U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bewegingswetenschapper

Bewegingswetenschapper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bewegingswetenschapper? Lees de functieomschrijving.

Een Bewegingswetenschapper is iemand die technieken ontwikkelt die het bewegen bij mensen gemakkelijker maken.

Een Bewegingswetenschapper kan heel diverse werkzaamheden hebben. Zo kan hij de mogelijkheden onderzoeken om ouderen, mensen die revalideren of sporters beter te laten bewegen. Hij begeleidt deze mensen door ervoor te zorgen dat ze door middel van bepaalde trainingsmethoden hun lichaam minder belasten. De Bewegingswetenschapper kan bijvoorbeeld ook protheses ontwerpen voor gehandicapten. Bovendien kan een Bewegingswetenschapper werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Hij geeft werkgevers dan adviezen over optimale werkplekken voor werknemers, zodat die zo goed mogelijk presteren. De Bewegingswetenschapper kan tevens als docent lichamelijke beweging werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Job Bewegingswetenschapper, Baan Bewegingswetenschapper, Bewegingswetenschapper Worden, Functie-eisen Bewegingswetenschapper, Verantwoordelijkheden Bewegingswetenschapper, Functieprofiel Bewegingswetenschapper, Wat doet een Bewegingswetenschapper, Werken als Bewegingswetenschapper.

Bewegingswetenschapper worden: Opleiding tot bewegingswetenschapper

Om Bewegingswetenschapper te worden, kan de WO-opleiding Bewegingswetenschappen gedaan worden. De bachelor duurt drie jaar en de master twee jaar. In de bachelor leert de student alles over het menselijk lichaam (spieren, ademhaling, bloedomloop, etc.). In de master leer je onderzoek te doen naar het lichaam en lichaamsbeweging toe te passen in sport.

Ook met de WO-studie Fysiotherapeut kan iemand Bewegingswetenschapper worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewegingswetenschapper, Bewegingswetenschapper Worden, Opleidingsniveau Bewegingswetenschapper, Scholing Bewegingswetenschapper, Studie Bewegingswetenschapper, Bijscholing Bewegingswetenschapper, Omscholing Bewegingswetenschapper.

Organisaties waar een bewegingswetenschapper doorgaans werkzaam is

Een Bewegingswetenschapper kan bij heel diverse werkgevers in zowel de non-profit als de profitsector werkzaam zijn. Zo kan hij werken bij een sportvereniging, revalidatiecentrum of ziekenhuis, maar ook als onderzoeker bij een universiteit, beleidsmaker bij de overheid of adviseur bij een bedrijf. Ook kan hij werken als Bewegingstherapeut.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewegingswetenschapper, Bewegingswetenschapper Worden, Opleidingsniveau Bewegingswetenschapper, Scholing Bewegingswetenschapper, Studie Bewegingswetenschapper, Bijscholing Bewegingswetenschapper, Omscholing Bewegingswetenschapper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bewegingswetenschapper

Een Bewegingswetenschapper kan rekenen op zo’n €2400,- tot €4300,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bewegingswetenschapper.

De secundaire arbeidsvoorwaarden (evenals het salaris) hangen af van het cao. Vaak gelden in elk geval 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Bewegingswetenschapper, Loon Bewegingswetenschapper, Wat verdien je als Bewegingswetenschapper, Salarisschaal Bewegingswetenschapper, Salarisindicatie Bewegingswetenschapper, Bonus Bewegingswetenschapper, CAO Bewegingswetenschapper, Brutoloon Bewegingswetenschapper, Nettoloon Bewegingswetenschapper, Vakantiedagen Bewegingswetenschapper, Pensioen Bewegingswetenschapper.

Competenties, skills & vaardigheden bewegingswetenschapper

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bewegingswetenschapper, Vaardigheden Bewegingswetenschapper, Attitude Bewegingswetenschapper, Kwalificaties Bewegingswetenschapper, Competentieprofiel Bewegingswetenschapper.

Boeken voor het beroep bewegingswetenschapper

Wil je meer weten over het beroep bewegingswetenschapper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bewegingswetenschapper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bewegingswetenschapper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bewegingswetenschapper, Bewegingswetenschapper ebooks, boek Bewegingswetenschapper.

Persoonstypen bewegingswetenschapper

Persoonstypen die passen bij een Bewegingswetenschapper zijn Waarnemer en Gever.

Een Bewegingswetenschapper moet goed kunnen waarnemen. De Bewegingswetenschapper kan een situatie goed beoordelen en een praktische oplossing bedenken voor een bewegingsprobleem. De Bewegingswetenschapper is dus analytisch, onderzoekend en inzichtelijk (Waarnemer).

Daarnaast is een Bewegingswetenschapper betrokken en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Hij wil anderen helpen door technieken te ontwikkelen die hun bewegingen vergemakkelijken (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bewegingswetenschapper, Karakter Bewegingswetenschapper.

Netwerk bewegingswetenschapper

Met wie een Bewegingswetenschapper in contact komt, ligt aan zijn werkzaamheden en het bedrijf waar hij werkt. Doet een Bewegingswetenschapper veel onderzoek, dan komt hij in aanraking met andere onderzoekers en proefpersonen. Werkt de Bewegingswetenschapper als Bewegingstherapeut, dan heeft hij natuurlijk veel contact met patiënten. Als de Bewegingswetenschapper werkgevers adviseert over optimale werkplekken, komt hij in contact met de werkgever en mensen die bij het bedrijf werken. Eventueel rapporteert de Bewegingswetenschapper zijn werkzaamheden aan een Leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bewegingswetenschapper, Medewerkers Bewegingswetenschapper.

Is het beroep bewegingswetenschapper iets voor jou?

Zou je graag bewegingswetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bewegingswetenschapper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bewegingswetenschapper, beroepskeuzetest Bewegingswetenschapper, beroep Bewegingswetenschapper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bewegingswetenschapper

Het arbeidsmarktperspectief voor een Bewegingswetenschapper is goed. De meeste afgestudeerden vinden snel een baan. Dat komt mede doordat een Bewegingswetenschapper bij veel organisaties terecht kan.

Bij goed functioneren kan een Bewegingswetenschapper bijvoorbeeld doorgroeien naar teamleider. Ook kan hij zijn eigen praktijk openen. 

Arbeidsmarktperspectief score bewegingswetenschapper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bewegingswetenschapper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bewegingswetenschapper, Promotie mogelijkheden Bewegingswetenschapper, Carriere Bewegingswetenschapper.

Solliciteren op de functie bewegingswetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bewegingswetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bewegingswetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bewegingswetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bewegingswetenschapper, CV Bewegingswetenschapper, sollicitatie Bewegingswetenschapper.

Interviews met bewegingswetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bewegingswetenschapper

Vacatures bewegingswetenschapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewegingswetenschapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewegingswetenschapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Bewegingswetenschapper is iemand die technieken ontwikkelt die het bewegen bij mensen gemakkelijker maken. Een Bewegingswetenschapper kan heel diverse werkzaamheden hebben. Zo kan hij de mogelijkheden onderzoeken om ouderen, mensen die revalideren of sporters beter te laten bewegen.

Beoordeling Bewegingswetenschapper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bewegingswetenschapper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bewegingswetenschapper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

errug cool hoor dit mijn complimenten

Door: feestbeest

Reageer op dit beroep