U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arbo Adviseur

Arbo Adviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arbo Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Arbo adviseur doet zelfstandig onderzoek naar arbeidsomstandigheden. In specifieke situaties waarin men nader onderzoek nodig acht, kan men een andere werkplekdeskundige inschakelen zoals de Arbeidshygienist, de Veiligheidskundige of de Arbeids- en organisatiedeskundige. Daarnaast kan een Arbo adviseur voor een deel bepaalde taken overnemen van de bedrijfsarts als het gaat om verzuimbegeleiding. in dit verband wordt er ook wel gesproken  over de Arboverpleegkundige. Bij de Arbo Unie worden de verpleegkundigen die alleen belast zijn met verzuimbegeleiding ook wel Verzuimconsulent genoemd. Maar meestal voert de Arbo adviseur een combinatie van taken uit: zowel werkplekgericht als verzuimgericht.

Mensen vonden ons op: Job Arbo Adviseur, Baan Arbo Adviseur, Arbo Adviseur Worden, Functie-eisen Arbo Adviseur, Verantwoordelijkheden Arbo Adviseur, Functieprofiel Arbo Adviseur, Wat doet een Arbo Adviseur, Werken als Arbo Adviseur.

Arbo Adviseur worden: Opleiding tot arbo Adviseur

Naast een HBO-opleiding heeft een Arbo adviseur bij voorkeur ruime werkervaring in een functie als reintegratiemedewerker. Geschikte Arbo adviseurs beschikken over een HBO werk- en denkniveau ( Opleiding op HBO/WO niveau of opleiding op MBO+ niveau (vakgerelateerd) aangevuld met ruime werkervaring in een functie als reïntegratiemedewerker of casemanager.). De Arbo adviseur heeft kennis van en ervaring met het werkgebied van arbodiensten, reïntegratiebedrijven, verzekeraars en wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arbo Adviseur, Arbo Adviseur Worden, Opleidingsniveau Arbo Adviseur, Scholing Arbo Adviseur, Studie Arbo Adviseur, Bijscholing Arbo Adviseur, Omscholing Arbo Adviseur.

Organisaties waar een arbo Adviseur doorgaans werkzaam is

Een Arbo adviseur is werkzaam bij zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, bij Arbo-diensten en verzekeringsmaatschappijen waar de Arbo adviseur klanten adviseert mbt kwesties die samenhangen met ziekteverzuim en/of reintegratie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arbo Adviseur, Arbo Adviseur Worden, Opleidingsniveau Arbo Adviseur, Scholing Arbo Adviseur, Studie Arbo Adviseur, Bijscholing Arbo Adviseur, Omscholing Arbo Adviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arbo Adviseur

Een brutosalaris van € 3000 tot € 3400 per maand. In de functie van Arbo adviseur heeft men daarnaast vaak een 13e maand en ruime opleidingsmogelijkheden binnen de gezondheidssector. Als Arbo adviseur kan men zelf sturing geven aan de eigen inzetbaarheid, ontwikkeling en verantwoordelijkheid. 
 

Mensen vonden ons op: Salaris Arbo Adviseur, Loon Arbo Adviseur, Wat verdien je als Arbo Adviseur, Salarisschaal Arbo Adviseur, Salarisindicatie Arbo Adviseur, Bonus Arbo Adviseur, CAO Arbo Adviseur, Brutoloon Arbo Adviseur, Nettoloon Arbo Adviseur, Vakantiedagen Arbo Adviseur, Pensioen Arbo Adviseur.

Competenties, skills & vaardigheden arbo adviseur

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Arbo Adviseur, Vaardigheden Arbo Adviseur, Attitude Arbo Adviseur, Kwalificaties Arbo Adviseur, Competentieprofiel Arbo Adviseur.

Boeken voor het beroep arbo adviseur

Wil je meer weten over het beroep arbo adviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arbo adviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arbo adviseur te komen.

Adviseren als tweede beroep | Hannah Nathans

resultaat bereiken als adviseur - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789462760462 | 300 pagina's

Adviseren als tweede beroep 4e druk is een boek van Hannah Nathans uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462760462 Ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit ...

Advieskunst | Noëlle van der Hagen

De interne adviseur in positie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762923

Werken vanuit een interne adviesrol biedt je unieke kansen om mensen in beweging te brengen en een bijdrage te leveren aan veranderingen in jouw organisatie. Hoe kun je als interne adviseur doorgroeien naar een stevige positie in de organisatie, naar iema...

Adviseren als tweede beroep | Hannah Nathans

resultaat bereiken als adviseur - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789013028805 | 301 pagina's

Adviseren als tweede beroep 3e druk is een boek van Hannah Nathans uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013028805 Idee n in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit nog s...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arbo Adviseur, Arbo Adviseur ebooks, boek Arbo Adviseur.

Persoonstypen arbo Adviseur

Een Arbo adviseur is in de eerste plaats een Loyalist die zijn werk goed doet in een betrouwbare verantwoordelijke omgeving.  Daarnaast is een Arbo adviseur een Baas die onafhankelijk zijn beslissingen neemt en afwegingen maakt in het arbeidstraject.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arbo Adviseur, Karakter Arbo Adviseur.

Netwerk arbo Adviseur

De Arbo adviseur werkt voor allerlei bedrijven en raadpleegt en adviseert de werknemers op het gebied van gezondheid in de buurt van de werkplek.  De Arbo adviseur kan soms plaatsvervangend optreden voor een bedrijfsarts en zal tevens zo nodig verpleegkundigen consulteren en inschakelen bij twijfel en ondersteuning.

Mensen vonden ons op: Collega’s Arbo Adviseur, Medewerkers Arbo Adviseur.

Is het beroep arbo Adviseur iets voor jou?

Zou je graag arbo Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arbo Adviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arbo Adviseur, beroepskeuzetest Arbo Adviseur, beroep Arbo Adviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arbo Adviseur

Een Arbo adviseur kan zich specialiseren voor bedrijven in bepaalde regelwetgeving en daarmee een gerichte beroepsgroep bedienen en adviseren.

Arbeidsmarktperspectief score arbo Adviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arbo Adviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arbo Adviseur, Promotie mogelijkheden Arbo Adviseur, Carriere Arbo Adviseur.

Solliciteren op de functie arbo Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arbo Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arbo Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arbo Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arbo Adviseur, CV Arbo Adviseur, sollicitatie Arbo Adviseur.

Interviews met arbo Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arbo Adviseur

 • Bedrijfsarts, Verpleegkundige, Hulpverlener

Vacatures arbo adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Arbo Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arbo Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Arbo adviseur doet zelfstandig onderzoek naar arbeidsomstandigheden. In specifieke situaties waarin men nader onderzoek nodig acht, kan men een andere werkplekdeskundige inschakelen zoals de Arbeidshygienist, de Veiligheidskundige of de Arbeids- en organisatiedeskundige. Daarnaast kan een Arbo adviseur voor een deel bepaalde taken overnemen van de bedrijfsarts als het gaat om verzuimbegeleiding.

Beoordeling Arbo Adviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arbo Adviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arbo Adviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep