U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Biomedisch Technoloog

Biomedisch Technoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een biomedisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Biomedisch Technoloog onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technische applicaties voor de gezondheidszorg.

De Biomedisch Technoloog combineert techniek met biomedische kennis om gezondheidsproblemen op te lossen. Hij kijkt als het ware met de blik van een Ingenieur naar medische problemen en probeert die te begrijpen en er een oplossing voor te vinden in de vorm van een nieuw, medisch technologisch product. Hij verbetert technieken en methoden, om zo bijvoorbeeld het stellen van diagnoses te vergemakkelijken en het behandelen van patiënten te optimaliseren. De Biomedisch Technoloog maakt bijvoorbeeld kunsthuiden, hartkleppen, pacemakers, protheses en kunstlenzen, maar ook apparatuur die gebruikt wordt bij operaties.

De Biomedisch Technoloog gebruikt kennis van verschillende disciplines. Zo gebruikt de Biomedisch Technoloog analysemethoden uit de natuurkunde, programmeermethoden uit de informatica en rekenmethoden uit de wiskunde. 

Mensen vonden ons op: Job Biomedisch Technoloog, Baan Biomedisch Technoloog, Biomedisch Technoloog Worden, Functie-eisen Biomedisch Technoloog, Verantwoordelijkheden Biomedisch Technoloog, Functieprofiel Biomedisch Technoloog, Wat doet een Biomedisch Technoloog, Werken als Biomedisch Technoloog.

Biomedisch Technoloog worden: Opleiding tot biomedisch Technoloog

 

Om Biomedisch Technoloog te worden, moet je de WO-opleiding Biomedische Technologie doen. Deze opleiding is onder andere te volgen in Eindhoven en Twente. Na de driejarige bachelor kun je doorstromen naar de masteropleiding. Die is vaak in het Engels (Biomedical Engineering). Op het VWO is dan het profiel Natuur & Techniek met biologie aan te raden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Technoloog, Biomedisch Technoloog Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Technoloog, Scholing Biomedisch Technoloog, Studie Biomedisch Technoloog, Bijscholing Biomedisch Technoloog, Omscholing Biomedisch Technoloog.

Organisaties waar een biomedisch Technoloog doorgaans werkzaam is

 

Een Biomedisch Technoloog is vaak werkzaam bij universiteit of ziekenhuis, maar kan ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven. De Biomedisch Technoloog werkt dan bij bedrijven die producten ontwikkelen en leveren aan ziekenhuizen. De Biomedisch Technoloog kan dus zowel in de non-profit- als in de profitsector werkzaam zijn. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Technoloog, Biomedisch Technoloog Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Technoloog, Scholing Biomedisch Technoloog, Studie Biomedisch Technoloog, Bijscholing Biomedisch Technoloog, Omscholing Biomedisch Technoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden biomedisch Technoloog

 

Een Biomedisch Technoloog kan rekenen op zo’n €2300,- tot €3800,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder meer af van de ervaring en leeftijd van de Biomedisch Technoloog.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het CAO, maar voorbeelden zijn een leaseauto, vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Biomedisch Technoloog, Loon Biomedisch Technoloog, Wat verdien je als Biomedisch Technoloog, Salarisschaal Biomedisch Technoloog, Salarisindicatie Biomedisch Technoloog, Bonus Biomedisch Technoloog, CAO Biomedisch Technoloog, Brutoloon Biomedisch Technoloog, Nettoloon Biomedisch Technoloog, Vakantiedagen Biomedisch Technoloog, Pensioen Biomedisch Technoloog.

Competenties, skills & vaardigheden biomedisch technoloog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Biomedisch Technoloog, Vaardigheden Biomedisch Technoloog, Attitude Biomedisch Technoloog, Kwalificaties Biomedisch Technoloog, Competentieprofiel Biomedisch Technoloog.

Boeken voor het beroep biomedisch technoloog

Wil je meer weten over het beroep biomedisch technoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je biomedisch technoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken biomedisch technoloog te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Biomedisch Technoloog, Biomedisch Technoloog ebooks, boek Biomedisch Technoloog.

Persoonstypen biomedisch Technoloog

 

Persoonstypen die passen bij een Biomedisch Technoloog zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Biomedisch Technoloog ziet waar kansen liggen op het gebied van technische producten voor ziekenhuizen. Hij kan dus goed waarnemen en is innovatief. Ook beschikt de Biomedisch Technoloog over goede analytische vaardigheden (Waarnemer).

Daarnaast is een Biomedisch Technoloog zeer nauwkeurig en kritisch. De Biomedisch Technoloog wil goed op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van biomedische technologie en hij is veeleisend en een streber (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Biomedisch Technoloog, Karakter Biomedisch Technoloog.

Netwerk biomedisch Technoloog

 

Een Biomedisch Technoloog komt meestal niet veel in aanraking met patiënten. Toch doet de Biomedisch Technoloog soms onderzoek naar technologische problemen door met patiënten en artsen te praten. Aan de hand van dit gesprek krijgt de Biomedisch Technoloog het probleem duidelijk en kan hij een praktische oplossing verzinnen. Ook komt de Biomedisch Technoloog in contact met bijvoorbeeld Laboratoriummedewerkers. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Biomedisch Technoloog, Medewerkers Biomedisch Technoloog.

Is het beroep biomedisch Technoloog iets voor jou?

Zou je graag biomedisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als biomedisch Technoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Biomedisch Technoloog, beroepskeuzetest Biomedisch Technoloog, beroep Biomedisch Technoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden biomedisch Technoloog

 

Over het algemeen is het arbeidsmarktperspectief voor een Biomedisch Technoloog goed. De biomedische technologie is een vrij jong, maar snelgroeiend vakgebied. Een Biomedisch Technoloog kan niet alleen in Nederland gaan werken, maar er zijn ook volop kansen in het buitenland.

Een Biomedisch Technoloog kan doorgroeien door steeds belangrijkere technieken te ontwikkelen, zich te specialiseren en leiding te gaan geven. 

Arbeidsmarktperspectief score biomedisch Technoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep biomedisch Technoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Biomedisch Technoloog, Promotie mogelijkheden Biomedisch Technoloog, Carriere Biomedisch Technoloog.

Solliciteren op de functie biomedisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als biomedisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor biomedisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als biomedisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Biomedisch Technoloog, CV Biomedisch Technoloog, sollicitatie Biomedisch Technoloog.

Interviews met biomedisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen biomedisch Technoloog

Vacatures biomedisch technoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Technoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biomedisch Technoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Biomedisch Technoloog onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technische applicaties voor de gezondheidszorg. De Biomedisch Technoloog combineert techniek met biomedische kennis om gezondheidsproblemen op te lossen. Hij kijkt als het ware met de blik van een Ingenieur naar medische problemen en probeert die te begrijpen en er een oplossing voor te vinden in de vorm van een nieuw, medisch technologisch product.

Beoordeling Biomedisch Technoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Technoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Technoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep