Zelfstandig Werkend Kok worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Zelfstandig Werkend Kok worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Zelfstandig Werkend Kok worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Zelfstandig Werkend Kok? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Zelfstandig Werkend Kok goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Zelfstandig Werkend Kok?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Zelfstandig Werkend Kok wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Zelfstandig Werkend Kok.

Alles over hoe je Zelfstandig Werkend Kok kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Zelfstandig Werkend Kok?

Er zijn verschillende opleidingen die opleiden tot Kok. Dit zijn voornamelijk MBO opleidingen.

 • Kok (MBO niveau-2)
 • Zelfstandig Werkend Kok (MBO niveau-3)
 • Gespecialiseerd Kok / Leidinggevende Keuken (MBO niveau 4)

 

De opleiding 'Zelfstandig werkend kok' op MBO niveau 3 leidt specifiek op tot Zelfstandig Werkend Kok. Deze opleiding duurt twee jaar.

Welke vaardigheden heb je nodig om Zelfstandig Werkend Kok te worden?

Om Zelfstandig Werkend Kok te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Zelfstandig Werkend Kok zijn Proactiviteit, Gestructureerd werken en Ondernemendheid. Ook zijn Oplossingsgerichtheid, Accuratesse en Zorgvuldigheid belangrijke vaardigheden als je Zelfstandig Werkend Kok wilt worden. Verder zijn Plannen, Prioriteiten stellen en Doelgericht werken ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Zelfstandig Werkend Kok te worden?

Als je Zelfstandig Werkend Kok wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Zelfstandig Werkend Kok

 • Creativiteit
 • Flexibiliteit
 • Initiatief ontplooien
 • Klantgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Organiseren
 • Stressbestendigheid
 • Zelfsturing

Welke eigenschappen heb je nodig om Zelfstandig Werkend Kok te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Zelfstandig Werkend Kok te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Zelfstandig Werkend Kok worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Zelfstandig Werkend Kok. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Zelfstandig Werkend Kok zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Als Zelfstandig Werkend Kok is het erg belangrijk om gedreven te zijn. In dit beroep ben je grotendeels verantwoordelijk voor je eigen successen. De Zelfstandig Werkend Kok wil succesvol zijn en werkt hard om zijn doel te realiseren. Hij is een echte doener die recht op zijn doel af gaat. Bij werken in de keuken is dit belangrijk, omdat er snel en doelgericht gewerkt moet worden (Succesvolle werker).

Toch is het bij dit doelgericht werken erg belangrijk dat de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. Het blijft belangrijk om de gasten in een restaurant een kwalitatief goed gerecht voor te zetten (Perfectionist).

Opleiding Zelfstandig Werkend Kok

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Zelfstandig Werkend Kok kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Zelfstandig Werkend Kok. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Zelfstandig Werkend Kok. Maar ook cursussen en trainingen voor de Zelfstandig Werkend Kok.

Top 5 opleidingen Zelfstandig Werkend Kok

HACCP cursus 2023/2024
De beste HACCP cursus die je volledig online kunt volgen volgens ruim 1000 gebruikers. Nadat je de cursus hebt doorlopen, en je het online examen met succes hebt behaald ontvang …
HACCP cursus 2023/2024

Omscholen tot Zelfstandig Werkend Kok

Hoe kan je omscholen tot Zelfstandig Werkend Kok? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Zelfstandig Werkend Kok zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zelfstandig Werkend Kok

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Zelfstandig Werkend Kok?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Zelfstandig Werkend Kok. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Zelfstandig Werkend Kok?

Als je wilt omscholen tot Zelfstandig Werkend Kok is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Zelfstandig Werkend Kok

Wat verdient een Zelfstandig Werkend Kok? Het salaris van een Zelfstandig Werkend Kok begint bij €1850,- bruto per maand. Een ervaren Zelfstandig Werkend Kok verdient tot maximaal €3000,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.