Winkelmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Winkelmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep winkelmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je winkelmedewerker wordt.

 

Wat is een Winkelmedewerker?

Winkelmedewerker of Winkelbediende is natuurlijk een zeer algemene, abstracte functie die van alles en nog wat in kan houden. Het hangt er namelijk helemaal van af waar je  werkt. Is dat in een bakkerswinkel, een speelgoedwinkel of in een sportwinkel? De omgeving, om het anders te verwoorden, is essentieel voor de invulling van het vak.

Toch zijn er zeker een aantal algemene taken die een Winkelmedewerker heeft. Het is te allen tijde een dienstverlenend beroep. Men helpt bij de verkoop van een product of dienst. In een winkel gaat het vaak om directe verkoop. De dienst of het product wordt vaak meteen verkocht en afgerekend. Behalve met kassahandelingen zal een Winkelmedewerker zich vaak ook bezighouden met de inventaris of het beheer van de voorraad, door producten te tellen, deze bij- of aan te vullen of deze te prijzen. Ook moet de winkel netjes gehouden worden en kunnen eenvoudige schoonmaakwerkzaamheden (dweilen van de vloer) deel uitmaken van het takenpakket van de Winkelmedewerker. Deze is bovendien een eerste aanspreekpunt van de klanten in de winkel.

Andere taken kunnen zijn: het lossen en uitpakken van goederen, het inrichten van een etalage, het adviseren van klanten en de werking van producten uitleggen, het bijhouden van de administratie (bijv. aangaande kassa of inventaris), het openen en sluiten van de winkel, het opmaken van rekeningen of contracten (telecom), het inpakken van cadeaus of verkoopklaar maken van producten (bijv. verf mengen). Soms sturen Winkelmedewerkers andere medewerkers (bijv. vakkenvullers) aan.

De functie van Winkelmedewerker kent dus vele kanten en de precieze taken zijn afhankelijk van de winkel.Wil je werken als Winkelmedewerker?

Werk je al als Winkelmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Winkelmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Winkelmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Winkelmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €400 tot €1416

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

64


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Winkelmedewerker

Wat verdient een Winkelmedewerker?

Een Winkelmedewerker verdient vaak een salaris conform minimumloon. Bij meerdere jaren dienstverband of bij medewerkers die al een stuk ouder zijn, kan dat salaris afwijken van het minimumloon. Het minimumloonsalaris is ingericht op leeftijd. Elk jaar volgt er dus automatisch een loonsverhoging.

Bruto minimumloon per uur bij 36-, 38- en 40-urige werkweek per 1 januari 2009 (Bron szw.nl)

Leeftijd

werkweek: 36 uur

werkweek: 38 uur

werkweek: 40 uur

 

minimumloon
(in euro’s) per uur:

minimumloon
(in euro’s) per uur:

minimumloon
(in euro’s) per uur:

23 jaar of ouder

8,85

8,39

7,97

22 jaar

7,53

7,13

6,77

21 jaar

6,42

6,08

5,78

20 jaar

5,45

5,16

4,90

19 jaar

4,65

4,40

4,18

18 jaar

4,03

3,82

3,63

17 jaar

3,50

3,31

3,15

16 jaar

3,05

2,89

2,75

15 jaar

2,66

2,52

2,39

Salarisschaal Winkelmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Winkelmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Winkelmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Winkelmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Winkelmedewerker vacatures

Winkelmedewerker sfeerafdeling
Deka Tuin Heiloo
Deka Tuin - Heiloo zoekt een Winkelmedewerker sfeerafdeling te VMBO / MAVO geplaatst op 27-02-2020 VERKOOP-/WINKELMEDEWERK(ST)ER SFEERAFDELING Ben je creatief en hou je van afwisseling en vernieuwing in werk? Werk …
Winkelmedewerker met affiniteit voor bio en vers
Ekoplaza
Ekoplaza zoekt een Winkelmedewerker met affiniteit voor bio en vers te MBO geplaatst op 25-02-2020 Winkelmedewerker met affiniteit voor bio en vers Rotterdam Locatie Rotterdam, Lusthofstraat Werk Winkelmedewerker vers, brood, …
Winkelmedewerker allround
Ekoplaza
Ekoplaza zoekt een Winkelmedewerker allround te Wassenaar VMBO / MAVO geplaatst op 09-03-2020 Winkelmedewerker allround, Wassenaar LKKRDR WRKN… Zeker in ons team bij de Ekoplaza Wassenaar, waar we met veel …
Winkelmedewerker allround
Ekoplaza
Ekoplaza zoekt een Winkelmedewerker allround te Eindhoven VMBO / MAVO geplaatst op 05-03-2020 Winkelmedewerker allround, Stratumsedijk Eindhoven LKKRDR WRKN… Dat kan Zeker in ons team bij de Ekoplaza Stratumsedijk, waar …
Winkelmedewerker
Ekoplaza
Ekoplaza zoekt een Winkelmedewerker te Eindhoven VMBO / MAVO geplaatst op 24-02-2020 Winkelmedewerker, Kruisstraat Eindhoven LKKRDR WRKN… Dat kan Zeker in ons team bij de Ekoplaza Kruisstraat, waar we met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Winkelmedewerker

Wat is de toekomst van Winkelmedewerker?

Vaak zijn de carrièremogelijkheden van een Winkelmedewerker beperkt. Tenzij men buiten de muren van de winkel gaat kijken. Het hangt natuurlijk ook van het type winkel af waar men in werkt. In een supermarkt heeft men meer mogelijkheden dan bij een kleine dorpsbakker. Men kan bijv. doorgroeien naar Filiaalmedewerker, Personeelsmedewerker of een andere meer leidinggevende functie (Filiaalmanagement). Daarvoor zal men echter wel interne opleidingen of een MBO opleiding moeten volgen (bijscholingstrajecten).
Het arbeidsmarktperspectief voor Winkelmedewerker is bijna altijd zeer goed. Zeker voor jongeren is er vaak veel werkgelegenheid in de Winkeldienstverlening. Voor oudere mensen kan het lastiger zijn om een baan te vinden in een winkel omdat winkels vaak insteken op goedkoper (en dus jeugdig) personeel.

Baankans Winkelmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

64


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Winkelmedewerker worden: Opleidingen tot Winkelmedewerker

Wil je winkelmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Winkelmedewerker? 

Een Winkelmedewerker hoeft vaak geen opleiding afgerond te hebben. Vaak zijn er wel interne opleidingen of wordt men eerst grondig ingewerkt. Omdat het beroep zo gedifferentieerd is, bestaan er ook geen standaardopleidingen of cursussen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Winkelmedewerker

Verkoop in de drogisterij E-Learning
Snel aan het werk in een leuke winkel? Volg deopleiding Verkoop in de DrogisterijKlanten adviseren. Medicijnen overhandigen. Tips geven over make-up. Spreken dit soort werkzaamheden je aan? Met de cursus …
Verkoop in de drogisterij Thuisstudie
Snel aan het werk in een leuke winkel? Volg deopleiding Verkoop in de DrogisterijKlanten adviseren. Medicijnen overhandigen. Tips geven over make-up. Spreken dit soort werkzaamheden je aan? Met de cursus …
Meer opleidingen Winkelmedewerker

Weet je nog niet of je Winkelmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Winkelmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Winkelmedewerker

Met wie werkt een Winkelmedewerker samen? 

Een Winkelmedewerker komt in contact met de baas van de winkel (de winkelier) maar nog vaker met de afdelingschef (manager) wanneer het een wat grotere winkel betreft. Uiteraard kom je het meest in aanraking met klanten en je collega Winkelmedewerkers.


Winkelmedewerker


Organisaties waar een Winkelmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Winkelmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Winkelmedewerker?

Als Winkelmedewerker werk je, zoals de term al suggereert, in winkels. Dit zijn bij uitstek commerciële omgevingen waarin men afhankelijk is van de verkoop van producten (of diensten). Men werkt dus in de profit sector, tenzij de winkel onderdeel uitmaakt van een non-profit organisatie. Ook dan is de hoofdtaak echter: verkopen. Een Winkelmedewerker kan in allerlei typen zaken/vestigingen werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Winkelmedewerker

Waar kun je het beste werken als Winkelmedewerker? Hieronder vind je de best door de Winkelmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Dille & Kamille

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Winkelmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Winkelmedewerker.

Welke competenties heeft een Winkelmedewerker nodig?

Een Winkelmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Winkelmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Winkelmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Winkelmedewerker nodig? 

Een ideale Winkelmedewerker is een combinatie van een Gever en een Loyalist. Je wil graag mensen helpen en aan de andere kant moet je loyaal zijn aan je winkel en de klanten.

Bekijk de persoonstypen voor Winkelmedewerker


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Winkelmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Winkelmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Winkelmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Winkelmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Winkelmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Winkelmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Winkelmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Winkelmedewerker iets voor je?

Zou je graag Winkelmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Winkelmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Winkelmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar