U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Automonteur

Automonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een automonteur? Lees de functieomschrijving.

Een Automonteur zorgt ervoor dat auto's goed blijven rijden. Dit doet hij door onderhoudswerk of reparaties te verrichten. De Automonteur werkt meestal voor een ander, een autodealer bijvoorbeeld, en is exclusief gericht op het repareren en controleren van auto's. De Automonteur werkt meestal samen met andere Automonteurs, zodat hij altijd hulp kan vragen of gewoon met anderen contact kan hebben.

De Automonteur is geïnterreseerd in techniek en auto's, is handig en heeft een praktische instelling. Hij kan met diverse materialen en gereedschappen uit de voeten; een auto bestaat namelijk uit vele verschillende onderdelen. Men leert op school en in de praktijk steeds meer over auto's en kan zo steeds meer reparaties uitvoeren. Met elke nieuwe (kapotte) auto leert de Automonteur weer nieuwe dingen over auto's, waardoor een passie voor het werk toch wel noodzakelijk is. Een leuk onderdeel van het werk is dat de Automonteur ook even rond mag rijden in de auto's die hij repareert, om te kijken of alles het echt doet.

Kortom, zonder een grote passie voor auto's of techniek en technische vaardigheden, moet men geen Automonteur worden.

Mensen vonden ons op: Job Automonteur, Baan Automonteur, Automonteur Worden, Functie-eisen Automonteur, Verantwoordelijkheden Automonteur, Functieprofiel Automonteur, Wat doet een Automonteur, Werken als Automonteur.

Automonteur worden: Opleiding tot automonteur

Om Automonteur te worden moet men de technische school volgen. Als deze opleiding gehaald is kan men aan het werk gaan bij een autozaak en daar in de praktijk verder leren, al is het vaak nodig om daarnaast nog extra cursussen te volgen. Met een MBO opleiding tot Automonteur, krijgt men vaker een betere baan. Deze opleiding bestaat ook in de BBL variant, ook wel Beroepsbegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen per week en gaat er maar een naar school.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Automonteur, Automonteur Worden, Opleidingsniveau Automonteur, Scholing Automonteur, Studie Automonteur, Bijscholing Automonteur, Omscholing Automonteur.

Organisaties waar een automonteur doorgaans werkzaam is

De Automonteur werkt bij een autozaak of reparatiebedrijf. Men kan er ook voor kiezen om zelfstandig te werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Automonteur, Automonteur Worden, Opleidingsniveau Automonteur, Scholing Automonteur, Studie Automonteur, Bijscholing Automonteur, Omscholing Automonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden automonteur

Een leerling Automonteur kan beginnen te werken met een salaris van rond de €1600. Als men uiteindelijk Eerste Automonteur wordt, met een MBO opleiding achter de rug, dan kan het salaris oplopen tot €2300 per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Automonteur, Loon Automonteur, Wat verdien je als Automonteur, Salarisschaal Automonteur, Salarisindicatie Automonteur, Bonus Automonteur, CAO Automonteur, Brutoloon Automonteur, Nettoloon Automonteur, Vakantiedagen Automonteur, Pensioen Automonteur.

Competenties, skills & vaardigheden automonteur

 • Analytisch
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leervermogen
 • Technisch inzicht
 • Passie
Mensen vonden ons op: Kennis Automonteur, Vaardigheden Automonteur, Attitude Automonteur, Kwalificaties Automonteur, Competentieprofiel Automonteur.

Boeken voor het beroep automonteur

Wil je meer weten over het beroep automonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je automonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken automonteur te komen.

De VW Kever | Atte Roskam

eigenschappen, onderhoud en reparatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089370013 | 176 pagina's

De VW Kever 1e druk is een boek van Atte Roskam uitgegeven bij Mk Publishing. ISBN 9789089370013 Kevers zijn goede auto's. Maar het zijn ook oude auto's. In deze uitgave komen de belangrijkste aspecten over het gebruik en onderhoud van de Volkswagen Kever...

Handboek Fietstechniek | Rob van der Plas

keuze, reparatie en onderhoud van de moderne fiets - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038908960 | 249 pagina's

Allerlei onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan de fiets voert u met behulp van dit handboek zelf uit. Als er sprake is van een gecompliceerde werkwijze wordt deze puntsgewijs behandeld en verhelderd en verheldert door foto´s en/of instructietekeningen...

Repareer en upgrade je eigen pc | C. Sandler

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043006828 | 770 pagina's

Waarom zou je naar een computerwinkel gaan of dure technici inhuren als je de nieuwste beeldschermadapterkaart wilt installeren, problemen met een cd-rw station wilt oplossen of Windows XP weer tot leven wilt wekken? Met slechts met een paar goede schroev...

Mensen vonden ons op: boeken voor Automonteur, Automonteur ebooks, boek Automonteur.

Persoonstypen automonteur

De Automonteur is er steeds op gericht dat een auto goed gaat of blijft werken, en werkt daarmee steeds naar het eindresultaat toe (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen, moet de Automonteur goed letten op alle verschillende onderdelen in de auto, en hoe die werken. Een grote kennis van auto's is noodzakelijk (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Automonteur, Karakter Automonteur.

Netwerk automonteur

De Automonteur werkt de meeste tijd samen met andere Automonteurs. Daarnaast kan het soms zijn dat hij met de klant moet overleggen over de reparatie van een auto. Als men bij een ander soort zaak werkt dan een autodealer of autoverhuurbedrijf kan de leidinggevende iemand anders dan de verkoper zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Automonteur, Medewerkers Automonteur.

Is het beroep automonteur iets voor jou?

Zou je graag automonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als automonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Automonteur, beroepskeuzetest Automonteur, beroep Automonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden automonteur

Er is genoeg werk te vinden als Automonteur, maar men kan over het algemeen niet verder doorgroeien dan de positie van Eerste Automonteur.

Arbeidsmarktperspectief score automonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep automonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Automonteur, Promotie mogelijkheden Automonteur, Carriere Automonteur.

Solliciteren op de functie automonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als automonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor automonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als automonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Automonteur, CV Automonteur, sollicitatie Automonteur.

Interviews met automonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen automonteur

Vacatures automonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Automonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Automonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Automonteur zorgt ervoor dat auto's goed blijven rijden. Dit doet hij door onderhoudswerk of reparaties te verrichten. De Automonteur werkt meestal voor een ander, een autodealer bijvoorbeeld, en is exclusief gericht op het repareren en controleren van auto's.

Beoordeling Automonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Automonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Automonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben murat ik doe 20 jaar dit werk ik reparir alle auto's en ik heb geen garage ik wil graag bij u werken ik ben 37jaar mijn Telefoonnumer

 is0614513636  dus als u me aan neemt ben ik heel blij  ;) :)

 

Door: Murat

Beste Murat, probeer het bij je in de buurt en heel belangrijk ga cursussen volgen.

Door: van Dam

Volgend jaar ga ik automonteur opleiding beginnen hoeveel is mijn salaris dan. Ik ga bbl doen

Door: Mika

Beste Mika,even goed de site lezen.

Door: Terry

Beste Murat,

Wat dacht je van een cursus Nederlands?

Door: johan

je moet voor dit beroep een autofiel zijn voor het geld of waardering hoef je het niet te doen

Door: kees

Ik ben het absoluut niet met Kees eens.Mooi beroep,veel waardering.Het salaris kan wel wat hoger.Vooral als ik de rekeningen van de klanten zie.Gr.

Door: Jan

heb universeel autobedrijf en heb met spoed nodig automonteur voor tijdelijk en regelmatig verder in de vooruitzichten

tel 0495 493064

06.539.110.28

noord brabant

Door: autoservice v deursen

Jammer,dat ik deze reactie te laat zag.Sucses met het bedrijf.Gr.

Door: Marcel

Beste,

Momenteel bezig met een niet-verwante HBO studie (bouwkunde) maar na aan het denken over automonteur worden.

 

Wat is aan te raden, MBO opleiding volgen of een hoeveelheid cursussen om technisch niveau degelijk te krijgen? alleen technische kennis op bouwkundig niveau en wat foefjes over auto's.

Alvast Bedankt!

Door: Harm

Reageer op dit beroep