Bewegingswetenschapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bewegingswetenschapper? Lees de functieomschrijving.

Een Bewegingswetenschapper is iemand die technieken ontwikkelt die het bewegen bij mensen gemakkelijker maken.

Een Bewegingswetenschapper kan heel diverse werkzaamheden hebben. Zo kan hij de mogelijkheden onderzoeken om ouderen, mensen die revalideren of sporters beter te laten bewegen. Hij begeleidt deze mensen door ervoor te zorgen dat ze door middel van bepaalde trainingsmethoden hun lichaam minder belasten. De Bewegingswetenschapper kan bijvoorbeeld ook protheses ontwerpen voor gehandicapten. Bovendien kan een Bewegingswetenschapper werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Hij geeft werkgevers dan adviezen over optimale werkplekken voor werknemers, zodat die zo goed mogelijk presteren. De Bewegingswetenschapper kan tevens als docent lichamelijke beweging werkzaam zijn.

Wil je werken als Bewegingswetenschapper?

Werk je al als Bewegingswetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bewegingswetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bewegingswetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bewegingswetenschapper in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Onderzoekers
 • Proefpersonen
 • Patiënten
 • Werkgever
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €4300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bewegingswetenschapper

Wat verdient een Bewegingswetenschapper?

Een Bewegingswetenschapper kan rekenen op zo’n €2400,- tot €4300,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bewegingswetenschapper.

De secundaire arbeidsvoorwaarden (evenals het salaris) hangen af van het cao. Vaak gelden in elk geval 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Bewegingswetenschapper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bewegingswetenschapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewegingswetenschapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewegingswetenschapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bewegingswetenschapper vacatures

Bewegingswetenschapper voor bikefittings
FuturumShop
Wat ga je doen?Als Bikefitter luister je aandachtig naar de wensen van onze klanten. Zo kom je erachter welke afstelling het beste past bij deze klant. Met behulp van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bewegingswetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Bewegingswetenschapper? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Bewegingswetenschapper is goed. De meeste afgestudeerden vinden snel een baan. Dat komt mede doordat een Bewegingswetenschapper bij veel organisaties terecht kan.

Bij goed functioneren kan een Bewegingswetenschapper bijvoorbeeld doorgroeien naar teamleider. Ook kan hij zijn eigen praktijk openen. 

Baankans Bewegingswetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bewegingswetenschapper worden: Opleidingen tot Bewegingswetenschapper

Hoe word je een Bewegingswetenschapper? 

Om Bewegingswetenschapper te worden, kan de WO-opleiding Bewegingswetenschappen gedaan worden. De bachelor duurt drie jaar en de master twee jaar. In de bachelor leert de student alles over het menselijk lichaam (spieren, ademhaling, bloedomloop, etc.). In de master leer je onderzoek te doen naar het lichaam en lichaamsbeweging toe te passen in sport.

Ook met de WO-studie Fysiotherapeut kan iemand Bewegingswetenschapper worden. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bewegingswetenschapper

Invloed van groeispurt op voetballers
INVLOED VAN GROEISPURT OP VOETBALLERS (WORKSHOP) Tijdens deze interactieve workshop onder leiding van bewegingswetenschapper Olav Versloot, zullen we gaan kijken naar groei en fysieke ontwikkeling van kinderen, lange termijn ontwikkeling …
Apple Watch sport & gezondheidstraining BEST® (incl. Apple watch 3 en persoonlijke begeleiding.)
Gratis Apple watch 3® bij training Beter Eten, Slapen & Bewegen (BEST®) met persoonlijke begeleiding! Bent u of zijn uw medewerkers vaak moe, ziek of gestrest? Uw gezondheid onderhouden naast …
Conditietrainer Voetbal
Deze door de KNVB erkende cursus is onder andere geschikt voor Voetbaltrainers, (Herstel)trainers, Fysiotherapeuten en Verzorgers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over Fysieke Training in de voetbalsport. De
Meer opleidingen Bewegingswetenschapper

Weet je nog niet of je Bewegingswetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bewegingswetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bewegingswetenschapper

Met wie werkt een Bewegingswetenschapper samen? 

Met wie een Bewegingswetenschapper in contact komt, ligt aan zijn werkzaamheden en het bedrijf waar hij werkt. Doet een Bewegingswetenschapper veel onderzoek, dan komt hij in aanraking met andere onderzoekers en proefpersonen. Werkt de Bewegingswetenschapper als Bewegingstherapeut, dan heeft hij natuurlijk veel contact met patiënten. Als de Bewegingswetenschapper werkgevers adviseert over optimale werkplekken, komt hij in contact met de werkgever en mensen die bij het bedrijf werken. Eventueel rapporteert de Bewegingswetenschapper zijn werkzaamheden aan een Leidinggevende.


 • Onderzoekers
 • Proefpersonen
 • Patiënten
 • Werkgever
 • Leidinggevende
Bewegingswetenschapper


Organisaties waar een Bewegingswetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Bewegingswetenschapper meestal? 

Een Bewegingswetenschapper kan bij heel diverse werkgevers in zowel de non-profit als de profitsector werkzaam zijn. Zo kan hij werken bij een sportvereniging, revalidatiecentrum of ziekenhuis, maar ook als onderzoeker bij een universiteit, beleidsmaker bij de overheid of adviseur bij een bedrijf. Ook kan hij werken als Bewegingstherapeut.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bewegingswetenschapper

Waar kun je het beste werken als Bewegingswetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Bewegingswetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bewegingswetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bewegingswetenschapper:

Welke competenties heeft een een Bewegingswetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bewegingswetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bewegingswetenschapper nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Bewegingswetenschapper zijn Waarnemer en Gever.

Een Bewegingswetenschapper moet goed kunnen waarnemen. De Bewegingswetenschapper kan een situatie goed beoordelen en een praktische oplossing bedenken voor een bewegingsprobleem. De Bewegingswetenschapper is dus analytisch, onderzoekend en inzichtelijk (Waarnemer).

Daarnaast is een Bewegingswetenschapper betrokken en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Hij wil anderen helpen door technieken te ontwikkelen die hun bewegingen vergemakkelijken (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Bewegingswetenschapper


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bewegingswetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bewegingswetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bewegingswetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bewegingswetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bewegingswetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bewegingswetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bewegingswetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bewegingswetenschapper iets voor je?

Zou je graag Bewegingswetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bewegingswetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bewegingswetenschapper

feestbeest

errug cool hoor dit mijn complimenten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar