vinden in een winkel omdat winkels vaak insteken op goedkoper (en dus jeugdig) personeel.

De actuele kans op werk voor een Winkelmedewerker

De kans op werk voor het beroep Winkelmedewerker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

798

Baankans Winkelmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Winkelmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Winkelmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Winkelmedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Winkelmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Winkelmedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Winkelmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Winkelmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Winkelmedewerker

Als je Winkelmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Winkelmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Winkelmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Winkelmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Winkelmedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Winkelmedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Winkelmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Winkelmedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Winkelmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Winkelmedewerker. Als Winkelmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Winkelmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Winkelmedewerker

Vakkennis voor een Winkelmedewerker

Het is voor een Winkelmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Winkelmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Winkelmedewerker

Klantgericht E-mailen (Zakelijk Schrijven, Communicatie, Taaltraining)
Herken je één van deze situaties? Twijfel je soms wat je wel en niet moet doen om je e-mails beter en succesvoller te maken? Lukt het nog niet om
Klantgericht E-mailen (Zakelijk Schrijven, Communicatie, Taaltraining)
Extreem klantgericht (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet One size fits none. Zeker als het om klantgerichtheid en commercie gaat! Klanten verwachten exclusieve persoonlijke …
Extreem klantgericht (audioboek)
Klantgericht leiderschap (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Elke organisatie is zich bewust van het belang van klantgerichtheid. Het is niet voor niets dat …
Klantgericht leiderschap (audioboek)
Klantgericht leiderschap (audioboek)
Volg nu Klantgericht leiderschap (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Elke organisatie is zich …
Klantgericht leiderschap (audioboek)
Extreem klantgericht (audioboek)
Volg nu Extreem klantgericht (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. One size fits none. …
Extreem klantgericht (audioboek)

Werkervaring Winkelmedewerker

Het is voor een startend Winkelmedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Winkelmedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Winkelmedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Winkelmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Winkelmedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Winkelmedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Winkelmedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Winkelmedewerker te worden?

Zou je graag Winkelmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Winkelmedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Winkelmedewerker

Masterclass Klantgericht Opereren

Masterclass Klantgericht Opereren

Producten en diensten lijken meer en meer op elkaar. Om deze reden wordt het steeds belangrijker om je klanten een onderscheidende klantervaring te laten beleven. De kunst is niet alleen te voldoen aan de verwachtingen die de klant heeft, maar om deze …

 • Onderwerp opleiding Winkelmedewerker
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.895,00
 • Duur 4 dagen
Beoordeling
Klantgericht telefoneren

Klantgericht telefoneren

Je spreekt dagelijks meerdere mensen aan de telefoon. Klanten, prospects, leveranciers… Allemaal willen ze graag vriendelijk en goed geholpen worden. Hoe pak je dat aan? En lukt dat altijd? Ook als de telefoontjes binnenstromen en je nog zoveel andere dingen …

 • Onderwerp opleiding Winkelmedewerker
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 495,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling
Training Klantgericht Incasseren

Training Klantgericht Incasseren

Inleiding training Klantgericht Incasseren Hoe moeilijk vindt u het om de klant te vragen naar geld waarop u recht heeft? U staat voor een lastig dilemma: u heeft recht op tijdige betaling, maar het behoud van de goede relatie is u …

 • Onderwerp opleiding Winkelmedewerker
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 975,00
 • Duur 2 dagen
Beoordeling
Klantgericht communiceren

Klantgericht communiceren

Klantgericht communiceren - 14 mei 2019 Een klantgerichte communicatie bepaalt voor een belangrijk deel hoe een klant de service van jouw organisatie ervaart. Soms moet je iets ingewikkelds uitleggen, heb je slecht nieuws voor jouw klant of is je klant …

 • Onderwerp opleiding Winkelmedewerker
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 415,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling
Klant- en servicegericht telefoneren / Efficiënte afhandeling servicegesprekken / Klantgericht communiceren aan de telefoon / Customer service / Klantenservice

Klant- en servicegericht telefoneren / Efficiënte afhandeling servicegesprekken / Klantgericht communiceren aan de telefoon / Customer service / Klantenservice

Gesprek leiden en sturen, telefoonetiquette, inventariseren klantvraag, vraagtechnieken, spiegelen aan klanttypen, omgaan met irritatie en ongenoegen, efficiënt doorverbinden, afsluittechnieken. Wat is het doel van deze training? Meer rendement halen uit inkomende servicegesprekken en een representatieve en klangerichte uitstraling richting uw …

 • Onderwerp opleiding Winkelmedewerker
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 2.290,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling

Ga direct naar