Zonneconsulent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zonneconsulent? Lees de functieomschrijving.

Als Zonneconsulent werk je voornamelijk als leidinggevende in een zonnestudio, zonnecentrum, zonne-unit of andere recreatieve bedrijven waar zich zonnebanken bevinden. Een andere mogelijkheid is dat je zelf een eigen studio begint.

Je taak als Zonneconsulent is het geven van advies op maat aan iedere klant die binnenkomt. Je kijkt dan naar wat de wensen van de klant zijn, hun huidtype, haar en huidskleur, zongedrag en gevoeligheid van de huid. Je advies begint bij de keuze van het beste type zonnebank en de lengte van het zonnebad. Daarnaast ben je ook in staat de klant te adviseren over voor hun geschikt zongedrag en producten die aansluiten op hun specifieke huidtype.

Maar als Zonneconsulent ben je ook gewoon een gezellig aanspreekpunt voor degene die in de studio langs komt. Mensen maken altijd graag een praatje onder het genot van een drankje. Juist je sociale capaciteiten maken of een klant terug komt of de volgende keer een andere zonnestudio aandoet.

Ook het reinigen en onderhouden van de apparatuur zijn de verantwoordelijkheid van de Zonneconsulent. Tot slot is het afhankelijk van je functietaken of je ook administratie verricht en hoeveel. Het kassawerk, uitgeven van knipkaarten, agendabeheer, etcetera zal iedere Zonneconsulent verrichten. Wanneer je echter eigenaar bent komt daar ook de gehele bedrijfsvoering bij kijken.

Wil je werken als Zonneconsulent?

Werk je al als Zonneconsulent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zonneconsulent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Zonneconsulent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zonneconsulent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Zonnestudio
 • Leverancier
 • Klant
 • Regiomanager
 • Manager Recreatief Bedrijf

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €960 tot €2080

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zonneconsulent

Wat verdient een Zonneconsulent?

Het is moeilijk te zeggen wat je in de functie van Zonneconsulent gaat verdienen. Er speelt mee waar je terecht komt, of het een eigen studio is of niet, onderdeel van een keten of niet,  wat je opleiding en taken zijn en je leeftijd en ervaring.

Daarbij komt dat het een beroep is wat veelal als parttime wordt uitgevoerd. Uiteindelijk zal het salaris uitkomen tussen de €960 en de €2080 per maand. Een reiskostenvergoeding komt hier soms nog als extra arbeidsvoorwaarde bij.

Salarisschaal Zonneconsulent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Zonneconsulent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zonneconsulent

Hoe goed is de toekomst voor de Zonneconsulent? 

Er is geen gebrek aan vacatures voor de functie van Zonneconsulent, vooral niet als je graag aan de slag wilt binnen een keten. Zelfstandig iets beginnen is niet altijd makkelijk omdat er veel bij komt kijken. Daarbij moet je goed letten op de markt in het gebied waar je je wilt vestigen en of er niet al te veel concurrentie is.

Wanneer je eenmaal als Zonneconsulent aan de slag bent dan hangen groeimogelijkheden samen met het al of beschikbaar zijn van hogere managementposities en de opties die er bestaan om de stuidio uit te breiden.

Baankans Zonneconsulent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zonneconsulent worden: Opleidingen tot Zonneconsulent

Hoe word je een Zonneconsulent? 

Om als Zonneconsulent aan de slag te kunnen moet je een relevante cursus op MBO niveau hebben gevolgd. Er zijn verschillende thuiswerkstudies mogelijk, maar er is ook een opleiding vanuit de zonnebranche.

Tijdens de opleiding draait het om het zonnen onder een kunstmatige bron. Je leert communiceren en omgaan met de klant, advies geven op zonnegebied, opstellen van een zonnekuur en het uitvoeren van administratief werk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zonneconsulent

Meer opleidingen Zonneconsulent

Weet je nog niet of je Zonneconsulent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zonneconsulent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Zonneconsulent

Met wie werkt een Zonneconsulent samen? 

Wanneer je een eigen studio hebt dan is het je eigen keuze of je personeel onder je hebt werken of alles zelfstandig opknapt, maar hoe dan ook krijg je te maken met een diversiteit aan klanten. Daarnaast heb je wel te maken met leveranciers van producten en monteurs van zonnebanken.

Als je deel uitmaakt van een grotere keten van zonnestudio's dan heb je tevens met een leidinggevende van je regio te maken.

Wanneer je binnen een centrum valt, een sportschool of een wellnessbedrijf dan heb je tevens met de daar aanwezige medewerkers te maken evenals de leidinggevende over je afdeling en het eventuele hogere management.


 • Medewerker Zonnestudio
 • Leverancier
 • Klant
 • Regiomanager
 • Manager Recreatief Bedrijf
Zonneconsulent


Organisaties waar een Zonneconsulent werkzaam is

Waar werkt een Zonneconsulent meestal? 

De zonnestudio op zich of als onderdeel van een wellness op sportbedrijf is bedoelt om winst te maken. Dat wil zeggen dat de functie van de Zonneconsulent valt onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Zonneconsulent

Waar kun je het beste werken als Zonneconsulent? Hieronder vindt je de best door de Zonneconsulent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zonneconsulent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zonneconsulent:

Welke competenties heeft een een Zonneconsulent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Zonneconsulent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Zonneconsulent nodig? 

Als je een eigen zonnestudio wilt beginnen of leiding wilt geven binnen een bestaand bedrijf moet je als Zonneconsulent zeker over leidinggevende capaciteiten beschikken. Een onafhankelijke instelling en zelfverzekerd op je gestelde doelen af durven gaan is haast onmisbaar (Baas).

Naast eigenaar en leidinggevende moet je ook een gezellig aanspreekpunt zijn voor de klanten. Betrokken zijn bij vaste klanten en interesse tonen kan klanten voor langere tijd aan je binden en dat is goed voor de zaken (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Zonneconsulent


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Zonneconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zonneconsulent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zonneconsulent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zonneconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zonneconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zonneconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zonneconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zonneconsulent iets voor je?

Zou je graag Zonneconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zonneconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar